GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )

Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-22-2001, 20:20   #1 (permalink)
dsl
Junior Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 22
Member: 5596
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post New Notebook + Dejan=Doesn't work/WinFlasher work fine..


Hello, <br />I have bought a notebook, IBM a22e Celeron 800 with 64MB RAM and win98SE. I have tried my phone read with Dark Shell but I got this message: "Phone NOT respond Load Boot Data" and done. I have tried the read with Nokia flashDownLoader (it's a flashreader under windows) and it's work fine! Jethro also doesn't work.... I've tried reduce the speed in BIOS but with 240Mhz I got errormessage, with 450Mhz also this error. The flashreader under windos work fine with all speed.<br />Have somebody idea? What can I do? <br />Thanks for the help...<br />dsl
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 06:48   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2001
Location: CZ
Age: 38
Posts: 974
Member: 3041
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Hi try select lpt port as BIDIRECTIONAL in bios options!!!

OrbiTel
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 09:15   #3 (permalink)
No Life Poster
 
Lead's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Age: 46
Posts: 3,292
Member: 1841
Status: Offline
Thanks Meter: 467
Post

It should have no effect on Dejan interface.
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 10:03   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2000
Location: uk
Posts: 1,056
Member: 2899
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Post

hi<br />i have a laptop too compaq pentium ii 366 which dejan doesnt work on it so i simply bougt a pc to use with dejan.( i have tried everything above but no use!).

regards

farry
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 10:14   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Lead's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Age: 46
Posts: 3,292
Member: 1841
Status: Offline
Thanks Meter: 467
Post

I already solved this problem.<br />A small modification in Dejan flasher interface is necessary.<br />Check your mail, Farry!
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 10:41   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2001
Location: Beograd/ Jugoslavia
Posts: 170
Member: 5492
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Hi!

@Lead?

Is this modificated version also for notebooks which have 166 MHz????

if yes then send me please too!

thx

cu

<FONT COLOR="#ffff00" SIZE="1">[ 23 November 2001 14:44: Message edited by: igi1 ]</font>
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 12:15   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,290
Member: 3279
Status: Offline
Thanks Meter: 19
Post

Hi Lead , camn you also mail me the modified flasher , <br />[email protected]
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 13:38   #8 (permalink)
dsl
Junior Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 22
Member: 5596
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Hello Lead,

please send me the modified Dejan to [email protected], thanks in advance.<br />dsl
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 14:33   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 38
Member: 7395
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

hi to everybody.<br />it is said that the pararlel port voltage of Laptops aren't enought.this is for old laptops like 486,pewntium,<br />i don't know is that the same with the new one.<br />we need a external VC for dejan cable.<br />here is attached the sheme.

hey i cannot find attach button. help me
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 14:58   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2000
Location: uk
Posts: 1,056
Member: 2899
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Post

thanx lead

regards

farry
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 15:41   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2001
Location: Switzerland
Age: 39
Posts: 272
Member: 4172
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

thanks lead but you can give information for all
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 15:58   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Lead's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Age: 46
Posts: 3,292
Member: 1841
Status: Offline
Thanks Meter: 467
Post

Give it free.<br />Give it free.<br />Give it free.<br />Always, give it free.<br />Why should I?<br />Why should I?<br />Why should I?<br />This ***** me A LOT.

Okay, here it goes, to make YOU HAPPY:

Remove the wire from LPT pin 22 and connect it to the pin 18. Then the Dejan interface should work with most Compaq notebooks.
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 17:45   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Siemens man's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: IN CASTLE
Age: 39
Posts: 5,796
Member: 3925
Status: Offline
Thanks Meter: 21
Post

hi Lead <br />please send me solution or schematic. My note book pentium-II speed 233Mhz. I'm using soft NU2000 v1.11b. not work only 3210. every time i'm using soft. show in display sending aplication error. Other phone good unlocking .<br />thank you<br />================================================= <br />regards<br /> <img src="confused.gif" border="0">
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 17:53   #14 (permalink)
No Life Poster
 
Lead's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Age: 46
Posts: 3,292
Member: 1841
Status: Offline
Thanks Meter: 467
Post

@siemens...<br />Try disconnecting the BTemp pin.
  Reply With Quote
Old 11-23-2001, 19:32   #15 (permalink)
dsl
Junior Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 22
Member: 5596
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

Hello Lead, <br />I don't understand this problem:<br />why can't read with Dark's shell while I can read the phone with NokiaDL?? My interface is wrong? Or simple the notebook is bad?<br />thanks for your help...<br />dsl
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New UFC buyer, doesn't work. technoguy GPGUFC - The best Universal Fbus Cables ever made 5 05-22-2009 07:06
c180 is new but bluetooth doesn't work ??? beneto UST Pro II 1 07-10-2008 09:48
New c45 lcd doesn't work kshop x1x to x45/x50 4 06-15-2003 23:50
need help - any of the andromeda doesn't seem to work on new computer! mcmomo Alcatel & TCL Old Models 2 03-01-2001 12:11

 



All times are GMT +1. The time now is 11:03.



Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.59663 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO