GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Hardware & Hardware Repair


Nokia Hardware & Hardware Repair all what you need for Hardware Repairing for Nokia Phones. Before writing any thread here try to check the Frequently Asked Questions Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2002, 15:32   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2001
Location: Mongolia
Posts: 162
Member: 4034
Status: Offline
Thanks Meter: 0
new N6210 network first going on then dropped


Hi! friends,

I have strange problem in 6210, 3310 3330 phones. After turned on the network is full then passed few seconds it is dropped. after that never found network. I changed the software, ID, hardware chips in RF circuit but no success. Any idea or solution for it, Please, advice me.

Best wishes, Ganaa
[email protected]
  Reply With Quote
Old 11-13-2002, 16:53   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2000
Location: inside NOKIA phone
Age: 53
Posts: 1,677
Member: 1060
Status: Offline
Thanks Meter: 9
Dgtulga

Check your antenna swirch first , and reball cobba !
then check at TX power output !

Willy
  Reply With Quote
Old 11-14-2002, 16:06   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2001
Location: Mongolia
Posts: 162
Member: 4034
Status: Offline
Thanks Meter: 0
HI!

All is already changed by new one
  Reply With Quote
Old 11-14-2002, 16:50   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2000
Location: inside NOKIA phone
Age: 53
Posts: 1,677
Member: 1060
Status: Offline
Thanks Meter: 9
dgtulga

now, you have to measure phone !

first, you use oscilloscope , to see TX IP/QP from COBBA to Hager,
see that wave all correct ? and check TXP and TXC !

and you use multi meter ( or oscilloscope ) to test VTX , and VCP
and all Vxx for Hager

and use wintesla to set TX power level on 5, and measure that PA out going is working at 32bdm or not

then check TXDET path to Hager !
then check Antenna !


Willy


Quote:
Originally posted by dgtulga
HI!

All is already changed by new one
  Reply With Quote
Old 11-14-2002, 17:02   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2001
Location: Philippines
Age: 43
Posts: 942
Member: 4873
Status: Offline
Thanks Meter: 5
hi willy, i usually just check tx via netmonitor.. I'm already beginning to be good at it in 33, 8x, 62... not quite on 51 and 32

II want to know if these works on cracked wintesla? I have read your previous posts and reqad the manual(Wintesla Manual) but still get and error...


or can we tune the phone after replacing "major" ic's on cracked wintesla? I want to give the phone at its best state not just "With Network"
  Reply With Quote
Old 11-14-2002, 17:29   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2000
Location: inside NOKIA phone
Age: 53
Posts: 1,677
Member: 1060
Status: Offline
Thanks Meter: 9
trafix,,

why not you use get one PKD-1, and save your all wintesla problem , since it is not expensive !
and cloned already for sell ,,, ( ask spear)!

netmoniter is helpful ,, but it can not tell you, that which parts is "dead" ,,,,
you only can know,, how is RX, and TX (yes or no) !

measure phone is correct way to do it
if you interested, i can teach you in my office ,, just mail me !

Willy
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
N70... on then network come out it (hang)? jimmyyew Nokia Hardware & Hardware Repair 0 11-29-2006 10:06
3310 can make call, then no RF at all then RF CAN go up then down again Burnt Cobba Nokia Hardware & Hardware Repair 3 06-18-2003 21:39
8210 Network is Up & then Drops. mobilerocks Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 2 11-19-2002 16:36
3310 power on then 1-2 sec lost network hs_ Nokia Hardware & Hardware Repair 8 10-26-2002 23:15

 



All times are GMT +1. The time now is 18:02.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.33273 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO