GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > GSMServer Products > Smart-Clip

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2005, 03:03   #1 (permalink)
atv
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 179
Member: 109335
Status: Offline
Thanks Meter: 6
v3 boot loader 08.26 tespoint tip

in my experience, what i can suggest to you is:
1. buy a 3.0 volt adaptor, cut the end and put 2 cables in negative and 1 in positive, in one of the negative put a neddle with the end a little bended.
so it works as negative ground to make tespoint.(the neddle)
the other negative wire, cable to give power to the batery conector.
positive as well.( as a batery simulation)
use only the corners ones of batery conectors to put one cable each.
2. with the customer Not looking, open the v3 cut with a knife the side of the shield that u need to bend, remove, or cut to be able to put the needle in the tespoint.
3. conect smartmoto and smartclip plug the usb to the v3 and put thepositive cable, conect display with flex, (just to check your tespoint is succesfull), cause when u conect needlle you will see that keypad light is on, then conect negative to batery simulation and search for the phone in aplication.
4. when it gives u the neptune blank recognition, remove tespoint, and display, then u can fla**** with a fullflash, with the option overwrite boot selected.
important:
-be carefull with the voltage of the adaptor.
-when cutting just in the corner of tespoint and when u have a corner cutted bend it carefull to be able to see the testpoint.
-if it result without internal display, use flashfiles
R374_G_0E[1].42.08R_A_lp0239_full_flash
R374_G_0E[1].42.07R_A_lp0021_full_flash (with video camera but with no spanish, check lang)
R374_G_0E[1].42.0CR_lp0031_full_flash (no video camera but with spanish)
- also be carefull with removing flex conector cause is very fragil (the flex has a pressure point so if u force it a little, it will crack).
this is my expirience, im in central america, and i have been unlocking a lot using the procedure, just as a humble advice, or tip.
the picture of tespoint is in smart-clip site.

xxx
  Reply With Quote
Old 11-13-2005, 05:29   #2 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: May 2004
Location: japan
Age: 42
Posts: 82
Member: 64372
Status: Offline
Thanks Meter: 0
thanks for the tip bro but can u please upload link for the flash files.. i will appreciate it so much.. thanks in advanced....
  Reply With Quote
Old 11-13-2005, 16:41   #3 (permalink)
Freak Poster
 
volmax®'s Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Global Trend Tele(KLANG)
Posts: 209
Member: 136609
Status: Offline
Thanks Meter: 3
great guide
but i try flash 1 V3 with no internal display problem
but no luck
still looking for solution

BR
  Reply With Quote
Old 11-13-2005, 20:54   #4 (permalink)
Freak Poster
 
SinanElektronik's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Türkiye
Age: 38
Posts: 206
Member: 92779
Status: Offline
Thanks Meter: 11
http://rapidshare.de/files/5671447/R...flash.zip.html


http://rapidshare.de/files/5671561/R...flash.zip.html

Last edited by SinanElektronik; 11-13-2005 at 21:16.
  Reply With Quote
Old 11-14-2005, 06:50   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 233
Member: 136686
Status: Offline
Sonork: 1589083
Thanks Meter: 22
i have actually killed one display. now i have to replace the customer display so please be careful using testpoint...
  Reply With Quote
Old 11-14-2005, 10:38   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Mar 2005
Location: Sahiwal Punjab , Pakistan
Posts: 2,878
Member: 123133
Status: Offline
Sonork: 100.999
Thanks Meter: 867
Today i Unlocked 1 V3 8.26 Successfully


All is oki

Best Regards
Kuku
  Reply With Quote
Old 11-14-2005, 11:36   #7 (permalink)
Registered User
 
Steph's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Age: 33
Posts: 322
Member: 17846
Status: Offline
Thanks Meter: 3
Quote:
Originally Posted by atv
in my experience, what i can suggest to you is:
1. buy a 3.0 volt adaptor, cut the end and put 2 cables in negative and 1 in positive, in one of the negative put a neddle with the end a little bended.
so it works as negative ground to make tespoint.(the neddle)
the other negative wire, cable to give power to the batery conector.
positive as well.( as a batery simulation)
use only the corners ones of batery conectors to put one cable each.
2. with the customer Not looking, open the v3 cut with a knife the side of the shield that u need to bend, remove, or cut to be able to put the needle in the tespoint.
3. conect smartmoto and smartclip plug the usb to the v3 and put thepositive cable, conect display with flex, (just to check your tespoint is succesfull), cause when u conect needlle you will see that keypad light is on, then conect negative to batery simulation and search for the phone in aplication.
4. when it gives u the neptune blank recognition, remove tespoint, and display, then u can fla**** with a fullflash, with the option overwrite boot selected.
important:
-be carefull with the voltage of the adaptor.
-when cutting just in the corner of tespoint and when u have a corner cutted bend it carefull to be able to see the testpoint.
-if it result without internal display, use flashfiles
R374_G_0E[1].42.08R_A_lp0239_full_flash
R374_G_0E[1].42.07R_A_lp0021_full_flash (with video camera but with no spanish, check lang)
R374_G_0E[1].42.0CR_lp0031_full_flash (no video camera but with spanish)
- also be carefull with removing flex conector cause is very fragil (the flex has a pressure point so if u force it a little, it will crack).
this is my expirience, im in central america, and i have been unlocking a lot using the procedure, just as a humble advice, or tip.
the picture of tespoint is in smart-clip site.
xxx
So it's a flashing problem that get the internal screen without display!! So how comes when u fix another screen it works!!!
THE FLASHES U MENTIONED UP TO REPAIR THE DISPLAY PROBLEM, SHOULD BE A SMART MOTO FLASHES OR WHAT EXACTLY?? CAN U PLZ SHED THE LIGHT MORE ON THIS PROBLEM, AND EXPLAIN WHAT EXACTLY IS 'CAUSING IT??
  Reply With Quote
Old 11-15-2005, 00:04   #8 (permalink)
atv
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 179
Member: 109335
Status: Offline
Thanks Meter: 6
flash files

the flashes that i menctioned are for smartmoto aplication.

and yes i had the experience that if u keep trying some other flexes and displays, after attempts internal display works, but if u try the one that doesnt give internal display with one that u havent flash u will see that it works, so thats why i used the flashes that i mentioned and problem solved, (not much time to keep trying one by one so), i had to unlock 50, and i left 15 with the 42.07r and the others with the 40.9, thats why i suggest that u remove flex carefully before start the flash.

hope it helps

xxx
  Reply With Quote
Old 11-15-2005, 03:04   #9 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2004
Age: 35
Posts: 1,363
Member: 49581
Status: Offline
Thanks Meter: 73
Quote:
Originally Posted by atv
2. with the customer Not looking, xxx

haha .. i like this one ...




for display not working .... you need a very new FULL FLASH ..
41.0c, or 42.xx ... find a FULL FLASH file, not reflash file ... and it will work ~

the testpoint solution will not damage your display physically ... only software problem ~~ in my guess, the new hardware need new DRIVER .. well, my guess only ... but find the FULL FLASH will work ~ I have done 7 pcs that have display problem after test-point, none failed!!
  Reply With Quote
Old 11-15-2005, 05:14   #10 (permalink)
No Life Poster
 
lemor's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: WATCHING YOU
Posts: 1,225
Member: 38562
Status: Offline
Thanks Meter: 1,469
i already unlocked 11pcs. of v3 8.26..thanks for this solution...
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
V3 boot loader 08.26 can be unlock By UBL? denard Ultima Box Light 7 11-27-2007 17:27
V3 Boot Loader 08.26 haider Smart-Clip 2 01-26-2006 14:32
v3 white housing boot loader 08.26 how to unlock FullFLASHgSMPH Motorola P2k 2 11-19-2005 20:49
V3 boot loader 08.26 elherrero Smart-Clip 1 11-09-2005 14:29
V3 boot loader 08.26 sw R374_G_0E.42.08R monjack Smart-Clip 6 09-27-2005 10:41

 



All times are GMT +1. The time now is 17:20.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.34958 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO