GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )


Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2001, 04:20   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
8250 lost signal after upgrade with dejan 104


who could help me i upgraded a 8250 with the dejan 1.04 box from ver 3.18 to 3.20 and lost its signal after which i returned to ver 3.18 but now no more signal...............

any suggestions dejan ownwers?

[email protected]
  Reply With Quote
Old 10-20-2001, 04:51   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2001
Location: 13 00 N, 122 00 E (PH)
Posts: 364
Member: 3156
Status: Offline
Thanks Meter: 63
Post

Gre3tz brother,

Try nokia tool and do a reset, BUT BE XTRA CAREFUL, better if u have the full back-up. i have this problem before with upgraded 6150 with f*ckd security code and real bad DSP and can't even make a call but thanx to this tool, it does the bashing. hehe!<br />regards,<br />d_bug
  Reply With Quote
Old 10-20-2001, 05:20   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

i have tried that solution already. i used nokia tool on smc,ui settings and sms data still no success. signal appears on the screen after which drops after 5 seconds?????????
  Reply With Quote
Old 10-21-2001, 12:05   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Sep 1999
Location: Europe
Age: 39
Posts: 905
Member: 461
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Lightbulb

You needed reset phone with wintesla.[100% worked solution.]<br />
  Reply With Quote
Old 10-24-2001, 17:15   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post



[ 25 October 2001: Message edited by: emix ]</p>
  Reply With Quote
Old 10-24-2001, 17:17   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

what kind of wintesla the new one??6.05? have you tried this solution before? i used nokiatool to reset ui settings ang sms data [quote] <hr></blockquote>
  Reply With Quote
Old 10-24-2001, 18:34   #7 (permalink)
No Life Poster
 
X-Shadow's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: GSM Forum
Posts: 1,108
Member: 871
Status: Offline
Thanks Meter: 601
Post

Hello Emix,

My guess is that your phone has been "Accidentally<br />Tampered" while the Dejan 1.04 was updating the<br />EEPROM. Does your phone reboot after a while?<br />If so, then I am sure that it is tampered (and you<br />know this right? <img src="smile.gif" border="0"> ) If your phone does not<br />reboot, it could be a hardware problem which <br />coincidentally was only matured after the phone<br />was upgraded to a higher version.

WinTesla versions does not matter at all if you<br />don't possess an activated PKD-1. If your WinTesla<br />is cracked, is will always use same old cracked<br />NSE dlls via tesla.ini trick, this wont really<br />help when you try to tune the RX TX.

NokiaTool Factory defaults cannot help much in<br />this problem too...

Try to downgrade the phone to the lowest version<br />you have and see what happens <img src="smile.gif" border="0"> Good luck!

B.R.<br />X-Shadow
  Reply With Quote
Old 10-25-2001, 03:56   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

i have tried to downgrade the phone still no signal. it could not be a hardwre problem because before it was upgraded it was still working. iv tried the nokiatool and the wintesla method so far no solution yet.......

thanks
  Reply With Quote
Old 10-25-2001, 07:19   #9 (permalink)
No Life Poster
 
X-Shadow's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: GSM Forum
Posts: 1,108
Member: 871
Status: Offline
Thanks Meter: 601
Post

Hmmm...

Like I said, "it could be a hardware failure that<br />was only matured coincidentally after upgrading"..<br />The upgrading may/or may not have caused the <br />failure but it was just very timely and coinciden-<br />tal <img src="smile.gif" border="0">

B.R.
  Reply With Quote
Old 10-28-2001, 06:03   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

it could not be a coincidence because it happend to two 8250 all working before it was upgraded the other one the language pack was only changed i did not upgrade the software? have anybody encountered this yet?

[ 28 October 2001: Message edited by: emix ]</p>
  Reply With Quote
Old 10-28-2001, 06:42   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 9
Member: 6894
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

i have encountered your prob before. but in my case is there is no keypad tones when searching for network and there is no network. or only the operator logo without any signal bar. in my case i unlock my phone again. something like calculating the cobba id and flash id. i dunno how u ppl do it but it does work for me.
  Reply With Quote
Old 10-28-2001, 17:47   #12 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

"something like calculating the cobba id and flash id. i dunno how u ppl do it but it does work for me. " <img src="smile.gif" border="0">

how did you do it? did the signal return to normal after unlock?

[ 28 October 2001: Message edited by: emix ]</p>
  Reply With Quote
Old 10-28-2001, 18:26   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 523
Member: 6481
Status: Offline
Thanks Meter: 6
Post

I wish that you could help your roblem but easily you can get back to the 8250 v3.18 that you start upgrade from...and you may need to compare the MCU of the newer 8250 with a standard Firmware..<br />I wish I could help ...and by the way I have a 8250 v3.18 in contact sevice ..so can you send me your 8250 v3.18...I will be appreciated to you so much..
  Reply With Quote
Old 10-28-2001, 22:11   #14 (permalink)
No Life Poster
 
bluelights's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: London, UK
Posts: 1,292
Member: 5324
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Post

x-shadow

i have wintesla running with pkd dongle

whenever i try to tune rx etc i get error unkown pci ? ? ? ?? ?

do u know what this is ?

thanx<br />nick
  Reply With Quote
Old 10-29-2001, 05:43   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2001
Location: o(''.'')o
Posts: 259
Member: 4647
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Post

how true is that that the phone sould not be unlocked to change the language pack or else this might happen??????
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5210 lost signal after 1 min of talking mobils Nokia Hardware & Hardware Repair 7 04-16-2003 08:29
3310 - lost signal after some Hours-(( kostin Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 10-28-2002 07:22
8250 no signal after upgrading WaleedAM Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 02-10-2002 14:26
8250 no signal after flashing WaleedAM Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 02-09-2002 22:00
win-ddp with dejan 104 acyl2000 Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 3 12-04-2001 16:23

 



All times are GMT +1. The time now is 00:12.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.39120 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO