GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 )

Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 ) DCT-4 Phones: 1100 , 1100 , 1101 , 1108 , 1110 , 1110 , 1110i , 1112 , 1112 , 1112i , 12i GSM Modul, 1600 , 1600 , 2112 , 2125i , 2126i , 2128i , 2255 , 2300 , 2300 , 2355 , 2600 , 2650 , 2651 , 2652 , 2760 Americas, 2760 Europe/Asia, 30 Terminal, 3100 , 3105 , 3108 , 3120 , 3120 , 3125 , 3128 , 3129 , 3152 , 3155 , 3155i , 3200 , 3205 , 3205i , 3220 , 3220 , 3300 , 3300 , 3320 , 3321 , 3360 , 3361 , 3510 , 3510i , 3520 , 3530 , 3560 , 3570 , 3585 , 3586 , 3586i , 3587 , 3587i , 3588i , 3589i , 3590 , 3595 , 3595i , 5070 , 5070 , 5100 , 5140 , 5140 , 5140i , 6010 , 6012 , 6015 , 6015i , 6016i , 6019i , 6020 , 6020 , 6021 , 6030 , 6030 , 6050 , 6060 , 6060 , 6061 , 6070 , 6070 , 6080 , 6080 , 610 Car Kit, 6100 , 6101 , 6101 , 6101 , 6102 , 6102 , 6102 , 6102 , 6103 , 6103 , 6108 , 6111 , 6112 , 6152 , 6155 , 6155i , 616 Car Kit, 6170 (TIKU) , 6170 (TIKU) , 6200 , 6220 , 6225 , 6225i , 6230 (TIKU) , 6230 (TIKU) , 6230i (TIKU) , 6235 (TIKU) , 6235i (TIKU) , 6236i , 6255 (TIKU) , 6255i (TIKU) , 6256 , 6256i , 6310 , 6310i , 6340 , 6340i , 6360 , 6370 , 6385 , 6500 , 6510 , 6560 , 6585 , 6590 , 6590i , 6610 , 6610i , 6650 , 6651 , 6800 , 6800 , 6810 , 6820 , 6820 , 6820i , 6822 , 6822 , 7200 , 7210 , 7250 , 7250i , 7260 , 7270 (TIKU), 7270 (TIKU) , 7280 (TIKU) , 7280 (TIKU) , 7360 , 7380 , 7600 (TIKU) , 7620 , 810 Car Kit, 8310 , 8390 , 8587 , 8800 (TIKU) , 8800 Sirocco Edition (TIKU) , 8801 (TIKU) , 8910 , 8910i , D211 , Nokia Remote Camera DCT-4+ (Plus) : 1200 , 1208 , 1208b , 1209 , 1650 , 1650b , 1680c-2b Classic, 2310 , 2600c , 2610 , 2610b , 2626 , 2630 Americas, 2630 Europe/Asia, 2670h Fold, 5000 , 5000 , 7070

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2006, 20:07   #121 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: France/Romania
Posts: 14
Member: 216817
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Nokia 6310 PPM


Hello everybody !

I've got a Nokia 6310, and I don't really understand if I'll need to find also the PPM (language pack) file, in the same version as the MCU patched file. Can it work without this file, only with the MCU file ?

Thanks !
  Reply With Quote
Old 01-05-2006, 18:23   #122 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jan 2002
Location: Romania
Posts: 61
Member: 8505
Status: Offline
Thanks Meter: 0
@Cosconor
You need matching MCU and PPM files. If you already have on the phone the same version with that of the patched file then it's ok and you need to flash only the MCU. If the version is different you need to find a matching PPM for the patch MCU.
BR
  Reply With Quote
Old 01-05-2006, 23:52   #123 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: France/Romania
Posts: 14
Member: 216817
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Yess ! Thanks very much !

My 6310 is now with version 5.10, and the patched MCU file you give there is also in version 5.10, so it should be OK !

I brought today my 6310 to a service point, with a CD where I've put the flash, and they should install it this week-end, so I'll take my 6310 back monday. I'll tell you then if it's OK.
  Reply With Quote
Old 01-06-2006, 04:39   #124 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2003
Age: 45
Posts: 311
Member: 41760
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Cosconor
How big is the MCU you downloaded? If it is around 64k and your phone is v5.10, then you don't need anything other than the MCU. If, however, the MCU file is in Megs, then you'll need matching PPM anyway, because normally MCU flashing erases the PPM area.
  Reply With Quote
Old 01-06-2006, 11:33   #125 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: France/Romania
Posts: 14
Member: 216817
Status: Offline
Thanks Meter: 1
KPbICMAH
Oh no ! The patched MCU you give there has 5,7 Mb ! So ? I'll need to have the PPM file too ?
But where can I find it ? I've searched it for hours on the forum and on the Net, and I didn't found the correct version (5.10, like the patched MCU ; 5.10 is the last firmware version for Nokia 6310).

Maybe someone have this PPM file, and can send it to me by mail : [email protected]

Last edited by Cosconor; 01-06-2006 at 15:35.
  Reply With Quote
Old 01-09-2006, 21:50   #126 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 50
Member: 750
Status: Offline
Thanks Meter: 0
net monitor for 6230i ver 3.62 old hw

how to activate net monitor on 6230i ver 3.62 old hw?
  Reply With Quote
Old 01-10-2006, 10:01   #127 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 47
Member: 194298
Status: Offline
Thanks Meter: 3
I tried write a firmware for n6230i ver3.50 with tonado soft, it not work but already done for write it.why ? pls share if anybody know this problem.
We are used a frimware in this post.
  Reply With Quote
Old 01-10-2006, 10:06   #128 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 47
Member: 194298
Status: Offline
Thanks Meter: 3
i tried flash the firmware FTD 8310v6.20 with tonado soft. it work 100%.

thanks,
  Reply With Quote
Old 01-10-2006, 17:48   #129 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Member: 218237
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hi everybody!
Do You listen something about FTD in nokia 6021?
  Reply With Quote
Old 01-11-2006, 21:57   #130 (permalink)
No Life Poster
 
b0ba's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: No route to host.
Age: 39
Posts: 895
Member: 6772
Status: Offline
Thanks Meter: 17
@joe10:

What's the problem?
  Reply With Quote
Old 01-12-2006, 11:08   #131 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Member: 218237
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by b0ba
@joe10:

What's the problem?
I need this FTD for 6021 RM-94 4.10
  Reply With Quote
Old 01-13-2006, 11:30   #132 (permalink)
Freak Poster
 
petermov's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: spain
Age: 41
Posts: 470
Member: 79485
Status: Offline
Thanks Meter: 47
hi

great work!! , needed patch for 8910, is not aviable this flash????'


Thanx.
  Reply With Quote
Old 01-15-2006, 00:52   #133 (permalink)
No Life Poster
 
evan_silbert's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Boston
Posts: 5,027
Member: 21920
Status: Offline
Thanks Meter: 10
Anyone had any luck with 8800 RM13?
  Reply With Quote
Old 01-19-2006, 00:14   #134 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1
Member: 222594
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hi all, i have a 6230i flashed with netmonitor enabled and it works perfectly, thanks to all involved.
I have one small annoying problem that is when you make a call the graphics box of the call info hide the net monitor screen and i can not see the data. does anybody know how to disable this. In older models this dissapears after a few seconds.
Thanks in advance.
  Reply With Quote
Old 01-19-2006, 15:21   #135 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Member: 222827
Status: Offline
Thanks Meter: 0
can i upload the patched flash file to N 1100,What hardware and software?
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 12:32.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.34631 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO