GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair

Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-15-2007, 21:49   #1 (permalink)
HUM
No Life Poster
 
HUM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: karachi
Posts: 8,657
Member: 161728
Status: Offline
Sonork: 100.1582708
Thanks Meter: 2,228
..::6300 again come with only side lights::..


6300 when power on only side blue lights,for example when insert battery and press power button,it show side lights and off after few seconds,and again press power button than it not glow,so battery remove again insert that press power button now it shows,already flash,flashing complete,problem still same?i rehot retu and thavo.



..::HUM::..
  Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to HUM For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 11-15-2007, 21:57   #2 (permalink)
Freak Poster
 
nimanima's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: in gsm word
Age: 45
Posts: 272
Member: 144406
Status: Offline
Thanks Meter: 21
flash with ver 5.5 mcu ppm and cnt
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nimanima For This Useful Post:
Old 11-15-2007, 22:03   #3 (permalink)
HUM
No Life Poster
 
HUM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: karachi
Posts: 8,657
Member: 161728
Status: Offline
Sonork: 100.1582708
Thanks Meter: 2,228
r u sure,its software problem.

..::HUM::..
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to HUM For This Useful Post:
Old 11-16-2007, 06:42   #4 (permalink)
HUM
No Life Poster
 
HUM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: karachi
Posts: 8,657
Member: 161728
Status: Offline
Sonork: 100.1582708
Thanks Meter: 2,228
anyone have tested solution?

..::HUM::..
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to HUM For This Useful Post:
Old 11-17-2007, 00:44   #5 (permalink)
HUM
No Life Poster
 
HUM's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: karachi
Posts: 8,657
Member: 161728
Status: Offline
Sonork: 100.1582708
Thanks Meter: 2,228
flashing complete still in same condition.

..::HUM::..
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to HUM For This Useful Post:
Old 11-17-2007, 05:34   #6 (permalink)
Freak Poster
 
allen128's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Kuala [email protected]
Age: 39
Posts: 250
Member: 277327
Status: Offline
Thanks Meter: 33
Quote:
Originally Posted by HUM View Post
6300 when power on only side blue lights,for example when insert battery and press power button,it show side lights and off after few seconds,and again press power button than it not glow,so battery remove again insert that press power button now it shows,already flash,flashing complete,problem still same?i rehot retu and thavo.



..::HUM::..
try to re-hot the CPU, i done this be4. the phone is suddenly black out and just the side light on when press on button. is not a drop or water damage phone. so juz try it out......
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to allen128 For This Useful Post:
Old 12-05-2007, 17:50   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: poland
Posts: 33
Member: 474481
Status: Offline
Thanks Meter: 11
i have the same problem after flashing, both lights on and black screen,
i trying soft 4.7 and 5.0 and still nothing
any idea for that..?
  Reply With Quote
Old 12-05-2007, 18:18   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2005
Location: Serbia
Age: 37
Posts: 144
Member: 109755
Status: Offline
Thanks Meter: 46
flash it with version 5.5
  Reply With Quote
Old 12-06-2007, 01:00   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: poland
Posts: 33
Member: 474481
Status: Offline
Thanks Meter: 11
Quote:
Originally Posted by kostadin-yu View Post
flash it with version 5.5
i flash it v5.5 and the same result, screen black and on both blue light
i flash with hwk v2.0.6 and this is log:


1ST BOOT : C0,07 [Rm-217]
RAPx ID : 000000010000022600010006010C192101001101
EM 1 ID : 00000232
EM 2 ID : 00000353
RAPx PBID : 06900118BB450052A3B91FD1BD2FC81DE5B781E7
RAPx MODE : 00
RAPx HASH : BAF3A9C3DBFA8454937DB77F2B8852B1
RAPx ROID : 191EC665DFAAF68F
CMT 1ST Boot OK
CMT 2ND Bt: RAP3Gv3_2nd.fg, Ver: 1.21.0
CMT FLID0 : 00EC2208-00006921, Sam K8F5615ETM
CMT FLCNT : 000000FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CMT MCID0 : FFFF0000-00000000
CMT 2ND Boot OK
CMT ALGO : RAP3Gv3_algo_fps8.fg, Ver: 1.12.5
CMT VPP : Internal
CMT ALG Boot OK
IMAGE : rm217__05.50.mcusw
CMT NOR Erase Area: 0x00000000-000006BF
CMT NOR Erase Area: 0x000006C0-0001FFFF
CMT NOR Erase Area: 0x00020000-0007FFFF
CMT NOR Erase Area: 0x00080000-000DFFFF
CMT NOR Erase Area: 0x00100000-001FFFFF
CMT NOR Erase Area: 0x00200000-0031FFFF
CMT NOR Erase Area: 0x00320000-0105FFFF
CMT NOR Erase Area: 0x01060000-01067FFF
CMT NOR Erase Area: 0x01068000-0107FFFF
CMT FLASH ERASE OK, Time: 00:14
CMT FLASH WRITE OK, Time: 06:49
1ST BOOT : C0,07 [Rm-217]
RAPx ID : 000000010000022600010006010C192101001101
EM 1 ID : 00000232
EM 2 ID : 00000353
RAPx PBID : 06900118BB450052A3B91FD1BD2FC81DE5B781E7
RAPx MODE : 00
RAPx HASH : BAF3A9C3DBFA8454937DB77F2B8852B1
RAPx ROID : 191EC665DFAAF68F
CMT 1ST Boot OK
CMT 2ND Bt: RAP3Gv3_2nd.fg, Ver: 1.21.0
CMT FLID0 : 00EC2208-00006921, Sam K8F5615ETM
CMT FLCNT : 00000000000000000000000000000000000000
CMT MCID0 : FFFF0000-00000000
CMT 2ND Boot OK
CMT ALGO : RAP3Gv3_algo_fps8.fg, Ver: 1.12.5
CMT VPP : Internal
CMT ALG Boot OK
IMAGE : rm217__05.50.ppm_b
CMT NOR Erase Area: 0x01080000-015FFFFF
PPM FLASH ERASE OK, Time: 00:11
PPM FLASH WRITE OK, Time: 02:03
Flashing Completed, Rebooting Mobile

I flash mcu and ppm
1. maybe i should flash cnt file too but i'm not sure with file it is?
2. after flash i should do somethin' else?
3. any other idea..?
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to arx2 For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 12-06-2007, 01:20   #10 (permalink)
No Life Poster
 
.:bono:.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: _M_EAST_N_AFR_
Posts: 2,961
Member: 96141
Status: Offline
Thanks Meter: 174
i think its hardware, last weak i got he same, strange! the problem was cause the phone wasn't closed well, i opened it and reassemble, then it power on, it looks like a stupid idea but it works for me, i think that some short circuit was in.

br
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to .:bono:. For This Useful Post:
Old 12-06-2007, 01:35   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: poland
Posts: 33
Member: 474481
Status: Offline
Thanks Meter: 11
Quote:
Originally Posted by .:bono:. View Post
i think its hardware, last weak i got he same, strange! the problem was cause the phone wasn't closed well, i opened it and reassemble, then it power on, it looks like a stupid idea but it works for me, i think that some short circuit was in.

br
but in my case probably is not hardware problem cause the phone work before my flashing, i just want to change language and now the phone not even start
i think i do somethin wrong but i'm not sure what... from log above flashing process apper to be good..
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to arx2 For This Useful Post:
Old 12-06-2007, 01:40   #12 (permalink)
No Life Poster
 
.:bono:.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: _M_EAST_N_AFR_
Posts: 2,961
Member: 96141
Status: Offline
Thanks Meter: 174
sorry i didn't read ur post well, i replays to to first poster.
yes u have to flash cnt when u change version, repeat it with full flash, don't downgrade, and full fact.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to .:bono:. For This Useful Post:
Old 12-06-2007, 01:51   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: poland
Posts: 33
Member: 474481
Status: Offline
Thanks Meter: 11
Quote:
Originally Posted by .:bono:. View Post
sorry i didn't read ur post well, i replays to to first poster.
yes u have to flash cnt when u change version, repeat it with full flash, don't downgrade, and full fact.
ok, then tell me please with file is cnt, i suppose that is rm217_5.50.image_b cause the lang file is too rm217_5.50.ppm_b but i'm not sure, could u confirm or to point at right file cnt..
  Reply With Quote
Old 12-06-2007, 01:52   #14 (permalink)
No Life Poster
 
.:bono:.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: _M_EAST_N_AFR_
Posts: 2,961
Member: 96141
Status: Offline
Thanks Meter: 174
Quote:
Originally Posted by arx2 View Post
ok, then tell me please with file is cnt, i suppose that is rm217_5.50.image_b cause the lang file is too rm217_5.50.ppm_b but i'm not sure, could u confirm or to point at right file cnt..
yes...............................
  Reply With Quote
Old 12-06-2007, 02:31   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: poland
Posts: 33
Member: 474481
Status: Offline
Thanks Meter: 11
Quote:
Originally Posted by .:bono:. View Post
yes...............................
i do with full flash and still nothin'
but i noticed from others ends logs expression:
"flashing completed, rebooting mobile
all done. time......"

but i haven't this last text line only "flashing completed, reboting mobile"
probably it's reason why phone not start but why is that..
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to arx2 For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6300 only side blue light only !!!!!! msantar Nokia Hardware & Hardware Repair 28 07-10-2012 06:19
AGAIN COME BACK latest flash file and flasher all model ONLY HERE MaHmUt1982 Samsung Flashers, Software, Firmware. 113 12-16-2010 10:43
Which models we can unlock with only one cable who come with new voda clip?? rundll-exe Vodafone Star 2 05-02-2009 09:22
..::6300 Only Side Lights Solution::.. HUM Nokia Hardware & Hardware Repair 7 11-24-2007 17:48
..::nokia 6300 only side blue lights::.. HUM Nokia Hardware & Hardware Repair 4 11-04-2007 22:58

 



All times are GMT +1. The time now is 01:11.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.43579 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO