GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 )

Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 ) DCT-4 Phones: 1100 , 1100 , 1101 , 1108 , 1110 , 1110 , 1110i , 1112 , 1112 , 1112i , 12i GSM Modul, 1600 , 1600 , 2112 , 2125i , 2126i , 2128i , 2255 , 2300 , 2300 , 2355 , 2600 , 2650 , 2651 , 2652 , 2760 Americas, 2760 Europe/Asia, 30 Terminal, 3100 , 3105 , 3108 , 3120 , 3120 , 3125 , 3128 , 3129 , 3152 , 3155 , 3155i , 3200 , 3205 , 3205i , 3220 , 3220 , 3300 , 3300 , 3320 , 3321 , 3360 , 3361 , 3510 , 3510i , 3520 , 3530 , 3560 , 3570 , 3585 , 3586 , 3586i , 3587 , 3587i , 3588i , 3589i , 3590 , 3595 , 3595i , 5070 , 5070 , 5100 , 5140 , 5140 , 5140i , 6010 , 6012 , 6015 , 6015i , 6016i , 6019i , 6020 , 6020 , 6021 , 6030 , 6030 , 6050 , 6060 , 6060 , 6061 , 6070 , 6070 , 6080 , 6080 , 610 Car Kit, 6100 , 6101 , 6101 , 6101 , 6102 , 6102 , 6102 , 6102 , 6103 , 6103 , 6108 , 6111 , 6112 , 6152 , 6155 , 6155i , 616 Car Kit, 6170 (TIKU) , 6170 (TIKU) , 6200 , 6220 , 6225 , 6225i , 6230 (TIKU) , 6230 (TIKU) , 6230i (TIKU) , 6235 (TIKU) , 6235i (TIKU) , 6236i , 6255 (TIKU) , 6255i (TIKU) , 6256 , 6256i , 6310 , 6310i , 6340 , 6340i , 6360 , 6370 , 6385 , 6500 , 6510 , 6560 , 6585 , 6590 , 6590i , 6610 , 6610i , 6650 , 6651 , 6800 , 6800 , 6810 , 6820 , 6820 , 6820i , 6822 , 6822 , 7200 , 7210 , 7250 , 7250i , 7260 , 7270 (TIKU), 7270 (TIKU) , 7280 (TIKU) , 7280 (TIKU) , 7360 , 7380 , 7600 (TIKU) , 7620 , 810 Car Kit, 8310 , 8390 , 8587 , 8800 (TIKU) , 8800 Sirocco Edition (TIKU) , 8801 (TIKU) , 8910 , 8910i , D211 , Nokia Remote Camera DCT-4+ (Plus) : 1200 , 1208 , 1208b , 1209 , 1650 , 1650b , 1680c-2b Classic, 2310 , 2600c , 2610 , 2610b , 2626 , 2630 Americas, 2630 Europe/Asia, 2670h Fold, 5000 , 5000 , 7070

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2005, 02:48   #1 (permalink)
No Life Poster
 
SLIPLOCK's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Galaxy
Age: 36
Posts: 1,254
Member: 86301
Status: Offline
Thanks Meter: 105
2300 security code pb please

hi all
i have one 2300 with security code
i have made full factory with ufs but the phone code as not change to 12345.
i have try all options with ufs (factory setteing, reset user code,full ui setting etcc).SO i have try too with jaf.But when i want to change code to 12345 phone ask for old code i put 12345.but it doesn't work
So where is phone code in the pm file? (wich field)
Anyone has had this pb before?
help will be apprecied
br
  Reply With Quote
Old 10-28-2005, 03:03   #2 (permalink)
Product Supporter
 
hitibiti's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Canada Montreal
Age: 35
Posts: 7,478
Member: 24023
Status: Offline
Sonork: 100.61317
Thanks Meter: 2,506
freind do all step in ufs
Full UI Defaut
UI Factory Defaut
Reset user lock
and all will be good
i have somtime thsi error ,and can't be fixed using this 3 step i just do full flash
and full flash1000% repair this problem
br
hitibit
  Reply With Quote
Old 10-28-2005, 10:27   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 29
Member: 194812
Status: Offline
Thanks Meter: 4
2300 security code

I use Griffin II
a] I "set user code to default" three times (3x)
b] Then "set to Factory Default"
c] And unlock it twice

These steps solve security problems of all dct 4 phones i encounter using Griffin II
  Reply With Quote
Old 10-28-2005, 11:01   #4 (permalink)
Freak Poster
 
oblio's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Romania
Age: 38
Posts: 390
Member: 59869
Status: Offline
Thanks Meter: 106
Donate money to this user
Quote:
Originally Posted by SLIPLOCK
hi all
i have one 2300 with security code
i have made full factory with ufs but the phone code as not change to 12345.
i have try all options with ufs (factory setteing, reset user code,full ui setting etcc).SO i have try too with jaf.But when i want to change code to 12345 phone ask for old code i put 12345.but it doesn't work
So where is phone code in the pm file? (wich field)
Anyone has had this pb before?
help will be apprecied
br
Security code is in field [35] of PM.Try write this piece of PM(remove .txt) and tell me if security code reset back to 12345
Attached Files
File Type: txt [35].pm.txt (25 Bytes, 33 views)
  Reply With Quote
Old 10-28-2005, 19:36   #5 (permalink)
No Life Poster
 
SLIPLOCK's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Galaxy
Age: 36
Posts: 1,254
Member: 86301
Status: Offline
Thanks Meter: 105
ok i have try to write this piece of pm file: no it doesn't work when i want change code always "code error".(but pm write successfully)
perhaps this phone has a hard pb?
or is it an Hardlock??
it s strange because with full ppm readed i can't extract the code with dct4seccode.When i edit pm : no field 35 :/
  Reply With Quote
Old 10-28-2005, 19:45   #6 (permalink)
No Life Poster
 
SLIPLOCK's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Galaxy
Age: 36
Posts: 1,254
Member: 86301
Status: Offline
Thanks Meter: 105
so i have try too with mastercode generator, its the same "wrong code"
br
  Reply With Quote
Old 10-28-2005, 19:53   #7 (permalink)
No Life Poster
 
SLIPLOCK's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Galaxy
Age: 36
Posts: 1,254
Member: 86301
Status: Offline
Thanks Meter: 105
ok
@hitibiti you are right man the only way is full flash mcu+ppm
thanks to all
pb solved
br
  Reply With Quote
Old 03-13-2006, 15:25   #8 (permalink)
Product Manager
 
elcapitel's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: zunZun Team
Age: 34
Posts: 4,595
Member: 166270
Status: Online
Sonork: 100.1579747
Thanks Meter: 8,788
@SLIPLOCK
MasterCode generator from http://nfader.z-host.ru/
doesn't work if the original imei is changed.

Thanks to Hitibiti for the solution!

BR
  Reply With Quote
Old 03-29-2006, 13:34   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2004
Location: always around
Posts: 189
Member: 74338
Status: Offline
Thanks Meter: 11
Quote:
Originally Posted by elcapitel
@SLIPLOCK
MasterCode generator from http://nfader.z-host.ru/
doesn't work if the original imei is changed.

Thanks to Hitibiti for the solution!

BR
in case like security code on 2300 my own simple solution which has been favouring me for a long time now is "I just do RESET USER LOCK". and all is well again.

don't know but that's how i correct such a problem.


regards to all for sharing.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Security code lost- please help rainey Nokia Hardware & Hardware Repair 1 04-18-2008 04:01
Mpx220 Security Code Revome !! Please Help me :( scorpio.turkey Motorola ODM 2 08-21-2007 17:08
nokia 6280 security code - urgent please hugoalex2007 Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 2 05-12-2007 11:06
2300 Security code cellshack Phone Unlocking Codes & Maps 2 03-03-2007 05:08
6210 security code Help Please bigal993 Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 1 09-15-2001 23:53

 



All times are GMT +1. The time now is 06:22.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.38203 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO