GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair

Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2004, 07:56   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 794
Member: 2625
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Arrow About hagar chip.


Hi

How I will know when Hagar is broken.
What function is of hagar and how common is to need to change it?


Regards
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 08:06   #2 (permalink)
No Life Poster
 
leosedf's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Thessaloniki,Hellas
Age: 40
Posts: 1,011
Member: 33547
Status: Offline
Thanks Meter: 17
I think Hagar is responsible for signal problems
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 09:04   #3 (permalink)
DMD
No Life Poster
 
DMD's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: CTSA
Age: 42
Posts: 2,195
Member: 12660
Status: Offline
Thanks Meter: 7
@ Format1

Your Hagar can cause a signal fault or your handset to be dead as well

Regards D.
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 09:18   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 794
Member: 2625
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Hi

Thanks for replay`s.
How many times did you have need to change Hagar.As far I can read massages most problem with signal cause bad PA, bad Ant. Switch or Cobba.
How I can get suggestion when Hagar is broken.

Thanks
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 09:38   #5 (permalink)
No Life Poster
 
leosedf's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Thessaloniki,Hellas
Age: 40
Posts: 1,011
Member: 33547
Status: Offline
Thanks Meter: 17
Almost None.
Most faults where detected on PA and antenna switch
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 09:48   #6 (permalink)
DMD
No Life Poster
 
DMD's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: CTSA
Age: 42
Posts: 2,195
Member: 12660
Status: Offline
Thanks Meter: 7
I agree with leosedf

Hardly any sometimes have to reball/resolder them

Regards D.
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 10:21   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 794
Member: 2625
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Hi

Well I order 5 pices of Hagar.Because that I asked question.But never mind it wasn`t so expansive.Maby I will need it some day.

Tell me how about Cobba and Ccont.???

Thanks again friends for your`s time.

Regards
  Reply With Quote
Old 08-03-2004, 17:37   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2004
Age: 38
Posts: 103
Member: 72579
Status: Offline
Thanks Meter: 1
When cobba faulty than you have similar situation like when is PA faulty.I usualy,when i get phone with faulty signal,like no network at all or have network for few sec.,first rehot PA and cobba.If still the same,change PA,and if stil the same replace cobba.I never reball it because cobba is so cheap

ccont faulty you can recognise when phone turn off by it self,when baterry empty quick(also PA faulty can empty batt for short time),when phone is dead...
  Reply With Quote
Old 08-04-2004, 01:06   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2004
Age: 38
Posts: 103
Member: 72579
Status: Offline
Thanks Meter: 1
When you have no network at all than could be hagar,but cobba causes meny faulty of network also 32.768 KHZ REAL TIME CLOCK and Flash IC somethimes
  Reply With Quote
Old 08-04-2004, 08:59   #10 (permalink)
No Life Poster
 
leosedf's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Thessaloniki,Hellas
Age: 40
Posts: 1,011
Member: 33547
Status: Offline
Thanks Meter: 17
And 26MHZ Crystal for Rx
  Reply With Quote
Old 08-04-2004, 10:15   #11 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 794
Member: 2625
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Hi

Guys thanks for sharing all this to me very important informations.

Since phones have RX and TX what that exacly mean.?
How phone will act if RX is not ok and how when TX.
Is that mean if I`m able only to make call and not to recive that mean that TX is OK and RX is not OK.

Thanks
  Reply With Quote
Old 08-04-2004, 10:49   #12 (permalink)
No Life Poster
 
leosedf's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Thessaloniki,Hellas
Age: 40
Posts: 1,011
Member: 33547
Status: Offline
Thanks Meter: 17
Rx= Reception
Tx= Transmission

I think in case of one RX problem your signal goes up for a few seconds and then drops
  Reply With Quote
Old 08-04-2004, 11:15   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 794
Member: 2625
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Hi

OK.
Thanks and best regards

P.S. If somebody have more sugestions or comments please feel welcome to replay.
  Reply With Quote
Old 08-04-2004, 19:33   #14 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2004
Age: 38
Posts: 103
Member: 72579
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by leosedf
Rx= Reception
Tx= Transmission

I think in case of one RX problem your signal goes up for a few seconds and then drops
This is Tx problem,it causes faulty PA,Ant.Swich and cobba in most cases
  Reply With Quote
Old 08-05-2004, 18:41   #15 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2003
Location: Nowhere
Age: 40
Posts: 630
Member: 25067
Status: Offline
Thanks Meter: 76
in my opinion when your phone have tx faulty it mean you will get all network by manual network search and rx you did not find any net at all or you dont get full net service
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
About Spreadtrum CHIPS swensonb PadFinder box 6 05-02-2008 13:48
Need Explaination About BB5 Chips? parvezjk Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 1 07-29-2007 17:22
About Programming Chips ndagi Off Topic Zone 0 03-26-2006 16:09
Anybody knows something about Flash chip programmer LK48? Bobi Hardware Equipments for GSM 0 01-11-2005 13:44
Can Nokia power on without hagar chip ? Bemsas Nokia Hardware & Hardware Repair 4 08-01-2002 05:37

 



All times are GMT +1. The time now is 21:35.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.41298 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO