GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair

Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2004, 15:26   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 304
Member: 7011
Status: Offline
Thanks Meter: 0
8210 network not 100%


i have a problem whith nokia 8210 have network but not 100% (2 of 3 line)
i have changed PA,antenna swish,26MHz, and vco
i have reflow CCCONT, COBBA and HAGAR
i have flashing it . with 2 different flash (5.31 and 5.25)
but this is possible to make calls
thx in davance
  Reply With Quote
Old 05-02-2004, 10:23   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 325
Member: 44658
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hi
Keeping to nokia rules, in these situations, never reflow components, as its no guarentee it'll work?
Have you any probing equipment?
Probe TX IQ's with oscillscope R451 and R546 (make sure you can see 'data')
if you know what i mean, and you have no data, change the COBBA.
Thanks
Let me know
  Reply With Quote
Old 05-02-2004, 12:40   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 304
Member: 7011
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Engineer
Hi
Keeping to nokia rules, in these situations, never reflow components, as its no guarentee it'll work?
Have you any probing equipment?
Probe TX IQ's with oscillscope R451 and R546 (make sure you can see 'data')
if you know what i mean, and you have no data, change the COBBA.
Thanks
Let me know
I do not have probing equipment i have a hot air station but change COBBA is verry difficult no?
  Reply With Quote
Old 05-02-2004, 15:00   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2003
Location: somehere
Age: 36
Posts: 2,239
Member: 31028
Status: Offline
Thanks Meter: 53
much difficult as to change a pa or antenna switch, the diference is that u have to clean the board first
  Reply With Quote
Old 05-02-2004, 16:16   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 325
Member: 44658
Status: Offline
Thanks Meter: 0
take off cobba, with heat gun, air station
brade the pads on the pcb board, with soldering iron and brade, and either place the cobba back down using bga rework station, or by hand...
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8210 network problem: 900mhz 100%, 1800mhz network trouble jopb63 Nokia Hardware & Hardware Repair 4 02-24-2002 22:55
DOWNLOAD 8210 5.27 100% TESTED UNLOCKED FLS epilog Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 23 08-13-2001 07:48
8210 NETWORK GSM RAJ Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 4 08-07-2001 22:34
Nokia 8210 network error Mod Nokia Hardware & Hardware Repair 0 06-10-2001 17:15
Nokia 8210 Network Monitor cymbaline Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 11-29-2000 00:24

 



All times are GMT +1. The time now is 20:24.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.27687 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO