GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )

Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-21-2000, 03:45   #1 (permalink)
PNG
Junior Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Bkk, Thailand
Posts: 19
Member: 1693
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post How to change IMEI Nokia 3210 ?


Can anybody tell me how to change Nokia 3210 IMEI with cable or without cable ?
  Reply With Quote
Old 09-22-2000, 00:20   #2 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 65
Member: 2006
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Why do you want to change the Number ????.

You will need a cable if you are gonna use software from the net. but don't use wintesla, I don't know of any software from the net that will do this without killing the phone.

The best way I have found is to use an eprom programmer. I alway do it this way if customers insist on having the number changed,

but if it's just barred from the Orange network it will still work on all the others so just unlock it and use it on Vodaphone or swap it with somone on another network
  Reply With Quote
Old 09-23-2000, 16:22   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 14
Member: 2159
Status: Offline
Thanks Meter: 3
Exclamation

Hello Pat UK!
Are you sure you're able to change IMEI with only EEPROM? It can only be done by a sec. box as far as I know
Because IMEI is also stored in the flash. You should check if your IMEI change really worked. Maybe phone displays the changed IMEI, but it uses another to log onto the network...

------------------
=======================
Dirk's GSM Site
http://gsmsoft1.tsx.org
=======================
  Reply With Quote
Old 09-25-2000, 11:55   #4 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Sep 2000
Location: UK
Posts: 65
Member: 2006
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

It always appears OK on the Phone and seems to have unbarred 2 5130 (NK402). so I assumed it was no differant with the 3210 as it's basicly the same Eprom
  Reply With Quote
Old 09-26-2000, 04:22   #5 (permalink)
Bph&co
Guest
 
Posts: n/a
Member:
Post

To Pat UK,
Hi
What kind of prog you're using to change the
dump, can you give us more info about it, please.

Regards
  Reply With Quote
Old 10-06-2000, 23:24   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Brobble's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 547
Member: 2274
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

I have downloaded an 3210 IMEI-Changer-Software, too. But I never will test it. ItŽs a DOS-Program, that changes the EEPROM-Dump, but I doŽnt believe, that this woŽnt kill my phone. BTW I doŽnt want to change the IMEI. If anybody wants to try, mail me.

Greetings MR...
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video How to change IMEI Nokia WHED Nokia Hardware & Hardware Repair 1 08-27-2009 17:59
Video How to change IMEI Nokia ali_jaan Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 ) 4 05-23-2009 19:45
How to change imei nokia 2626 shmily Universalbox 21 12-17-2008 07:56
how to change imei nokia 2610 Sahil2007 Universalbox 1 09-30-2007 13:12
how to change imei in nokia whit mtbox for nokia ? Juanitoesn MT-BOX 3 05-28-2007 11:17

 



All times are GMT +1. The time now is 09:36.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.28151 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO