GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Motorola > Motorola ODM

Motorola ODM
  • BENQ(Acer): C113,C139,C168,C200,C205,C300,C257,C261, T205,T2688,T190,T191,V171,V290
  • CHIMEI: MPX200, MPX220, MPX300, V690, V878
  • COMPAL: E360, E365, MPX100, C115, C155

  • Reply
     
    LinkBack Thread Tools Display Modes
    Old 01-22-2008, 03:44   #1 (permalink)
    Junior Member
     
    Join Date: Aug 2007
    Posts: 8
    Member: 567081
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    C139 8.8.17 TracFone


    So I was in walmart the other day and saw this phone for $11. I figured I'd pick it up and mess with it. I built a quick serial cable and got it working, but then started reading threads about how these phones can't be unlocked, except with a testpoint and the $350 infinity box. I have done a lot of work with the iPhone and have good reversing skills. I'll post what I've figured out so far; hopefully people can add to this.

    @ 57600 baud, only two at commands appear to work
    at -- echos OK
    at+system=0 -- enter factory mode

    The acer tool factory mode commands work, and I can read out the subsidy code, but the firmware is locked to TracFone.

    @ 115200 baud, the phone prints "ftmtool" then one second later prints "error" I'm sure this is a flasher interface, but when I google "ftmtool", I get nothing at all.

    Does anyone have docs on this phone, or more importantly a flash dump of a 8.8.17 TracFone?
      Reply With Quote
    Old 01-25-2008, 14:12   #2 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Apr 2007
    Posts: 730
    Member: 482218
    Status: Online
    Thanks Meter: 112
    with acer tool they work like a charm but only reading subsidy codes. u already know about how to do the testpoint, if what u want is a backup of the original 8.8.17 it would be kind a hard without an unlocking box like rockerdongle or infinity so i suggest u get one. i have tryed to make backup with other free tools but no luck, not even with non-tracfone ones. let me know how can i help.
      Reply With Quote
    Old 01-28-2008, 20:30   #3 (permalink)
    Junior Member
     
    Join Date: Nov 2007
    Posts: 3
    Member: 639954
    Status: Offline
    Thanks Meter: 0
    Is this the George Hotz? I had hoped that some of the expertise being applied to the iPhone problem would cross-over into the realm of GSM unlocking.

    Good luck with the C139 a non-soldering solution would be very helpful. Maybe compare the AT&T version...
      Reply With Quote
    Old 02-23-2008, 05:18   #4 (permalink)
    Freak Poster
     
    rudyandremely's Avatar
     
    Join Date: Jan 2005
    Age: 45
    Posts: 425
    Member: 108193
    Status: Offline
    Thanks Meter: 70
    yes that would be good to unlock this phone with out taking apart the phone cos i have screw up 2 of them the one whit the new pcb 8.8.17. keep trying bro...
      Reply With Quote
    Old 02-24-2008, 01:13   #5 (permalink)
    Junior Member
     
    Join Date: Aug 2007
    Posts: 8
    Member: 567081
    Status: Offline
    Thanks Meter: 4
    If anyone can get a dump of the 8.8.17 bootcore, could you send it to geohot at gmail
      Reply With Quote
    Old 02-27-2008, 01:54   #6 (permalink)
    Freak Poster
     
    un1x's Avatar
     
    Join Date: Oct 2007
    Location: Dominican Republic
    Posts: 238
    Member: 603495
    Status: Offline
    Thanks Meter: 28
    i cand send you only a... the COMPLETE FIRMWARE where is locate part of the bootcore you think this help??
      Reply With Quote
    Old 02-27-2008, 03:57   #7 (permalink)
    Freak Poster
     
    Join Date: May 2006
    Posts: 192
    Member: 280594
    Status: Offline
    Thanks Meter: 21
    you can unlock that using only software depends on flags

    if flag = 0 OK
    but if flag = 1 u need a testpoint in CPU to unlock
      Reply With Quote
    Old 02-28-2008, 14:49   #8 (permalink)
    Freak Poster
     
    un1x's Avatar
     
    Join Date: Oct 2007
    Location: Dominican Republic
    Posts: 238
    Member: 603495
    Status: Offline
    Thanks Meter: 28
    Quote:
    Originally Posted by dEnw0h View Post
    you can unlock that using only software depends on flags

    if flag = 0 OK
    but if flag = 1 u need a testpoint in CPU to unlock
    dude.. sorry but TESTPOINT is not needed any more a solutiom come from VICTOR GSM mssbox2 can unlock ANY 8.8.8.17 whit ANY FLAG 1 OR 0 whit testpoint Cpu
      Reply With Quote
    Old 02-29-2008, 02:50   #9 (permalink)
    Freak Poster
     
    Join Date: May 2006
    Posts: 192
    Member: 280594
    Status: Offline
    Thanks Meter: 21
    Quote:
    TESTPOINT is not needed any more
    Quote:
    ANY 8.8.8.17 whit ANY FLAG 1 OR 0 whit testpoint Cpu

    wrong explanation!

    worst people....
      Reply With Quote
    Old 02-29-2008, 05:24   #10 (permalink)
    Freak Poster
     
    Join Date: Mar 2004
    Age: 53
    Posts: 189
    Member: 60668
    Status: Offline
    Thanks Meter: 69
    I have already converted and flash such C139 tracfone unit (v.8.8.8.17) without testpoint, but with new Tracfone NTc139b with same version, i have getting problem, it cannot detect by pc, maybe the bootloader are different, is there anyone succed to flash this Tracfone NTc139b?
      Reply With Quote
    Old 02-29-2008, 16:50   #11 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Apr 2007
    Posts: 730
    Member: 482218
    Status: Online
    Thanks Meter: 112
    NTC139B is the net10 version i think. as already said MSSBOX2 ODM TOOL is the only one capable skipping testpoint procedure. they dont specify if net10 ones use same method. ill let u know as soon as i can get my hands on one of those.
      Reply With Quote
    Old 03-02-2008, 00:41   #12 (permalink)
    No Life Poster
     
    mrfixit's Avatar
     
    Join Date: Apr 2004
    Location: MOON
    Posts: 5,846
    Member: 60899
    Status: Offline
    Thanks Meter: 778
    flashing of tracfone c139 ok with mssbox2 which will make it a "normal" gsm phone, but received another new version of c139-tf which dont want to connect into flash mode.
      Reply With Quote
    Old 03-02-2008, 00:49   #13 (permalink)
    No Life Poster
     
    mrfixit's Avatar
     
    Join Date: Apr 2004
    Location: MOON
    Posts: 5,846
    Member: 60899
    Status: Offline
    Thanks Meter: 778
    Quote:
    Originally Posted by geohot View Post
    So I was in walmart the other day and saw this phone for $11. I figured I'd ....

    @ 115200 baud, the phone prints "ftmtool" then one second later prints "error" I'm sure this is a flasher interface, but when I google "ftmtool", I get nothing at all.

    Does anyone have docs on this phone, or more importantly a flash dump of a 8.8.17 TracFone?
    I can send u flash dump from mssbox2 from this one in a short while.
      Reply With Quote
    Old 03-02-2008, 01:24   #14 (permalink)
    No Life Poster
     
    Join Date: Dec 2004
    Location: NA & CN
    Posts: 627
    Member: 99013
    Status: Offline
    Thanks Meter: 52
    http://rapidshare.com/files/96314074...8.17.mofw.html
      Reply With Quote
    Old 03-02-2008, 01:49   #15 (permalink)
    No Life Poster
     
    mrfixit's Avatar
     
    Join Date: Apr 2004
    Location: MOON
    Posts: 5,846
    Member: 60899
    Status: Offline
    Thanks Meter: 778
    so c139 is done, now we really need this c168i att "fixed" too, another 20 dollar phone
      Reply With Quote
    Reply

    Bookmarks

    Thread Tools
    Display Modes

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is Off
    HTML code is Off
    Trackbacks are On
    Pingbacks are On
    Refbacks are On


    Similar Threads
    thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    c139 tracfone 8.8.17 boot problem solved zeerik Infinity-Box 1 08-01-2009 20:13
    c139 version 8.8.17 tracfone a.z Infinity-Box 0 06-09-2007 10:43
    c139 ver. 8.8.17 unlock ??? sygnal Infinity-Box 5 04-16-2007 11:02
    C139 trackphone v. 8.8.17 that doesnīt need TP Plisto Infinity-Box 4 01-13-2007 05:20
    C139 Tracfone with s/w ver 8.8.17...need help flashing pvfjr Motorola ODM 1 12-15-2006 23:38

     



    All times are GMT +1. The time now is 20:41.



    Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
    vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
    - GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
    Page generated in 0.42311 seconds with 8 queries

    SEO by vBSEO