GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair

Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2007, 15:22   #1 (permalink)
Freak Poster
 
deepaksawdia's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: raigarh india
Age: 47
Posts: 486
Member: 108186
Status: Offline
Thanks Meter: 241
6600 very common but not solved problem


brother i face this problem many time in nokia 6600 7610 3230. 1st boot ok erasing and flashing 100% done. but ui setting and formet user aria failed .and set remain dead. expert plese help me which ic or component faulty
  Reply With Quote
Old 11-12-2007, 16:09   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 223
Member: 465901
Status: Offline
Thanks Meter: 45
reball flash ics i had solved this problem in many 6600 phone, this is the fault of flash ics
  Reply With Quote
Old 11-12-2007, 17:13   #3 (permalink)
Moderator
 
.:SARCAR:.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Midnapore,West-Bengal,India
Posts: 5,338
Member: 322206
Status: Offline
Sonork: 100.1594813/.:SARCAR:.
Thanks Meter: 1,338
reball or change d316 post result
  Reply With Quote
Old 11-12-2007, 18:15   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 423
Member: 227127
Status: Offline
Thanks Meter: 239
in some cases ZOCUS IC cause this fault.
  Reply With Quote
Old 11-13-2007, 06:46   #5 (permalink)
No Life Poster
 
digitized's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: ludhiana~india
Age: 34
Posts: 1,462
Member: 163833
Status: Online
Sonork: 100.1579554
Thanks Meter: 5,693
BRTHR CHANGE BOOT IC .....................BECAUSE IT MAIN REASON OF THIS FAULT........ THEN AFTER FLASH IT.......
  Reply With Quote
Old 11-13-2007, 07:32   #6 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Feb 2007
Location: india -kerala(now in UAE)
Posts: 87
Member: 446221
Status: Offline
Thanks Meter: 23
yes, change booting ic(sensing) ur problem will solve
  Reply With Quote
Old 11-13-2007, 07:41   #7 (permalink)
No Life Poster
 
sopnil's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: dhaka,bangladesh
Posts: 790
Member: 528679
Status: Offline
Thanks Meter: 267
about 6600 how to can solved prob

hello every body,
6600or 7610 or 3230 common prob I also faice so many time and finaly I get solution .....can possibal to done softwear maximum case no nee Hw...select mcu and ppm and flash it mcu ppm flash compelete then check lcd there show nokia logo if not show then change ppm file better china ppm file must be show nokia logo but one think flash only ppm . i get result so many times .......one think again if your set have blutooth problem and you wanto flash it may set will be dead . that time you have seen the first boot ok but did not take flash ...read very clearly that time you have need to diseable bt flashing you flashing windows ...apply your self you must be get result........good luck some case offcoruses have hardwear porb....
  Reply With Quote
Old 11-13-2007, 09:29   #8 (permalink)
No Life Poster
 
sopnil's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: dhaka,bangladesh
Posts: 790
Member: 528679
Status: Offline
Thanks Meter: 267
hi…((((((..I have a tactic mcu file is euro and ppm file is china flash ok then change ppm file I get allows successful))))))….. good luck
  Reply With Quote
Old 11-19-2007, 13:27   #9 (permalink)
Freak Poster
 
ikhlaq's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 253
Member: 147811
Status: Offline
Thanks Meter: 27
6600 White Lcd/ No Boot Slution

Quote:
Originally Posted by sopnil View Post
hello every body,
6600or 7610 or 3230 common prob I also faice so many time and finaly I get solution .....can possibal to done softwear maximum case no nee Hw...select mcu and ppm and flash it mcu ppm flash compelete then check lcd there show nokia logo if not show then change ppm file better china ppm file must be show nokia logo but one think flash only ppm . i get result so many times .......one think again if your set have blutooth problem and you wanto flash it may set will be dead . that time you have seen the first boot ok but did not take flash ...read very clearly that time you have need to diseable bt flashing you flashing windows ...apply your self you must be get result........good luck some case offcoruses have hardwear porb....
HI ALL .
IN MANY MANY CASES THERE IS HARDWARE PROBLEM.
DO THIS AS PICTURE
Attached Images
File Type: jpg nokia-6600-lightonly-slution-by--IKHLAQ.JPG (98.4 KB, 357 views)
  Reply With Quote
Old 12-02-2007, 19:55   #10 (permalink)
Freak Poster
 
DIN231080's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mumbai
Age: 39
Posts: 388
Member: 523792
Status: Offline
Thanks Meter: 95
Quote:
Originally Posted by sopnil View Post
hello every body,
6600or 7610 or 3230 common prob I also faice so many time and finaly I get solution .....can possibal to done softwear maximum case no nee Hw...select mcu and ppm and flash it mcu ppm flash compelete then check lcd there show nokia logo if not show then change ppm file better china ppm file must be show nokia logo but one think flash only ppm . i get result so many times .......one think again if your set have blutooth problem and you wanto flash it may set will be dead . that time you have seen the first boot ok but did not take flash ...read very clearly that time you have need to diseable bt flashing you flashing windows ...apply your self you must be get result........good luck some case offcoruses have hardwear porb....
100% software no need hafdware flase with higher version
  Reply With Quote
Old 12-05-2007, 16:50   #11 (permalink)
No Life Poster
 
sajidali's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: PAKISTAN
Age: 34
Posts: 1,732
Member: 181886
Status: Offline
Sonork: 100.1579817
Thanks Meter: 1,007
yes its 100% softwere not hard were erase manual and flash it new ver .
first of all
this problem happend after wrong flash
or u recive the phone with this problem and normal flashing with mcu and ppm not help to repair this problem

so do next
1- with ufs box start to erase manual this adress
start: 00000000 end: 00FFFFFF
start: 02000000 end: 02FFFFFF
start: 04000000 end: 047FFFFF
this 3 adress will eras the 3 flash's and u will not lost ur phone imei
2- with ufs again erase
start: 00010000 end: 0000FFFF
start: 02000000 end: 00FFFFFF
start: 02FC0000 end: 0286FFFF
start: 02A00000 end: 0000FFFF

3- flash ur phone with latest firmware
4- write full pm to ur phone
5- unlock and format user area

if ur blank phone (7610-6670-3230 ) the problem up to software by this solution will work 100%
  Reply With Quote
Old 12-05-2007, 19:09   #12 (permalink)
Freak Poster
 
mustafa_180's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangladesh
Posts: 389
Member: 638097
Status: Offline
Sonork: 100.1649741
Thanks Meter: 43
Donate money to this user
Thank you Every one ,Very very much
From Masum.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mustafa_180 For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Se W810i Charge Not Solved Problem? ..::khaled::.. Sony Ericsson Hardware Repair 1 11-02-2009 10:12
6600 showing charing but not get chargig pawan_verma51 Nokia Hardware & Hardware Repair 1 12-25-2007 09:21
some 6600 ""INSERT MMC""problem can not solve.is it due to upp? zonetrichur Nokia Hardware & Hardware Repair 0 10-23-2007 18:52
help me 6600 flash ok but not power on kirpiksk Nokia Hardware & Hardware Repair 2 08-09-2006 07:12
6600 Flash ok but not running tuhingr UFS2 + UFS3-Tornadoflasher 2 12-21-2005 09:56

 



All times are GMT +1. The time now is 13:04.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.40447 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO