GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Various > Sharp

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-20-2004, 18:44   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 48
Posts: 7
Member: 78551
Status: Offline
Thanks Meter: 0
dead gx10i after replace lcds


Hi,
can anyone help me out
i have a gx10i that after replacing the pcb with the lcds on it is now dead
the phone worked perfectly with cracked screen
but after i relaced the pcb with the lcds its now dead
I then put the original pcb back on , and the phone is
still dead ,

Thinking it needed flashed I then bought a serial cable
but the phone wont comunicate with the pc ,
the cable has standard max232 in the plug and 3 wires
is this the corect cable and is it likly the phone needs flashed ?

iv looked everyware and cant find any info about this
could anyone please clear this up for me
Tia
Plug
  Reply With Quote
Old 08-21-2004, 03:30   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 48
Posts: 7
Member: 78551
Status: Offline
Thanks Meter: 0
common guys surly someone
has the knolage to help me
pleez
  Reply With Quote
Old 08-23-2004, 12:43   #3 (permalink)
Freak Poster
 
BlackyP's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Age: 61
Posts: 146
Member: 43978
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Quote:
Originally Posted by plug1
the cable has standard max232 in the plug and 3 wires
is this the corect cable and is it likly the phone needs flashed ?
Unfortunately sees one the cable from the outside not at. Thereto ought to your cable at the COM-Connector be opened (otherwise if any the "black box" In the centre of the cable) now can one possible the label on which circuit (IC) picking.
In the event of when anycase, such as MAX323... stands (with other manufacturers such like MAXIM which may initially-letters vary) deals it itself about 5V-technique and when when is to read MAX3232..., then is 3V-technique in them.

3V means 3Volt ... only elders mobile phones run still in 5V-technique.
Unfortunately will sometimes "elders" cable, the actually for panasonic-phone provided were in circulation brought (plug sees simulant from and fits also all right at the GX10...20).

my Cable is from here :
http://www.handy-punkt.com/catalog/p...roducts_id=525
It works fine for backup and flashing.
  Reply With Quote
Old 08-23-2004, 14:52   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 48
Posts: 7
Member: 78551
Status: Offline
Thanks Meter: 0
as i say the cable has a maxim max232
spill the beens on the lcd replacement
plug
  Reply With Quote
Old 08-23-2004, 15:01   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,984
Member: 51453
Status: Offline
Thanks Meter: 729
try to check the flex connector from the lcd to the mother board if it is soldered well, there three flex connector check verry well

b,r
sherwin
  Reply With Quote
Old 08-23-2004, 18:10   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Axes's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Budapest / Hungary
Age: 28
Posts: 354
Member: 74641
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Must be mainboard problem...
  Reply With Quote
Old 08-24-2004, 03:31   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 48
Posts: 7
Member: 78551
Status: Offline
Thanks Meter: 0
so are you guys saying that disconecting the flex ribbon dos not efect
the sware on the fone ?
i can solder to a very high standard i work with smd ewipment so dont see that being the problem
and i would have expected the replacement of the old lcd to have
restored the phone to boot ?
please clarafy for me please
plug
  Reply With Quote
Old 08-25-2004, 06:25   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 42
Posts: 27
Member: 78183
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I'm pretty sure the board with the LCDs on it IS the brains of the fone. The keypad board is the RF side. You may have damaged the ribbon connector, I trust you used anti-static precaution. Try this, to turn on press power button, release then press and hold. I have a fone that requires this for some reason. Everything else works fine.
  Reply With Quote
Old 08-26-2004, 12:46   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 48
Posts: 7
Member: 78551
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i have 3 flex ribbons so that just about discounts that
ati static lol , no but iv never found it a problem 4b
and i dont where nylon nickers .
can some one please confirm that you can split the 2 halfs on these fones without
fooking the sware , i heave read elsware that it dose.
plz
Plug
  Reply With Quote
Old 08-27-2004, 07:21   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 42
Posts: 27
Member: 78183
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Nah I've done it before and both fones worked fine when I put their original halfs back together. Yours must be a very rare event.
  Reply With Quote
Old 06-02-2005, 12:27   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2001
Location: London
Age: 36
Posts: 489
Member: 4926
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Hello Guys,
I am bringing this old problem back.
I also have changed the LCD in a GX10i but now the phone is dead even if I put the old cracked lcd in that was powering up before.

PLease help any ideas welcome
  Reply With Quote
Old 06-03-2005, 01:23   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2004
Age: 42
Posts: 27
Member: 78183
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Here's an idea

I had a fone where you had to press the power button twice to make it turn on. Try that.

JD
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia 5310 Camera stuck on standby after replacing LCD Johnny242 Nokia Hardware & Hardware Repair 15 06-12-2010 08:20
5500 Sport still not working after replacing LCD woonuts Nokia Hardware & Hardware Repair 2 07-27-2008 23:34
After Replacing LCD (6630) No Display Omegaxteme Nokia Hardware & Hardware Repair 3 12-01-2007 05:20
5510 keys not working after replacing LCD roughana Nokia Hardware & Hardware Repair 1 04-06-2004 07:27
BG3_525 No Display after replace LCD moldovan BF, BG, TH, BHx Series 0 02-07-2004 11:40

 



All times are GMT +1. The time now is 05:54.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.38699 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO