GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Sony Ericsson > Sony Ericsson Hardware Repair

Sony Ericsson Hardware Repair Post here your Hardware Repairing Hints or Problems with SonyEricsson and Sony Phones.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-07-1999, 21:57   #1 (permalink)
F
Insane Poster
 
Join Date: Jun 1999
Location: sthlm
Posts: 70
Member: 225
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Unhappy Ericsson Cable Interface


Hello there...

I've recently built a new Ericsson Cable interface, cause my old one based on the schematic that can be found at www.mobile.8m.com , got broken. So I designed a new interface based on a MAX202 instead of MAX232 and instead of taking the power from the phone I took it from the COM port (RTS & DTR to a 7805 Voltage regulator, like some Nokia Interface!). But some progs like Ericsson Home Service v1.7 doesn't work anymore it worked perfectly with my old cable, but not anymore. When I run Ericsson Home Service "Erserv32.exe" (with a 628) it says:

Ericsson 6xx or 7xx detected
Enter TEST mode ...
Failed to enter SP mode ...

I don't know why it doesn't work... The cable interface works with "Ericsson 6xx and 7xx Testmode software by Zulea", and Ericsson Unlocking Software 1.3, And Ericsson All Service Software for EMMA.
So the cable ain't dead..

And I've also tried to use the ZOC scripts for 868 to enter TEST MODE, but it doesn't work there either. When I press the "NO" button i see "F" on the screen followed by some crap and then the phone turns ON.
AG: What cable are you using for 8xx?

What could be wrong??
I've tested taking the power from the phone instead of COM1 but it still doesn't work, with some progs. Anyone who knows what causes the problems?

B.R.
/F
  Reply With Quote
Old 11-08-1999, 03:14   #2 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 43
Posts: 6,524
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 5,952
Lightbulb

Hi,
i had the same problem with GA 628.
New models of GA628 are protected just like
that ... it can't enter in Test mode.
But, i resolved this problem very simply :
Opened the phone, read eeprom, and
used a simple NCK viewer. Then ... just
unlocked the phone by entering code.

regards,
Alex.
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 11-08-1999, 07:11   #3 (permalink)
F
Insane Poster
 
Join Date: Jun 1999
Location: sthlm
Posts: 70
Member: 225
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Post

Hi

But I could enter TEST MODE with (erserv32.exe) with my old interface. And I can enter TEST MODE, but not with all progs.
So that can't be the problem.
  Reply With Quote
Old 11-10-1999, 03:17   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Nish, Serbia, Yugoslavia
Posts: 9
Member: 648
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Some of programs U are using use hardware handshaiking (rts/cts activity), and some are not (that's why U don't have power supply in your interface)

Solution 1: Give it external power supply

Solution 2: Use power from the phone (you have pin with +5V if you noticed)

DeChec
  Reply With Quote
Old 11-10-1999, 04:32   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Hong Kong
Posts: 1,509
Member: 596
Status: Offline
Sonork: 100.33096
Thanks Meter: 511
Post

It's simple to solve that problem you just need to get a emma box ,what ever which ericsson programs you are using. : )
  Reply With Quote
Old 11-10-1999, 13:00   #6 (permalink)
AG
Junior Member
 
Join Date: Aug 1999
Age: 38
Posts: 33
Member: 423
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

To F:
I'm using a cable schematics from mobile.8m.com (with +5V from phone).
  Reply With Quote
Old 11-13-1999, 02:12   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Nish, Serbia, Yugoslavia
Posts: 9
Member: 648
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

This talking is becaming useless...

Look at it in my way:

A. I don't have EMMA Box.
B. I have Ericsson cable TYPE 4040017
C. All my EMMA software works properly with it!

My solution is this:

Don't waste time to make something what is allready made.

1. Find one ERICSSON Data Cable TYPE 4040017 (Goes in pack SH888+CD+Data cable <- what you need)

2. Open it & make one small short-cut (if you don't know which, don't be afraid to e-mail me)

And that is all.

BTW Use it on fully charged battery!

Dechec
  Reply With Quote
Old 11-13-1999, 06:09   #8 (permalink)
AG
Junior Member
 
Join Date: Aug 1999
Age: 38
Posts: 33
Member: 423
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

1. You short pins 7 and 8 on the phone side or more?
2. What is your phone model and what versions of EMMA software you are using?
  Reply With Quote
Old 11-14-1999, 01:48   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Nish, Serbia, Yugoslavia
Posts: 9
Member: 648
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

I use GA628, 688, 768, 788, 788e with GSMFlash for EMMA and it works perf.

So, to stop this once for all who wants to put my schematic & refabricating of original cable on its Web site?

mail me.

Dechec

P.S. Does anyone has scematics for Bosch C-Bus i-face?
  Reply With Quote
Old 11-16-1999, 07:36   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Nish, Serbia, Yugoslavia
Posts: 9
Member: 648
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Post

No,

Short cut 7 and 12 if you want good falshing.
Use 8 for power supply (you don't need 7805 in that case).

Dechec
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mss4 Box As Universal Cable Interface bluffmaster MSS Box II 1 07-03-2008 08:01
I need fbus cable interface Tulga Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 0 12-28-2004 14:40
Need 9xx cable interface.... vid Infineon C16X M51 & ARM7 M52 BASED 0 09-19-2000 06:17
Change ericsson cable hercules Sony Ericsson Hardware Repair 1 06-15-1999 16:19

 



All times are GMT +1. The time now is 08:11.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.33574 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO