GSM Shop  
GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )

Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2001, 04:31   #1 (permalink)
Banned
 
s4sajii's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: JMB
Age: 44
Posts: 1,227
Member: 6919
Status: Offline
Thanks Meter: 12
Post 3210 signal prb,,


hi ... i have 3210 v5.36 .. when i powered on it take the signals for almost 5 sec.. then all of sudden signals vanish and never get back... if i powered it off and switch i on back it repeat the same story... any help..?
  Reply With Quote
Old 10-28-2001, 08:55   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Apr 2001
Location: Czech Republic
Posts: 1,059
Member: 4246
Status: Offline
Thanks Meter: 8
Post

Try to reflash the phone with same version and same language pack.

Regards
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 04:56   #3 (permalink)
Banned
 
s4sajii's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: JMB
Age: 44
Posts: 1,227
Member: 6919
Status: Offline
Thanks Meter: 12
Post

full FLASH ? form what range ? i.e. 002 to 003 or 004 ? thanks
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 08:19   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: bulgaria
Posts: 12
Member: 5770
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Do not make this mistake to reflash phone ...

problem is hardware ...

resolder with hot air gun power amplifiers ... if not working ... desolder 71 mhz filter located bottom right on board ... (black keramic) and with wires put INPUT to OUTPUT... have 2 inputs and 2 OUTPUTS ... u need 2 wires
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 15:15   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Apr 2001
Location: Czech Republic
Posts: 1,059
Member: 4246
Status: Offline
Thanks Meter: 8
Arrow

But it can be software error,too.<br />I had 3210 4.41 with falling signal.<br />I reflasher phone with same version and language pack and all was ok.<br />full flash is from 0020000-0040000

Regards
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 18:32   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2000
Location: Sweden
Posts: 260
Member: 2628
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Hardware error, check the the hardware!!

<br />Good luck
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 19:15   #7 (permalink)
ARS
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2000
Location: Slovakia, Brezno
Age: 42
Posts: 980
Member: 2721
Status: Offline
Thanks Meter: 23
Post

mudboy solution is good, if someone flash phone with another FW version or language pack. But how to get now original FW version an language pack?

[ 29 October 2001: Message edited by: ARS ]</p>
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 19:55   #8 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2001
Location: Some where around the world.
Posts: 721
Member: 3845
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Hi,<br />Is a hardware problem.Try Victor Levunliev solution.If cannot try my solution reflow the cobba ic with hotair gun.This 2 solution 80% work with most 3210 phone.<br /> <img src="wink.gif" border="0"> <img src="wink.gif" border="0"> <img src="wink.gif" border="0">
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 19:58   #9 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2001
Location: Some where around the world.
Posts: 721
Member: 3845
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Hi,<br />Becareful most of the new version of 3210 cobba ic have black glue.You have to remove but it is very hard remove black glue. <img src="mad.gif" border="0"> <img src="mad.gif" border="0"> <img src="mad.gif" border="0">
  Reply With Quote
Old 10-30-2001, 08:19   #10 (permalink)
Registered User
 
kenwood's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: INSIDE MOTOROLA WORLD
Age: 48
Posts: 1,053
Member: 4588
Status: Offline
Thanks Meter: 45
Thumbs up

and go to landy homepage and look at 3210 repeaır page very help ıt

kenwood

good work
  Reply With Quote
Old 10-30-2001, 11:10   #11 (permalink)
pks
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2001
Location: Australia
Posts: 452
Member: 3815
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

i have a water damaged 3210 which has no reception now but i can still turn it on. occasionally, it gets reception for 1sec then none. would it help if i use full flash or it is definitely hardware problem? <img src="frown.gif" border="0">
  Reply With Quote
Old 10-30-2001, 15:40   #12 (permalink)
Cad
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: England
Age: 39
Posts: 208
Member: 6818
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

all you people saying this is hardware problem? The fone is probably blacklisted on the network
  Reply With Quote
Old 11-02-2001, 03:44   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2001
Location: Philippines
Age: 41
Posts: 942
Member: 4873
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Post

what is victor levunliev's solution? <img src="smile.gif" border="0">
  Reply With Quote
Old 11-04-2001, 02:08   #14 (permalink)
No Life Poster
 
Allen's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Philippines
Posts: 521
Member: 2034
Status: Offline
Thanks Meter: 24
Post

[quote]Originally posted by Cad:<br /><strong>all you people saying this is hardware problem? The fone is probably blacklisted on the network</strong><hr></blockquote>

The phone is not 100% blacklisted on the network. Try reading on the problem. They say phone registers to the network after a few seconds it dissappears. Does this mean blacklisted, nop i bet you its not blacklisted alright..

To TRAFIX try reading the 4th post you'll see the solution. I have tried it for three times now it worked 100% percent.

Software solutions are secondary solution in repairing phones especially nokia units. Dont rely much on the softwares because these are lone controller of the systems secondary to hardwares.

Yup ill tell you its hardware problem.

REGards!
  Reply With Quote
Old 11-04-2001, 05:23   #15 (permalink)
Banned
 
s4sajii's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: JMB
Age: 44
Posts: 1,227
Member: 6919
Status: Offline
Thanks Meter: 12
Post

Hi victor<br />iam replying to u about the answer that u have given me on the gsmcity.de fourm.. about my 3210 <br /> the original your ans is following :

<br />"Do not make this mistake to reflash phone ...<br />problem is hardware ...

resolder with hot air gun power amplifiers ... if not working ... desolder 71 mhz filter located bottom right on board ... (black keramic) and with wires put INPUT to OUTPUT... have 2 inputs and 2 OUTPUTS ... u need 2 wires "

i have resolder the power amplifiers... but not worked... now i have desolder the 71 MHz filter but could not locate which two are in put and which are input...i mean 1 and 2 are in put or i and 3 are input ... since i have checked that 1 and 3 are short... counting form bottom to the top... do i count from top to bottom.. or bottom to top..<br />but the phone is still powered on.. although the 71 Mhz is out...<br />please quide me thanks<br />i have tried to email u but the address doesnot exist so i put that here...
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ke770 signal prb khurram_player LG 1 12-07-2008 11:38
3210 signal poor hooi76 Nokia Hardware & Hardware Repair 6 12-14-2001 10:37
nokia 3210 signal GsMen Nokia Hardware & Hardware Repair 3 11-04-2001 18:10
3210 Signal Boost complicity Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 09-03-2001 22:44
nokia 3210 signal coming and going Blartiartfast Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 5 05-29-2001 23:57

 



All times are GMT +1. The time now is 15:53.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.41740 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO