GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Samsung > Samsung Flashers, Software, Firmware.

Samsung Flashers, Software, Firmware. all Universal Software, Flashers, Editors, Unlockers, Secrets codes which support Mutliple Samsung platforms.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2008, 12:55   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Member: 879829
Status: Offline
Thanks Meter: 0
display games on f480 right


hi

finally thanks to this forum i can install games on my mobile without the download solution

but now comes the downside because the touch control uses a bit of space from the display so i can't read what's on the bottom. is it possible to make the controls transparent somehow? maybe there's a custom fimware or something else?

or does anyone know where to get games designed for the f480 so they support touch control?
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 17:17   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 20
Member: 11499
Status: Offline
Thanks Meter: 0
supposedly adding the line "MIDlet-Touch-Support: True" to the 'manifest.mf' file is meant to help but i've had the same problem as you.

So far the only game i've managed to find that actually works properly and fully with the tocco/f480 screen is 'Block Breaker Deluxe, all the others have problems where they display the bar at the bottom and won't sense any touches to the screen at that point.
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 17:24   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Member: 879829
Status: Offline
Thanks Meter: 0
where is the file you were talking about?

it's ok they don't support touch as long as i could at last read what's written on the bottom. with some games i have the feeling they fit to the screen so nothing is cut.

it would help to just make the bar transparent or een bigger and transparent. the numbers pad is hard to hit with fingers. and it's useless without a 3x3 layout.
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 17:35   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 20
Member: 11499
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Himiko View Post
where is the file you were talking about?

it's ok they don't support touch as long as i could at last read what's written on the bottom. with some games i have the feeling they fit to the screen so nothing is cut.

it would help to just make the bar transparent or een bigger and transparent. the numbers pad is hard to hit with fingers. and it's useless without a 3x3 layout.
via this thread - Only Games Working on Samsung F480 (F488) 240 x 320


I might be a little slow - but how can you play a game on the phone without using the touch screen?
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 17:37   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Member: 879829
Status: Offline
Thanks Meter: 0
i meant it's ok to use the bottom panel to control. not the game itself has to be touch sensetive.

i'll try your tip later
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 17:42   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 20
Member: 11499
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Himiko View Post
i meant it's ok to use the bottom panel to control. not the game itself has to be touch sensetive.
Do you not find that using the button on the right of the bottom panel causes the game to pause and an option to resume or exit?
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 18:23   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Member: 879829
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by sdss View Post
Do you not find that using the button on the right of the bottom panel causes the game to pause and an option to resume or exit?
hmm i don't quite understand what you mean. i have cursors, two ... buttons left and right and an ok button
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 18:25   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 20
Member: 11499
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Himiko View Post
hmm i don't quite understand what you mean. i have cursors, two ... buttons left and right and an ok button
i take it that's on the actual screen?
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 18:34   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Member: 879829
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by sdss View Post
i take it that's on the actual screen?
yes. how else can you control a game?
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 18:48   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 20
Member: 11499
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Himiko View Post
yes. how else can you control a game?
you confused me when you said "it's ok they don't support touch as long as i could at last read what's written on the bottom".

Have you got any games working and displaying properly at all?
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 18:52   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Member: 879829
Status: Offline
Thanks Meter: 0
nearly all the games i tried are working, some seem to adjust the display themselves. and every game displays the control bar on the bottom. what i meant was that the games don't have to cotrole the whole screen as touch like the photo puzzle that's pre installed.

i tried your link and added the line to a game but the bar is still there after reistall.
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 19:12   #12 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 20
Member: 11499
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by Himiko View Post
i tried your link and added the line to a game but the bar is still there after reistall.
yep - that's my problem: even when they are being reported as 'no bar' on that link, it looks like they still don't work as they should - the same problem as you with the bar obscuring the game at the bottom (and i have the added problem of the bar not responding to being pressed).
  Reply With Quote
Old 10-19-2008, 19:27   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 9
Member: 879829
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by sdss View Post
yep - that's my problem: even when they are being reported as 'no bar' on that link, it looks like they still don't work as they should - the same problem as you with the bar obscuring the game at the bottom (and i have the added problem of the bar not responding to being pressed).
we need a keyboard to plug into multiport
the best solution would be a transparent 3x3 grid. i think some iphone games also have transparet control buttons.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Game on F480 Bambang H Samsung Media, Games, Ringtones 4 01-22-2009 23:50
How to install Java games to F480? gunman1108 QUALCOMM Models (3G) 75 11-24-2008 02:57
Install games on samsung F480 ROCCO935 Samsung Media, Games, Ringtones 0 11-03-2008 16:46
Help needed on Z720 Right Softkey shortcut assignment cursor QUALCOMM Models (3G) 0 08-14-2007 05:24

 



All times are GMT +1. The time now is 08:26.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.36434 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO