GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair

Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2004, 20:06   #1 (permalink)
No Life Poster
 
abdoulaye's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: senegal (dakar)mali/guinee/mauritanie[KANDJI ET FRERES]
Age: 38
Posts: 1,057
Member: 41375
Status: Offline
Thanks Meter: 7
fix band nokia 800-1900mhz


hello all
need a solution for fix band nokia 800-1900mhs is possible
  Reply With Quote
Old 04-08-2004, 20:22   #2 (permalink)
No Life Poster
 
i_seeque's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: I
Posts: 775
Member: 15238
Status: Online
Thanks Meter: 119
hi
there are some solutions available. But your mode of posting a question is not proper. You vent even mentioned the model of Nokia phones. For which model you need to convert band?? SO pl post ur question with full details. ANd before that you should have used the SEARCH function. Regards
  Reply With Quote
Old 04-09-2004, 14:33   #3 (permalink)
No Life Poster
 
abdoulaye's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: senegal (dakar)mali/guinee/mauritanie[KANDJI ET FRERES]
Age: 38
Posts: 1,057
Member: 41375
Status: Offline
Thanks Meter: 7
hi
i have nokia 3390 after unlcok not network it possible to fix band 800-1900mhz where converter
  Reply With Quote
Old 04-09-2004, 14:43   #4 (permalink)
No Life Poster
 
abdoulaye's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: senegal (dakar)mali/guinee/mauritanie[KANDJI ET FRERES]
Age: 38
Posts: 1,057
Member: 41375
Status: Offline
Thanks Meter: 7
hi all
to possible to converter nokia 3390 to 3310 please help
8390 to, 8310
5130 to 5110
8290 to 8210
  Reply With Quote
Old 04-10-2004, 16:22   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 325
Member: 44658
Status: Offline
Thanks Meter: 0
have you any programs to tune the phone with?
Try tuneing the phone, if you can...
  Reply With Quote
Old 04-12-2004, 10:42   #6 (permalink)
No Life Poster
 
i_seeque's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: I
Posts: 775
Member: 15238
Status: Online
Thanks Meter: 119
@Engineer
Wat type of Tunning ? hehe.. why you just jumping into the pond when you dont know how to swim.

Collective modification on both the sides are necessary to convert such 1900mhz phones. I want to say: hardware mods as well as software manipulation needs to be done. Some very useful pictorial guides available at all pinoy forum. YOu search n you gonna get those files.

Best luck.
  Reply With Quote
Old 04-13-2004, 09:20   #7 (permalink)
Freak Poster
 
sayhu's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Turkey
Posts: 212
Member: 9355
Status: Offline
Thanks Meter: 113
first change the PA and 2 little transistor near the crystal dont ask picture you have to compare with 3350
  Reply With Quote
Old 04-13-2004, 20:07   #8 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Oct 2001
Location: --------
Age: 51
Posts: 1,009
Member: 7062
Status: Offline
Thanks Meter: 121
@engineer
thats impossible while its not tunning matter its about hardware changes
@sayhu
please you look at the board deign to see that the pf and the if filters is not same as use for gsm 900 and 1800 mhz

the modification available only for 3390 to 3350 or 3330

br.
  Reply With Quote
Old 04-14-2004, 16:27   #9 (permalink)
No Life Poster
 
mansi's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Age: 42
Posts: 766
Member: 8664
Status: Offline
Sonork: 100.1573507
Thanks Meter: 56
it is possible, need to do some modifications on phones HARDWARE first.
  Reply With Quote
Old 08-28-2004, 16:21   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Nizamo's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lebanon
Posts: 687
Member: 48505
Status: Offline
Sonork: 100.102180
Thanks Meter: 33
is it possible 8390 to 8310
  Reply With Quote
Old 09-01-2004, 03:11   #11 (permalink)
No Life Poster
 
mansi's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Age: 42
Posts: 766
Member: 8664
Status: Offline
Sonork: 100.1573507
Thanks Meter: 56
Quote:
Originally Posted by abdoulaye
hi all
to possible to converter nokia 3390 to 3310 please help
8390 to, 8310
5130 to 5110
8290 to 8210

3390 to 3310 yes i did not try anything else.

software and hardware modifications.
  Reply With Quote
Old 12-14-2004, 21:18   #12 (permalink)
No Life Poster
 
gsmuy's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: the past, which is your future
Age: 40
Posts: 602
Member: 65216
Status: Offline
Thanks Meter: 23
do u have pics? please explain how to change 3390 to 3310.
  Reply With Quote
Old 12-21-2004, 06:17   #13 (permalink)
No Life Poster
 
i_seeque's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: I
Posts: 775
Member: 15238
Status: Online
Thanks Meter: 119
Quote:
Originally Posted by gsmuy
do u have pics? please explain how to change 3390 to 3310.
visit forum ed2k.com.ph - it is an age old solution now! USE search feature of this great forum.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
is there any idia to change band to 800/1900 yarra Infinity-Box 2 07-29-2009 09:20
possibility of converting a single band to dual band Nokia 3300 Suleiman Abdul Nokia Hardware & Hardware Repair 1 04-06-2005 14:56
fix band nokia 800-1900mhz abdoulaye Griffin 12 09-04-2004 13:56
fix band a56 t50 abdoulaye E-Gold Based Phones 1 04-09-2004 19:43
how to make T720 biband 800/1900mhz? infogsm Motorola P2k 1 12-22-2003 20:35

 



All times are GMT +1. The time now is 12:43.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.46206 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO