GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Non GSM/Mobile Related Forums > Bluetooth > Bluetooth-Software

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-01-2005, 22:35   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 108
Member: 40901
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Widcomm 4.0.1.700


The installation for the drivers can be downloaded here

http://www.mobidick.biz/downloads.shtml

and the Patched files are attached.

New profiles included:

* GAVDP -- Generic Audio Video Distribution Profile
* A2DP -- Advanced Audio Distribution Profile
* AVRCP -- Audio Video Remote Control Profile
Attached Files
File Type: rar WidComm.4.0.1.700patched_part1.rar (466.4 KB, 17668 views)
File Type: rar WidComm.4.0.1.700patched_part2.rar (370.7 KB, 13173 views)

Last edited by Phantasm4489; 01-02-2005 at 00:10.
  Reply With Quote
Old 01-01-2005, 23:57   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Age: 39
Posts: 4
Member: 102506
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Thanks a lot Phantasm4489. It works well with the internal bluetooth on thinkpad t42.

In Local Services and Client Applications, it doesn't seem to have new entries for A2DP. There's still the old Audio Gateway and Headset. Is that normal? I was hoping to use the new stack with a stereo headphone.
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 00:16   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 108
Member: 40901
Status: Offline
Thanks Meter: 2
I get the same thing, but I dont know what the requirements are for these extra profiles. I have no idea if they only work with bluetooth 1.2 or not.

Same with with the BIP (basic imaging profile) from the widcomm version 3.0, that also doesnt appear in the tray list.
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 00:26   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Age: 39
Posts: 4
Member: 102506
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I do have "Bluetooth Imaging" in both Local Services and Client Applications in 4.0. Do you not have that?

My internal bluetooth is supposed to support bluetooth 1.2. I am afraid that A2DP needs additional hardware support, or this stack only has A2DP on Broadcom hardware ...

Anyway, my MX900 mouse works much better now in terms of mouse movement. I was using XP SP2 bluetooth stack.
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 00:31   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 108
Member: 40901
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Widcomm 4.0.1.700

Nope I dont even get Bluetooth Imaging.
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 01:04   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Age: 39
Posts: 4
Member: 102506
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Oh I spoke too soon. The patched 4.0 fails to find a bluetooth device everytime I restart Windows XP (SP2). If I turn off the bluetooth radio and turn it back on, the 4.0 stack will recongnize it.

Last edited by auvi; 01-02-2005 at 02:04.
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 15:58   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2
Member: 102677
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I'M interested in the A2DP features for my Bluetake I-Phono stereo headphones too. I'd like to be able to listen to stereo recordings without using the dongle. Any luck, auvi?

My silly question is how do I incorporate the patched files into the Widcomm 4 update. Currently I have an old Widcomm (from jons guide) for my internal radio on a Sony Vaio S.
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 18:19   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2004
Age: 40
Posts: 12
Member: 50296
Status: Offline
Thanks Meter: 0
One problem that i found with this version was that in games the mouse fails to fire continuously... The mouse isn't bluetooth... Probably something to do with driver hooks for bluetooth hid?
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 18:41   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Yolly Zubrick's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Iloilo City, The Philippines
Posts: 439
Member: 8396
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Big thanks Phantasm4489. Great gift for the New Year. The v3.0.1.905 was quite stable for me, though I get that annoying "Error" everytime I connect to the serial port on XP SP2. I'd like to see if that get fixed in this version.

Hmm, I guess there's a typo in the thread title, which says v4.0.1.900 but it's actually v4.0.1.700. Somehow, I have this feeling the bigger numbers are better, so I hope this one performs better than v3.x.x.x Still crawling on 56K but GetRight will be done with this thing in about 2 hours time. Can't wait to test it.

Big thanks again dude
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 18:52   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Starvirus's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 460
Member: 41465
Status: Offline
Sonork: 100.61907
Thanks Meter: 340
hi

good work, it works good with an csr dongle but it doesn't accept an bt hub from logitech e.g. for mx900, it install no driver for that. has anyone a idea why it doesn't accept that?

BR
Starvirus2
  Reply With Quote
Old 01-02-2005, 23:18   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 108
Member: 40901
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Quote:
Originally Posted by Yolly Zubrick
Big thanks Phantasm4489. Great gift for the New Year. The v3.0.1.905 was quite stable for me, though I get that annoying "Error" everytime I connect to the serial port on XP SP2. I'd like to see if that get fixed in this version.

Hmm, I guess there's a typo in the thread title, which says v4.0.1.900 but it's actually v4.0.1.700. Somehow, I have this feeling the bigger numbers are better, so I hope this one performs better than v3.x.x.x Still crawling on 56K but GetRight will be done with this thing in about 2 hours time. Can't wait to test it.

Big thanks again dude
Yep it was a typo, i did try to change it but it doesnt seem to make any difference
  Reply With Quote
Old 01-03-2005, 01:57   #12 (permalink)
No Life Poster
 
BesTCooL's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: TURKEY
Age: 39
Posts: 3,265
Member: 18442
Status: Offline
Sonork: 111110
Thanks Meter: 598
Donate money to this user
LİNK DEAD other link?
  Reply With Quote
Old 01-03-2005, 11:33   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24
Member: 102528
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hey, I'm getting license.dat message - using Alps sony vaio internal BT module. I have followed your instructions on copy of four patched files. Any Ideas?
Thanks
  Reply With Quote
Old 01-03-2005, 14:01   #14 (permalink)
Freak Poster
 
Yolly Zubrick's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Iloilo City, The Philippines
Posts: 439
Member: 8396
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Tested. And my personal verdict: 10/10 *****(5 stars) a must-have. The "Error" on Serial port COM connect I am having in v3.x.x.x is gone in this new version.

Tip: If you have version v3.x.x.x, you will actually have an "Upgrade" option if you run Setup.exe on top of an existing installation, might also be true with v1.x.x.x. So I gave it a try, and the upgrade process was quite smooth. Just boot to safe mode and do the patching and start enjoying v4.x.x.x on your next boot. It's really worth the time and effort (imagine 30MB on dial-up!! wheew! but no regrets )

Big thanks again to Phantasm4489
  Reply With Quote
Old 01-03-2005, 19:31   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 24
Member: 102528
Status: Offline
Thanks Meter: 0
license.dat problem

what software should I use to patch the files? Should the patched files provided do it or i need to do it again?
Thanks
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Widcomm 4.0.1.2101 billyx Bluetooth-Software 174 11-05-2008 12:00
Widcomm 4.0.1.2800 Scar Bluetooth-Software 15 10-14-2007 11:03
Widcomm 4.0.1.2101 problem ][No_WaY Bluetooth-Software 4 08-20-2005 14:50
widcomm 4.0.1.2101 with older drivers ? MUSANI Bluetooth-Software 0 08-05-2005 02:09
Widcomm 4.0.1.1500 billyx Bluetooth-Software 16 06-30-2005 23:42

 



All times are GMT +1. The time now is 01:10.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.40561 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO