GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )

Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2002, 05:01   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2001
Location: China GuangDong
Posts: 1,678
Member: 7220
Status: Offline
Thanks Meter: 1,592
Unhappy Any Solution for auto 4 locks for 3310?

Hi,

I had came across 2 sets of 4 locks for the Nokia 3310. and all cases are geniune without using any flasher or software before. Whats wrong with it. The imei is intact. 4 lock in FFFFFF closed mode. Tested it on the Nokia Tool. Some people saying that it is the Cobba faulty. But how to solve it? Any solution without changing the cobba. Can I use a full flash or upgrading to remove it?

<br />Regards<br />Alan <img src="eek.gif" border="0">

<FONT COLOR="#ffff00" SIZE="1">[ 20 January 2002 06:03: Message edited by: xpmobile ]</font>
  Reply With Quote
Old 01-20-2002, 07:19   #2 (permalink)
Product Supporter
 
trashed's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Philippines
Posts: 495
Member: 8303
Status: Offline
Thanks Meter: 112
Wink

it happened to me many times, ur error is you overwrite the original eeprom contents our fone. all u can do is upload the original eeprom which i think u have a backup.
  Reply With Quote
Old 01-20-2002, 08:35   #3 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2001
Location: China GuangDong
Posts: 1,678
Member: 7220
Status: Offline
Thanks Meter: 1,592
Post

Hi,

Thanks alot. But this isn't caused by that. The phones just stated "SIMCARD NOT ACCEPTED" while coming out from the lift and network search <img src="eek.gif" border="0"> <img src="eek.gif" border="0"> <img src="eek.gif" border="0"> . This is an X-FILE that I ever came across

Regards<br />Alan <br /> <img src="eek.gif" border="0"> <img src="eek.gif" border="0"> <img src="eek.gif" border="0">
  Reply With Quote
Old 01-21-2002, 17:27   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2001
Location: india
Posts: 150
Member: 7176
Status: Offline
Thanks Meter: 0
hai my friend try unlocking using nu3000 or jethro6.22...if not solved its due to cobba chip complaint...try rehoting the chip.<br />please feel free to contact me for any kind of help..... harish@net-city.com
  Reply With Quote
Old 01-22-2002, 01:55   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2001
Location: Leiria, PT & *******, CN
Posts: 2,523
Member: 3756
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Post

Hi!

I once had a 3310 with all 4 locks closed but IMEI intact....

I reflashed the same MCU+PPM (so that i don't have to calculate FAID) and hoted the phone...<br />I also reseted the phone to factory defaults...<br />After that phone was ok...!

C ya!
  Reply With Quote
Old 01-22-2002, 04:40   #6 (permalink)
Product Supporter and selective member Nsspro
 
Bph&co's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: UK
Posts: 3,191
Member: 1024
Status: Offline
Thanks Meter: 5,493
Donate money to this user
Post

[quote]Originally posted by xpmobile:<br /><strong>Hi,

I had came across 2 sets of 4 locks for the Nokia 3310. and all cases are geniune without using any flasher or software before. Whats wrong with it. The imei is intact. 4 lock in FFFFFF closed mode. Tested it on the Nokia Tool. Some people saying that it is the Cobba faulty. But how to solve it? Any solution without changing the cobba. Can I use a full flash or upgrading to remove it?

<br />Regards<br />Alan <img src="eek.gif" border="0"> </strong><hr></blockquote>

Hi,

This is very common problem. There is this start up self test which check the Cobba parallel interface, but it;s look like the test is not reliable enough.

This could happen if you have broken ball under Cobba ( loose conn. ) or more possible some small <br />quantity of water under the chip.

So the the data still flow between the DSP and Cobba , but small impedance between data pins cause errors one security data and locks are calculated wrong.

Observe Cobba carefully, rework, clean, reball or even change.

Best Regards, Alex
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
@lead any help for k700 4 locks? hrco Cruiser Suite 7 03-25-2005 16:55
still no solution for t65 4 locks misel Sony Ericsson 0 11-17-2003 07:12
Is there any solution for 3330 4 locks on EEEEE FFFFF??? mashco Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 7 12-24-2001 13:04
Need To Open 4 locks in 3310 Egypt Unlocker Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 12 12-04-2001 17:28
best solution for auto turn off on 3310 mudboy Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 11-18-2001 19:05

 



All times are GMT +1. The time now is 20:06.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.25581 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO