GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L )

Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) Nokia Legacy Models Like 1011, 1610, 211x, 2x20, 6050, 3110, 8110, NKxxx , 2100, 3210, 3310, 3330, 3410, 5110, 5210, 5510, 6110, 6150, 6210, 6250, 7110, 8210, 8250, 8850 also 9110 & 9210

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2001, 04:57   #1 (permalink)
No Life Poster
 
makona's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: EGYPT
Age: 40
Posts: 1,202
Member: 2583
Status: Offline
Sonork: 100.88702
Thanks Meter: 201
Post nokia phones with network+full signal then NO SIGNAL AND NO NETWORK NAME .!!


hi friends ,
i got this problem alot , itsn't HW problem ,
i got this with some 8210 , 8850 after removing contact service with eeprom sec checksum FAILD .
- and some other phones 6150 ,3310 .. from customers ...

the phone maybe do it if flashed with wrong ppm or firmware or eeprom .. but everything am sure is ok .. WHY THAT HAPPEN ??

* i can see NETWORK NAME WITH FULL SIGNAL THEN IN SECOUNDS NO-netowrk and no-signal *

p.s : alot in 8210's ....

solution ?

best regards
  Reply With Quote
Old 07-15-2002, 17:23   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: melbourne
Age: 40
Posts: 11
Member: 11017
Status: Offline
Thanks Meter: 2
i have the same pb

the same thing is happening to my phone changed the PA
Saw filter
still the same please help
  Reply With Quote
Old 07-15-2002, 19:00   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 17
Member: 12212
Status: Offline
Thanks Meter: 0
did you update the faid?

or, it is possible that the antenna connector has a loose contact.

it is useful to activate netmonitor and under test 01 you can see if the phone is searching for a network. when the signal is very low (a value of 100 up in netmon) the signal level drops.

a netmonitor manual would be helpful in this situation.
  Reply With Quote
Old 07-16-2002, 08:03   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: melbourne
Age: 40
Posts: 11
Member: 11017
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Thumbs down hot air gun

i hot air guned the cobba, ccont2i and the hagar NMP
now the reception lats three times the length it used to
but still dropes out i'm starting to give up
as i have changed half of the modules in the phone
i'm sussing that there is a microscopic crack on the circuit.

but thanx for your tip anyways
how did you go with your phones
  Reply With Quote
Old 07-16-2002, 09:31   #5 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: May 2002
Location: Philippines
Age: 46
Posts: 48
Member: 11729
Status: Offline
Thanks Meter: 0
hi. b4 doing anyting in the hardware, you must be sure that the software is ok. If you repaird a contact service unit and after doing it you will get a full signal and drop after a few secs. Try this:
1.flash the mcu+ppm+eeprom and after that use
2.knok-phoenix to change imei and quick set faid and use
3.Nk profiles to set default. When using nk profile when you click the set defaults all the button must blink.
Hope it works if not try changing the 36mhz crystal osc and PA.(for 3310,82xx & 8850)

Good luck.....
  Reply With Quote
Old 07-20-2002, 06:35   #6 (permalink)
Freak Poster
 
gorandj's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: earth
Age: 49
Posts: 162
Member: 13303
Status: Offline
Thanks Meter: 11
flash nokia virgin eprom then use nk_calc from dejan and that`s it! works 100%
  Reply With Quote
Old 07-20-2002, 07:48   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Nottingham
Posts: 20
Member: 8095
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Reheating boards

It is best to use a liquid flux when you reheat any board.
This helps the solder to flow in areas where there are dry joints.

There is a flux available from CPC Electronics
  Reply With Quote
Old 07-22-2002, 16:13   #8 (permalink)
No Life Poster
 
vule's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Radiometer Medical ApSBrønshøj
Age: 47
Posts: 721
Member: 10854
Status: Offline
Sonork: 1578988
Thanks Meter: 3
GUYS !!!

Do not reheat any components ! Bigger chance is that u will **** them than fix them..

Take it off , make new balls ( or use new component with factory made balls - best solution ) and solder it back.

Flash good firmware+virgin eeprom, restore original IMEI, recalculate simlock data and FAID ( with eeprom tools ) and then use REPAIR IMEI option in eeprom tools ( very important ).

If failure remains use wintesla: file - open - NHM5 ( for 3310, just example ) - RF controls ...

Check TX radio button on window appeared, select TX power level 5 instead of BASE, click apply and close ur phone to monitor ( u should see distortion on screen of monitor if PA, antenna switch and cobba are OK.

If still no RF signal it could be 26 MHz clock or something else..

U can use this procedure for diagnostic also...

As u can see no NOKIA expensive equipment involved LOL


BR

Vule
  Reply With Quote
Old 07-22-2002, 16:20   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: melbourne
Age: 40
Posts: 11
Member: 11017
Status: Offline
Thanks Meter: 2
THANKS GUY FOR ALL YOUR RESPONSES.

I DID NOT GET A CHANCE TO TRY IT YET, A WILL LET YOU KNOW IF I SUCCEED

CHEERS
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can Rebel Sim unlock Nokia Phones with FW 58.58 and above? kooolkat357 Rebel SIM Card 1 03-27-2009 23:11
10 utilites for s60 nokia phones with video ringtone full santaram Nokia Multimedia 0 11-21-2006 02:59
K750i after wather no earphone and low network bmg Sony Ericsson Hardware Repair 3 04-09-2006 16:21
31oo no games and no images after flashing with tornado crisrad Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 ) 3 03-03-2005 20:04
Sony P-800 no display and no lights? The phone is working perfect. kingofhearts Sony Ericsson 5 06-18-2003 23:16

 



All times are GMT +1. The time now is 01:36.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.33689 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO