GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Saras Boxes > Twisterflasher

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-19-2004, 08:08   #1 (permalink)
miq
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2004
Age: 43
Posts: 234
Member: 56751
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Question Siemens Unlocking Procedure using Feria


HI,
Is this correct, Testpoints need to be cut for unlocking to work.

Are these steps correct!

>> cut test point
>> run twister feria
>> connect phone
>> select phone model
>> leave speed to 115200
>> set boot Type to normal
>> and press unlock


B.R
miq
  Reply With Quote
Old 06-19-2004, 14:28   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 32
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
>>>Is this correct, Testpoints need to be cut for unlocking to work.
not every phone needs it! Only phones with new bootcore!
  Reply With Quote
Old 06-19-2004, 14:40   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 1999
Age: 50
Posts: 14,543
Member: 563
Status: Offline
Thanks Meter: 22,350
Let's stick this one, maybe it is usefull for other users as well.
  Reply With Quote
Old 06-19-2004, 23:11   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2000
Location: IN Samsung CERTS!
Age: 33
Posts: 169
Member: 1651
Status: Offline
Sonork: 100.1623070
Thanks Meter: 110
And on more thing... Old activation keys for Siemens phones still work for freia. So no update there .
For phones who do need or do not need boot core patch --> www.gsmfreeboard.com / www.gsm-free.com
  Reply With Quote
Old 06-20-2004, 15:06   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 32
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
How to unlock old phones (x35, x45 and M/MT50) with freia

Select BootType: Normal
Set Baud to 115k (old phones doesn't work faster)

Phone is powered off!
Press unlock
wait if freia shows: COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...

press the red key (power on key) shortly! The phones does not switch on!

wait some seconds. And if freia shows: ok

now ur phone is unlocked!
  Reply With Quote
Old 06-20-2004, 15:32   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 32
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
How to unlock new phones (x55 and x60) with freia

Select BootType: Bootcore Bug
Set Baud maximal to 460,8k

Phone is powered off!
Press unlock
wait if freia shows: COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...

press the red key (power on key) shortly! The phones does not switch on!

wait some seconds. And if freia shows: ok

now ur phone is unlocked!

If u get: COMM_SendBoot : boot file is not accepted

u know that ur phones has got a new bootcore! That means that the Bootcore bug to load the phone is fixed!

Now u have to make a bug to boot the phone!

If ur phone supports Java u can patch the bootcore with a liitle Java midlet.

Download px5amd. Upload this midlet with programs like VieSie , [email protected] or Siemens Data Exchange Software / Siemens Data Suite.

U have to upload a DIR with the *.jad and *.jar File to mobile/Java/Jam/

Know Power on the phone and go to Menu-->Surf&Fun-->Games&More-->"Dir name"

now u r runnig the midlet. U can see a white screen now! Type in: 39116 and choose 2 for patching. After patching the phone is rebboting.
Now u have to write a old Bootcore with bug (read/write is possible now)! "Select flash file"! Load the old bootcore! Now selcted "Bootcore" for "flashing adress". Press "write flash to phone" and power on the phone shortly again! After that u can choose "unlock"! press power on shortly again. Now ur phone is unlocked!

If ur phone doesn't support Java or u don't have a working SimCard

U have to make testpoint! In the most cases is the testpoint a little track that must been cuttet. Sometimes it is a resistor which have to connect to GND too!

after u have done that make normal unlock, as i have dicibed it abov, again!
  Reply With Quote
Old 06-20-2004, 15:34   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 32
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
@Raskal

contact me on ICQ and i'll give u the small files, that r needed to do that, to upload it on Support Server!

@all

don't spam this thread with "send me".... if u need that tools and testpoint pics instant just use search!!!
  Reply With Quote
Old 06-21-2004, 08:31   #8 (permalink)
Freak Poster
 
cyklops's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Age: 41
Posts: 362
Member: 54419
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Thanks a lot Chris02
  Reply With Quote
Old 06-21-2004, 08:39   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Oct 1999
Age: 50
Posts: 14,543
Member: 563
Status: Offline
Thanks Meter: 22,350
@chris

you know i hate icq Here are the details for the sharing ftp wich i am using in my forum:

http://forum.griffinbox.com/showpost...28&postcount=2
  Reply With Quote
Old 06-21-2004, 15:23   #10 (permalink)
miq
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2004
Age: 43
Posts: 234
Member: 56751
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Thanx alot chris for such a nice and descriptive reply. And thanx other too.

bye
miq
  Reply With Quote
Old 06-21-2004, 15:41   #11 (permalink)
miq
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2004
Age: 43
Posts: 234
Member: 56751
Status: Offline
Thanks Meter: 2
>>>"Select flash file"! Load the old bootcore! Now selcted "Bootcore" for "flashing adress". Press "write flash to phone"


Do we need to select patched bootcore while flashing phone wth old bootcore_with_bug or booting option is of no importance for flashing to work properly whether its main flash or eeprom or bootcore.

When do we expect needed files to be available for download??
bye
miq
  Reply With Quote
Old 06-21-2004, 20:20   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 32
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
Quote:
Originally Posted by miq
>>>"Select flash file"! Load the old bootcore! Now selcted "Bootcore" for "flashing adress". Press "write flash to phone"


Do we need to select patched bootcore while flashing phone wth old bootcore_with_bug or booting option is of no importance for flashing to work properly whether its main flash or eeprom or bootcore.

When do we expect needed files to be available for download??
bye
miq
Just try it

If the bootcore configuration is wrong u only can get "bootfile is not accptet"

If it is right u can write the bootcore! So nothing can happen if u select the wront bootconfig!
  Reply With Quote
Old 06-21-2004, 20:22   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Chris02's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Age: 32
Posts: 5,196
Member: 41076
Status: Offline
Thanks Meter: 53
Quote:
Originally Posted by Raskal
@chris

you know i hate icq Here are the details for the sharing ftp wich i am using in my forum:

http://forum.griffinbox.com/showpost...28&postcount=2
I have to test something before! I'll send u a PM if the files are uploaded. But I'm very busy at the moment! So it can take a few days!
  Reply With Quote
Old 06-26-2004, 06:30   #14 (permalink)
JFK
Freak Poster
 
JFK's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 270
Member: 43976
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Here are the Files to unlock by Java method

http://groups.yahoo.com/group/joegsm...tware/siemens/

All regards to joegsmro, bcnboy and Chris02

Eg - MC60 unlocking tutorial,
http://www.unlockeasy.net/modules.ph...owpage&pid=109


Good Luck
JFK
  Reply With Quote
Old 06-26-2004, 13:16   #15 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2000
Location: IN Samsung CERTS!
Age: 33
Posts: 169
Member: 1651
Status: Offline
Sonork: 100.1623070
Thanks Meter: 110
Hey Chris02,


took me some time to find back to this thread. Yeah I am back home finally.
I have one more request to you regarding Siemens. Can you post which models have / don't have Java and starting what firmware you have to do what?
Well we'll meet in the irq shortly, I just have still a lot of things to catch up with since my return.


b.r.
Lupo
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bb5 unlocking procedure (How To Unlock a BB5 mobile using Cyclone) umerfarooq Cyclonebox 42 05-15-2013 22:53
V804ss Unlocking Procedure using Spunlock SW! jasamper2000 QUALCOMM Models (3G) 7 12-05-2009 14:38
Siemens flash/unlocking procedure Who know exactly please post here market_3b2002 Siemens-Benq RingTones and WallPapers 13 08-20-2005 15:19
How to use Siemens Unlock V5.1 by Nutzo?? bencanan Phone Unlocking Codes & Maps 0 09-17-2003 08:05

 



All times are GMT +1. The time now is 07:35.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.58091 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO