GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Samsung > Trident/AGERE Platform

Trident/AGERE Platform C200, C210, C225, C230, D100, D410, D415, D418, D428, D520, D825, D710, D720, D730, E105, E300, E310, E315, E316, E318, E360, E400, E530, E600, E608, E610, E620, E650, E658, E710, E715, E718,E720, E728, E750, E770, E810, E818, E850, E860, E880, Q100, Q105, Q200, Q300, Q400, Q605, I700, N700, P100, P108, P400, P408, P710, P718, P720, P730, P738, P777, S100, S105, S108, S200,S 208,S300, S300m, S341, S342, S400, S400i, S410i, S500i, V100, V200, V205, V208, VE888 , X105, X120, X130, X140, X150, X200, X400, X408, X426, X430, X438, X450, X458, X480, X610, X630, X640, X710, X475, X630, X660, X700, X800, X900.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-23-2004, 18:19   #46 (permalink)
No Life Poster
 
e64y's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Twin Towers
Age: 31
Posts: 627
Member: 30582
Status: Offline
Thanks Meter: 1

Quote:
Originally Posted by blaiseid
opti flash 3.7 giving error messages!!!!Why???

Only when u select wrong loader or wrong setting then give error messages,better post screenshot or more infos,then others can help u.





best regards
  Reply With Quote
Old 07-04-2004, 19:54   #47 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: May 2003
Location: Ru
Age: 44
Posts: 524
Member: 29155
Status: Online
Thanks Meter: 15
dead links only to optiflasher
please help
[email protected]
  Reply With Quote
Old 07-08-2004, 09:38   #48 (permalink)
No Life Poster
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 10,018
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 25,393
U can download optiflash 4.1.1 from here:

http://81.196.32.51:81
  Reply With Quote
Old 07-08-2004, 14:09   #49 (permalink)
No Life Poster
 
evan_silbert's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Boston
Posts: 5,027
Member: 21920
Status: Offline
Thanks Meter: 10
Thank you for another update!

You make more updates than paid developers Good work!
  Reply With Quote
Old 07-08-2004, 14:32   #50 (permalink)
No Life Poster
 
e64y's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Twin Towers
Age: 31
Posts: 627
Member: 30582
Status: Offline
Thanks Meter: 1
yes....nice update!!

thanks.
  Reply With Quote
Old 07-08-2004, 20:00   #51 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Age: 52
Posts: 4
Member: 72250
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Elco - you are a Samsung ***.

Perhaps YOU might actually be able to answer this one question no one else seems able to answer:

I now have an E105 - my friend tried to unlock it and now it says "Phone locked. Return for servicing" so she dumped it on me. Will flashing this phone with E105Full_uvwl2_English firmware using Optiflash 3.6 fix this error?

(related - will I have to reset the IMEI number after flashing it with this firmware? Or any other special instructions?)

Thank you again - you are an Ace. I've been struggling with this for weeks...
  Reply With Quote
Old 07-08-2004, 20:17   #52 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jan 2004
Age: 48
Posts: 72
Member: 50821
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Wopanese wrote:

Perhaps YOU might actually be able to answer this one question no one else seems able to answer:

I now have an E105 - my friend tried to unlock it and now it says "Phone locked. Return for servicing" so she dumped it on me. Will flashing this phone with E105Full_uvwl2_English firmware using Optiflash 3.6 fix this error?

(related - will I have to reset the IMEI number after flashing it with this firmware? Or any other special instructions?)


I have been seeing in other Forums that this is a common problem with the 105/715 and 710 models. Normally caused by inputting the OLD unlock codes in more than 4 times.

What I can gather is:

This fault will NOT be rectified with flashing(At least it does not work with 71* series) Somehow the fault is not FW embedded it seems it affects eprom.

Normally after a flash you do not need to change IMEI no. But if you Modify the FW with Janukas Firmware browser then flash it, this tends to alter your IMEI no.s


Now Elco.
Thanks Bud for the regular Opti-Updates you're a star.

Any chance of an E800 compatible version in the near future?
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 08:39   #53 (permalink)
No Life Poster
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 10,018
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 25,393
Yes.U can repait that phone by flashing with optiflash(full flash-50Mb)
Imei will be changed after flash.U can change back imei with winimei for E105.

FOR E105 PHONE USE ONLY WINIMEI FOR UNLOCK.UST DESTROY THAT PHONE
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 09:08   #54 (permalink)
No Life Poster
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 10,018
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 25,393
Quote:
Originally Posted by Kiefel
Wopanese wrote:

Perhaps YOU might actually be able to answer this one question no one else seems able to answer:

I now have an E105 - my friend tried to unlock it and now it says "Phone locked. Return for servicing" so she dumped it on me. Will flashing this phone with E105Full_uvwl2_English firmware using Optiflash 3.6 fix this error?

(related - will I have to reset the IMEI number after flashing it with this firmware? Or any other special instructions?)


I have been seeing in other Forums that this is a common problem with the 105/715 and 710 models. Normally caused by inputting the OLD unlock codes in more than 4 times.

What I can gather is:

This fault will NOT be rectified with flashing(At least it does not work with 71* series) Somehow the fault is not FW embedded it seems it affects eprom.

Normally after a flash you do not need to change IMEI no. But if you Modify the FW with Janukas Firmware browser then flash it, this tends to alter your IMEI no.s


Now Elco.
Thanks Bud for the regular Opti-Updates you're a star.

Any chance of an E800 compatible version in the near future?


first:If u write full flash(50Mb) on E105 imei will be changed.(on E71x will not be changed)

Yes.Soon E800,E810 will be added to optiflash
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 10:06   #55 (permalink)
No Life Poster
 
chip_2000's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UKRAINE
Age: 41
Posts: 1,008
Member: 22400
Status: Offline
Thanks Meter: 43
optiflash 4.1.1 where download ?
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 10:16   #56 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jan 2004
Age: 48
Posts: 72
Member: 50821
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Thanks again Elco!

E800 too. FANTASTIC!!!!!

And thanks for clearing up the E10*/E71* issue up. Been causing headaches with some people. Cheers M8.
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 10:19   #57 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jan 2004
Age: 48
Posts: 72
Member: 50821
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by chip_2000
optiflash 4.1.1 where download ?

From Elco's link above your post.
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 10:25   #58 (permalink)
No Life Poster
 
blutac's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: RP
Posts: 615
Member: 7734
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Can anyone please download link for winimei thanks...
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 14:05   #59 (permalink)
No Life Poster
 
evan_silbert's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Boston
Posts: 5,027
Member: 21920
Status: Offline
Thanks Meter: 10
Quote:
Originally Posted by Elco
Yes.U can repait that phone by flashing with optiflash(full flash-50Mb)
Imei will be changed after flash.U can change back imei with winimei for E105.

FOR E105 PHONE USE ONLY WINIMEI FOR UNLOCK.UST DESTROY THAT PHONE
This is correct. I have used WinIMEI hundreds of times to unlock e105. v200 version works okay
  Reply With Quote
Old 07-09-2004, 16:30   #60 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Age: 52
Posts: 4
Member: 72250
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Thanks very much for all the help. I guess the question now is how to get winImei. I have a version but it does not let me enter the full IMEI number - it's 1 digit too short. Maybe I need a newer version of winImei? Or do I need to leave off one of the digits when I enter the numbers? I'm reading the IMEI off the original box barcode and it is the same inside the phone, except the number on the phone itself has some dashes and slashes in it...

Thanks very much again to everyone for the help so far - I think I am finally on the home stretch with this problem!!

  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Here E710 & E710 Flash Files + OptiFlash... vanitas69 Trident/AGERE Platform 36 07-13-2005 23:37
I need D410 E600 X430 X450 turkish and russian flash files bigstarfirst SYSOL Platform 10 05-11-2005 14:28
D410 X450 X430 E600 bigstarfirst UST Pro II 2 08-27-2004 16:04
Arabic X430 - X450 - D410 ARC Trident/AGERE Platform 0 07-09-2004 11:19

 



All times are GMT +1. The time now is 12:21.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.42704 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO