GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 )

Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 ) DCT-4 Phones: 1100 , 1100 , 1101 , 1108 , 1110 , 1110 , 1110i , 1112 , 1112 , 1112i , 12i GSM Modul, 1600 , 1600 , 2112 , 2125i , 2126i , 2128i , 2255 , 2300 , 2300 , 2355 , 2600 , 2650 , 2651 , 2652 , 2760 Americas, 2760 Europe/Asia, 30 Terminal, 3100 , 3105 , 3108 , 3120 , 3120 , 3125 , 3128 , 3129 , 3152 , 3155 , 3155i , 3200 , 3205 , 3205i , 3220 , 3220 , 3300 , 3300 , 3320 , 3321 , 3360 , 3361 , 3510 , 3510i , 3520 , 3530 , 3560 , 3570 , 3585 , 3586 , 3586i , 3587 , 3587i , 3588i , 3589i , 3590 , 3595 , 3595i , 5070 , 5070 , 5100 , 5140 , 5140 , 5140i , 6010 , 6012 , 6015 , 6015i , 6016i , 6019i , 6020 , 6020 , 6021 , 6030 , 6030 , 6050 , 6060 , 6060 , 6061 , 6070 , 6070 , 6080 , 6080 , 610 Car Kit, 6100 , 6101 , 6101 , 6101 , 6102 , 6102 , 6102 , 6102 , 6103 , 6103 , 6108 , 6111 , 6112 , 6152 , 6155 , 6155i , 616 Car Kit, 6170 (TIKU) , 6170 (TIKU) , 6200 , 6220 , 6225 , 6225i , 6230 (TIKU) , 6230 (TIKU) , 6230i (TIKU) , 6235 (TIKU) , 6235i (TIKU) , 6236i , 6255 (TIKU) , 6255i (TIKU) , 6256 , 6256i , 6310 , 6310i , 6340 , 6340i , 6360 , 6370 , 6385 , 6500 , 6510 , 6560 , 6585 , 6590 , 6590i , 6610 , 6610i , 6650 , 6651 , 6800 , 6800 , 6810 , 6820 , 6820 , 6820i , 6822 , 6822 , 7200 , 7210 , 7250 , 7250i , 7260 , 7270 (TIKU), 7270 (TIKU) , 7280 (TIKU) , 7280 (TIKU) , 7360 , 7380 , 7600 (TIKU) , 7620 , 810 Car Kit, 8310 , 8390 , 8587 , 8800 (TIKU) , 8800 Sirocco Edition (TIKU) , 8801 (TIKU) , 8910 , 8910i , D211 , Nokia Remote Camera DCT-4+ (Plus) : 1200 , 1208 , 1208b , 1209 , 1650 , 1650b , 1680c-2b Classic, 2310 , 2600c , 2610 , 2610b , 2626 , 2630 Americas, 2630 Europe/Asia, 2670h Fold, 5000 , 5000 , 7070

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2005, 17:33   #61 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2002
Location: Somewhere in the World
Posts: 1,397
Member: 9848
Status: Offline
Thanks Meter: 143

Quote:
Originally Posted by GSM RAJ
i need patch for 3220.
until 3220 is solved try to help us with 6230i if you have one - see instructions here: FTD/NetMonitor and FTD/NetMonitor
  Reply With Quote
Old 12-04-2005, 00:29   #62 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 16
Member: 196240
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by GIUGIARO
Thanx goes to nokiamaster and german-gsm-team,
i flased nokia 1100 successfuly and now i have netmonitor in menu and many numbers and characters in screen,what does it mean ?? and how can i use this netmonitor ????
br GIUGIARO.
LOL you did al this work and dont know what to do with it.........
Heres the manual for the 6310i but you can use it for all netmonitors, it explanes what the numbers are in the menus

http://evil-hackers.com/FTD/nm6310i_manual.pdf
  Reply With Quote
Old 12-06-2005, 03:51   #63 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 47
Member: 194298
Status: Offline
Thanks Meter: 3
Hi
i need nokia 6230 for netmonitor.
and we have tried many phone as post above with tornado(UFS3) flasher, it work 100%.Thanks a lot for your share.
  Reply With Quote
Old 12-07-2005, 16:35   #64 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2005
Location: GTA Vice City
Age: 34
Posts: 74
Member: 171603
Status: Offline
Thanks Meter: 2
hey! can you help us to activate NetMonitor on 6230i 3.50 ?
  Reply With Quote
Old 12-08-2005, 13:10   #65 (permalink)
No Life Poster
 
Baza's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Honolulu
Posts: 587
Member: 2176
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Netmonitor activator :)

this SW-activator netmonitor in MCU...and NEED key generator
if you have this key generator-pls post key for 8910i 5.31
for you phone or any ver.mcu-need generation key up
Attached Files
File Type: rar nmactivator.rar (250.6 KB, 1329 views)
  Reply With Quote
Old 12-08-2005, 14:24   #66 (permalink)
Freak Poster
 
Normunds's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: FF 4B 02
Posts: 256
Member: 77618
Status: Offline
Thanks Meter: 6
6510 - works;
6310i - works,
perfect.
  Reply With Quote
Old 12-08-2005, 16:48   #67 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 16
Member: 196240
Status: Offline
Thanks Meter: 0
This is the first time im trying to flash a phone
I bought ufs3 tornado flasher.
And tried to flash my nokia 6100 with the netmonitor version .
Seems like it isnt working
Does anyone know what to do or what i did wrong??

I tried to flash the mcu with the download

heres what it says now

MCU Sw: V 06.20 01-09-05 NPL-2 (c) Nokia.
PPM Sw: V 04.70 18-06-03 NPL-2 (c) NMP C
Prd.Cd: 0508644
Bpr.Cd: 0511920
Pro.Sn: 2ED003406
HW : 2515
PCI : 0
UEM : 8
UPP : 4384
RFIC : 0300
DSP : M8.00-4.60
LCD : SED15G10
IMEI : 351451-20-766110-9
SLconf: 001-01-00000000000
SLprof: 000000000000000-2
SLvar : 00553514512076611000
SLaux : 00020000
Provider: Test Equipment
#pw+ 847 561 367 537 173 +1#
#pw+ 213 045 732 122 650 +2#
#pw+ 205 515 123 357 624 +3#
#pw+ 015 593 230 347 104 +4#
#pw+ 004 393 323 255 301 +5#
#pw+ 056 533 371 447 546 +6#
#pw+ 733 230 453 154 142 +7#

Secund flash try

Detected: V 06.20 01-09-05 NPL-2 (c) Nokia.
1st Boot Ok, DCT4, UPP: 1120
FlId Aliasing with: 00EC22F0
Fl0: 0x01000000-0x017FFFFF,00EC22F2,Sam K5U64418TM
Algorithm: u_amd.fia
Algorithm Ok, MSID: 84924BC8544C66C200075E5A16
Decoded MSID: 82A9BAE7-005ABCF4-A900000E
Encoded FAID: 46453F4C-E32CA275-17DF0CFE
Area1: 0x01000000-0x0100FFFF Erased, Time: 00:00
Area2: 0x01010000-0x0157FFFF Erased, Time: 00:45
Area3: 0x016B0000-0x017EFFFF Erased, Time: 00:11
Area4: 0x01EB0000-0x01FEFFFF Out of Chip Bounds
MCU Flashing Completed, Time: 00:34
Flashing Completed, Rebooting Mobile
All Done, Time: 01:42


Phone still wont power up, it turns on and direct off again after 1 secund

Thanks in advance

Last edited by the whistler; 12-08-2005 at 17:50.
  Reply With Quote
Old 12-08-2005, 18:42   #68 (permalink)
Freak Poster
 
Normunds's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: FF 4B 02
Posts: 256
Member: 77618
Status: Offline
Thanks Meter: 6
Quote:
Originally Posted by the whistler
This is the first time im trying to flash a phone
I bought ufs3 tornado flasher.
And tried to flash my nokia 6100 with the netmonitor version .
Seems like it isnt working
Does anyone know what to do or what i did wrong??
I tried to flash the mcu with the download
heres what it says now
MCU Sw: V 06.20 01-09-05 NPL-2 (c) Nokia.
PPM Sw: V 04.70 18-06-03 NPL-2 (c) NMP C
Prd.Cd: 0508644
Bpr.Cd: 0511920
Pro.Sn: 2ED003406
HW : 2515
PCI : 0
UEM : 8
UPP : 4384
RFIC : 0300
DSP : M8.00-4.60
LCD : SED15G10
IMEI : 351451-20-766110-9
SLconf: 001-01-00000000000
SLprof: 000000000000000-2
SLvar : 00553514512076611000
SLaux : 00020000
Provider: Test Equipment
#pw+ 847 561 367 537 173 +1#
#pw+ 213 045 732 122 650 +2#
#pw+ 205 515 123 357 624 +3#
#pw+ 015 593 230 347 104 +4#
#pw+ 004 393 323 255 301 +5#
#pw+ 056 533 371 447 546 +6#
#pw+ 733 230 453 154 142 +7#
Secund flash try
Detected: V 06.20 01-09-05 NPL-2 (c) Nokia.
1st Boot Ok, DCT4, UPP: 1120
FlId Aliasing with: 00EC22F0
Fl0: 0x01000000-0x017FFFFF,00EC22F2,Sam K5U64418TM
Algorithm: u_amd.fia
Algorithm Ok, MSID: 84924BC8544C66C200075E5A16
Decoded MSID: 82A9BAE7-005ABCF4-A900000E
Encoded FAID: 46453F4C-E32CA275-17DF0CFE
Area1: 0x01000000-0x0100FFFF Erased, Time: 00:00
Area2: 0x01010000-0x0157FFFF Erased, Time: 00:45
Area3: 0x016B0000-0x017EFFFF Erased, Time: 00:11
Area4: 0x01EB0000-0x01FEFFFF Out of Chip Bounds
MCU Flashing Completed, Time: 00:34
Flashing Completed, Rebooting Mobile
All Done, Time: 01:42
Phone still wont power up, it turns on and direct off again after 1 secund
Thanks in advance

You must flash ppm v6.20!!! Phone cant work if MCU & PPM versions is different! If you dont have PPM, write me your e-mail, i can send you PPM.
  Reply With Quote
Old 12-08-2005, 22:30   #69 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 16
Member: 196240
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Normundz
You must flash ppm v6.20!!! Phone cant work if MCU & PPM versions is different! If you dont have PPM, write me your e-mail, i can send you PPM.
Thanks for your quick respond, i dont have that
[email protected]

Thanks in advance
  Reply With Quote
Old 12-09-2005, 10:45   #70 (permalink)
Freak Poster
 
Normunds's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: FF 4B 02
Posts: 256
Member: 77618
Status: Offline
Thanks Meter: 6
Quote:
Originally Posted by the whistler
Thanks for your quick respond, i dont have that
[email protected]

Thanks in advance
Check your e-mail...
  Reply With Quote
Old 12-09-2005, 23:59   #71 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2002
Location: Somewhere in the World
Posts: 1,397
Member: 9848
Status: Offline
Thanks Meter: 143
6230i is solved - more news soon
  Reply With Quote
Old 12-10-2005, 10:46   #72 (permalink)
Freak Poster
 
Normunds's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: FF 4B 02
Posts: 256
Member: 77618
Status: Offline
Thanks Meter: 6
Quote:
Originally Posted by german gsm team
6230i is solved - more news soon

Hi!

Can you give link?
Old link is without NetMonitor!
Or for me not work...

  Reply With Quote
Old 12-10-2005, 15:25   #73 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2002
Location: Somewhere in the World
Posts: 1,397
Member: 9848
Status: Offline
Thanks Meter: 143
Quote:
Originally Posted by Normundz
Hi!
Can you give link?
Old link is without NetMonitor!
Or for me not work...
old link is unpatched file

for FTD patch in original beginning from position 0xC8 71C94A02C7085287FB26A028C0

to 62306261925D7D2AAE73F57D95
  Reply With Quote
Old 12-10-2005, 16:08   #74 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 43
Member: 189215
Status: Offline
Thanks Meter: 0
hi!!!

is there any solution to patch FTD/netmonitor to 7250i... i try to patch my 7250i with mcu ftd on... i also try to patch 7250i partial flash... but there is no netmonitor activited... some guys said that the celphone must be ftd on... is there any solution for now? thanks for any help...
  Reply With Quote
Old 12-10-2005, 17:32   #75 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2002
Location: Somewhere in the World
Posts: 1,397
Member: 9848
Status: Offline
Thanks Meter: 143
next phone to solve: 8800

did anyone with JAF or MT-Box test it? does it work?
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 16:53.



Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.41628 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO