GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair

Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2007, 18:02   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2003
Location: batangas
Age: 48
Posts: 100
Member: 43873
Status: Offline
Thanks Meter: 3
7610 keypad problem


anybody encountered this? i have a 7610 i changed sram and uploaded the rpl the phone powered on but when i checked the keys it looked like it's working except the other number keys like when you press 1 the menu pops up and when you press 3 the number 2 shows and when you press 8 the number 5 shows and when you press 0 the number 2 shows any ideas? TIA
  Reply With Quote
Old 05-04-2007, 20:57   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Member: 388411
Status: Offline
Thanks Meter: 15
Dear,

Is the set water damaged If not try to change RIGHT side glass ic whuch placed KEYPAD connecter.
Regards.
  Reply With Quote
Old 05-04-2007, 22:55   #3 (permalink)
MSG
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2005
Location: in the UK
Age: 45
Posts: 153
Member: 132117
Status: Offline
Thanks Meter: 3
try changing keypad filter...if problem still the same...

I guess it'd be track fault..

Maybe you changing the sram caused the phone the fault.
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 02:40   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Rhyks's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Philippines
Posts: 643
Member: 243127
Status: Offline
Thanks Meter: 33
try to reflow the keypad drivers...or else change it.
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 03:40   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2006
Location: in the corner
Age: 31
Posts: 544
Member: 285779
Status: Offline
Thanks Meter: 49
Quote:
Originally Posted by jpscomm View Post
anybody encountered this? i have a 7610 i changed sram and uploaded the rpl the phone powered on but when i checked the keys it looked like it's working except the other number keys like when you press 1 the menu pops up and when you press 3 the number 2 shows and when you press 8 the number 5 shows and when you press 0 the number 2 shows any ideas? TIA
change keypad board , 1000% oki
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 03:57   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2003
Location: batangas
Age: 48
Posts: 100
Member: 43873
Status: Offline
Thanks Meter: 3
i changed the keypad ic and the keyboard still no luck guys any more suggestions?
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 05:14   #7 (permalink)
Freak Poster
 
jaggi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Newzealand
Posts: 226
Member: 258480
Status: Offline
Thanks Meter: 14
use this sol this will help u
Attached Files
File Type: rar 6670-7610_keypad.rar (90.6 KB, 368 views)
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 06:08   #8 (permalink)
vvk
Insane Poster
 
Join Date: Dec 2003
Location: malaysian
Age: 50
Posts: 97
Member: 46292
Status: Offline
Thanks Meter: 1
maybe u can try change two keypad ic
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 07:00   #9 (permalink)
Freak Poster
 
jmustufa's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: india
Posts: 437
Member: 239231
Status: Offline
Sonork: 100.1615723
Thanks Meter: 110
Smile

Quote:
Originally Posted by jpscomm View Post
anybody encountered this? i have a 7610 i changed sram and uploaded the rpl the phone powered on but when i checked the keys it looked like it's working except the other number keys like when you press 1 the menu pops up and when you press 3 the number 2 shows and when you press 8 the number 5 shows and when you press 0 the number 2 shows any ideas? TIA


try this it may help u read both of it ok..


REGARDS
MAIMOON MOBILES
Attached Images
File Type: bmp 6600 key ic3jumper.bmp (57.7 KB, 142 views)
Attached Files
File Type: txt 6600 kp ic diagram.txt (238 Bytes, 87 views)
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 10:28   #10 (permalink)
Freak Poster
 
That'sme's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Inside Boxes
Posts: 303
Member: 228871
Status: Offline
Thanks Meter: 43
Replace both keypad filter near the keyboard connector may be ur problem solved
  Reply With Quote
Old 05-07-2007, 15:23   #11 (permalink)
Freak Poster
 
hangout2511's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: India
Age: 46
Posts: 145
Member: 37352
Status: Offline
Thanks Meter: 276
i had a same problem in 6600 . weird keypad problem and i solved it by flashing a new version.
plz post a result /
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7610 keypad problem... Yassen Nokia Hardware & Hardware Repair 4 10-18-2006 16:14
7610 Keypad Problem Okilim Nokia Hardware & Hardware Repair 3 09-02-2006 22:36
7610 keypad problem kulu WD2 & APE (Symbian Phones) 1 12-19-2005 04:20
7610 Keypad Problem malta Nokia Hardware & Hardware Repair 6 02-02-2005 17:29

 



All times are GMT +1. The time now is 20:49.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.35786 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO