GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Sony Ericsson > Sony Ericsson Hardware Repair

Sony Ericsson Hardware Repair Post here your Hardware Repairing Hints or Problems with SonyEricsson and Sony Phones.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2008, 19:25   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2006
Location: Argentina
Age: 41
Posts: 143
Member: 238966
Status: Offline
Sonork: 1577056
Thanks Meter: 153
W200 Insert SIM Solution (Very Simple)


Hello, I was facing this failure today, so I search over the forum and I find this solution.

But it didn't work for me, so I search the schematics for K510, since for W200 I couldn't find it. And I trace back the circuit to the SIM Connector, removing one more capacitor and a zener diode connecting to the SIM VCC, originally this solution removes one capacitor connected to this contact.

But still no solution at all.

So reading the schematics, I find a resistor between the SIM VCC and the SIM DATA conector, while checking the conection between de resistor and the SIM DATA conector I found there was no conectivity at all, then I realize that giving some pressure to the pin the multimeter beeps, then resolder using a 20x magnifier and finally the solution arrives.

Hope can help somebody

You can see in the attachment the before and after pictures of the connector.

BR.-
Attached Images
File Type: jpg K310_K510_W200-NOSIMSOLUTIONV2.JPG (62.2 KB, 1446 views)
File Type: jpg SIMDATA_BEFORE.jpg (197.9 KB, 925 views)
File Type: jpg SIMDATA_AFTER.jpg (169.0 KB, 786 views)

Last edited by pablor1977; 12-12-2008 at 19:31.
  Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to pablor1977 For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 12-12-2008, 22:59   #2 (permalink)
No Life Poster
 
dragosgsm's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Bacau
Posts: 3,062
Member: 148032
Status: Offline
Thanks Meter: 384
I had faced the same problem on others SonyEricsson phones like k310,k320,w200...
Reballing simreader pins is the first thing to do when dealing whith a SE phone
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dragosgsm For This Useful Post:
Old 12-13-2008, 01:14   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2006
Location: Argentina
Age: 41
Posts: 143
Member: 238966
Status: Offline
Sonork: 1577056
Thanks Meter: 153
Quote:
Originally Posted by dragosgsm View Post
I had faced the same problem on others SonyEricsson phones like k310,k320,w200...
Reballing simreader pins is the first thing to do when dealing whith a SE phone
Yes that's true!!

But the funny thing here (and this is why I post it), is that sometimes you just heat the pcb and think it's already re-soldered, or in some manner you think that may forget about bad soldering.

Or sometimes also, you just don't start the easy (obvious) way hehe

Thanks, BR.-

Last edited by pablor1977; 12-13-2008 at 01:19.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to pablor1977 For This Useful Post:
Old 08-28-2009, 19:14   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 6
Member: 527467
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Quote:
Originally Posted by pablor1977 View Post
Hello, I was facing this failure today, so I search over the forum and I find this solution.

But it didn't work for me, so I search the schematics for K510, since for W200 I couldn't find it. And I trace back the circuit to the SIM Connector, removing one more capacitor and a zener diode connecting to the SIM VCC, originally this solution removes one capacitor connected to this contact.

But still no solution at all.

So reading the schematics, I find a resistor between the SIM VCC and the SIM DATA conector, while checking the conection between de resistor and the SIM DATA conector I found there was no conectivity at all, then I realize that giving some pressure to the pin the multimeter beeps, then resolder using a 20x magnifier and finally the solution arrives.

Hope can help somebody

You can see in the attachment the before and after pictures of the connector.

BR.-
thanks a lot for this
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SAURAB For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
k310i,k320,k510i,w200 insert sim solution HERE .::ricky rayya::. Sony Ericsson Hardware Repair 38 09-24-2011 13:29
w200 insert sim gee4234 Sony Ericsson Hardware Repair 0 02-28-2010 20:38
w200 insert sim slpclk Sony Ericsson Hardware Repair 2 12-29-2008 10:43

 



All times are GMT +1. The time now is 03:36.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.30122 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO