GSM-Forum

GSM-Forum (http://forum.gsmhosting.com/vbb/)
-   Sony Ericsson Hardware Repair (http://forum.gsmhosting.com/vbb/f261/)
-   -   !!! NO ACCESS / NO NETWORK: 4 PA's CHANGED, 4 FAILURES !!! (http://forum.gsmhosting.com/vbb/f261/no-access-no-network-4-pas-changed-4-failures-84099/)

dannyogolo 05-09-2003 17:25

!!! NO ACCESS / NO NETWORK: 4 PA's CHANGED, 4 FAILURES !!!
 
Hello Ericsson Hardware Experts,

After many searches here, I realised that to repair NO ACCESS / NO NETWORK on Ericsson
(I have heard even also SonyEricsson) phones, the RF PA has to be changed. OK
I have done so on 4 Ericsson phones: T20, T28e, T29s, R320, but to my surprise, they
all still show the same "NO ACCESS or NO NETWORK" !!!

The PA I used was brought in from Dubai and they were Tagged T28 PA
Numbers on PA:
RM009-10P
E38666_1
0024
MEXICO
I am sure of my job, I solder them very neatly with Rework Station, this is since the
phones come on.
So now what seems to be the problem?

This is a challenge to us all !!!
Am I using a fake PA, or is it that PA is not the fault?

Every Ericsson Expert, lets face it.

Starting with you.

iki 07-17-2004 17:57

Did you changed the both or only the one of them.Sometimes both of them should be changed and the litle crystals by the RF,like on the T20 or T28

DMD 07-17-2004 19:56

@ dannyogolo

Its not always PA, PA, PA There is plenty of posts regarding the RF ic's being faulty as well

Regards D.

DeltaGSM 07-17-2004 20:32

In this case are 100% RF ic faulty.

Tested on T20, T28, T29, R310, R320, 2628, 1018.

WBR

Unggul 07-21-2004 00:12

yes i agree RF faults!!

ced1298 07-25-2004 18:10

Quote:

Originally Posted by dannyogolo
Hello Ericsson Hardware Experts,

After many searches here, I realised that to repair NO ACCESS / NO NETWORK on Ericsson
(I have heard even also SonyEricsson) phones, the RF PA has to be changed. OK
I have done so on 4 Ericsson phones: T20, T28e, T29s, R320, but to my surprise, they
all still show the same "NO ACCESS or NO NETWORK" !!!

The PA I used was brought in from Dubai and they were Tagged T28 PA
Numbers on PA:
RM009-10P
E38666_1
0024
MEXICO
I am sure of my job, I solder them very neatly with Rework Station, this is since the
phones come on.
So now what seems to be the problem?

This is a challenge to us all !!!
Am I using a fake PA, or is it that PA is not the fault?

Every Ericsson Expert, lets face it.

Starting with you.


Sir, u just missed sumthing u must change also ur RF pre amps becoz when u change P.A. it will result into low sensitivity in ur RX dats why the phone can't see networks...Hope this helps u:)

spectrum 07-26-2004 12:16

There is a simple GO-N0 GO test for PAs
Either use a handheld Field meter or a small transceiver to check if your set is really transmitting.
But in your case, like has been pointed-out, it could be your rf ic, which is a stage before your PA


All times are GMT +1. The time now is 22:13.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -

Page generated in 0.20665 seconds with 5 queries

SEO by vBSEO