GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > NSPRO

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2012, 00:11   #1 (permalink)
No Life Poster
 
curtisbcm's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 966
Member: 292907
Status: Offline
Thanks Meter: 44
Question (error 0X01) When try to run software

Dear support,
I have installed latest version of Nspro software on Win7 32bit, but when I try to run nspro software I get this message, 'error 0x01'. How do I fix this?
  Reply With Quote
Old 08-03-2012, 00:12   #2 (permalink)
No Life Poster
 
unlock.mk's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Macedonia
Posts: 1,114
Member: 1671934
Status: Offline
Thanks Meter: 198
install this: think is driver problem
http://www.nsteam.org/e-gate_3.0.6_xp2k.zip

or:
"NsPro card not found or corrupted (error 0x01)!"
  Reply With Quote
Old 08-03-2012, 23:46   #3 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by curtisbcm View Post
Dear support,
I have installed latest version of Nspro software on Win7 32bit, but when I try to run nspro software I get this message, 'error 0x01'. How do I fix this?
Use windows update to install the Smartcard driver.
That will solve the problem.
  Reply With Quote
Old 08-04-2012, 00:46   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jun 2006
Location: JAMAICA
Posts: 1,457
Member: 293299
Status: Offline
Thanks Meter: 150
Donate money to this user
Elco be careful of windows update sometimes it install a driver that conflic and cause NSPRO not to work
  Reply With Quote
Old 08-04-2012, 15:11   #5 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by soctia View Post
Elco be careful of windows update sometimes it install a driver that conflic and cause NSPRO not to work
i always use windows 7 smart card drivers from windows update.
Microsoft provide a generic smart card driver that work with most of the smart cards available at the moment.

So just let the windows 7 search for drivers online and will solve the smart card drivers problem for you.
Windows 7 update will also install and start smart card service.

Last edited by Elco; 08-04-2012 at 15:18.
  Reply With Quote
Old 08-08-2012, 23:56   #6 (permalink)
No Life Poster
 
curtisbcm's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 966
Member: 292907
Status: Offline
Thanks Meter: 44
Quote:
Originally Posted by Elco View Post
i always use windows 7 smart card drivers from windows update.
Microsoft provide a generic smart card driver that work with most of the smart cards available at the moment.

So just let the windows 7 search for drivers online and will solve the smart card drivers problem for you.
Windows 7 update will also install and start smart card service.
None of this worked. Right now am installing XPPRO. NsPro please get your box drivers up to date and stop the trial and error information with your customers.

Thank you.
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 03:04   #7 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by curtisbcm View Post
None of this worked. Right now am installing XPPRO. NsPro please get your box drivers up to date and stop the trial and error information with your customers.

Thank you.
the drivers are up to date.
Your problem are the smartcard drivers.
On win7 you must use Microsoft smartcard drivers. If your windows is genuine, windows will download and install the drivers automaticly from microsoft servers.

Anyway, if you have problems using microsoft update, here i attached the drivers...
Attached Files
File Type: zip smartcard.zip (45.1 KB, 296 views)
  Reply With Quote
Old 08-09-2012, 04:07   #8 (permalink)
Cheater -Don't Deal with him-
 
Join Date: Jan 2010
Location: challenge,elewura,ibadan.
Posts: 114
Member: 1216820
Status: Offline
Sonork: 1612492
Thanks Meter: 10
solution
make sure you install your nsprobox very well then follow this proccess
Right click on nspro icon then click properties then click on compatibility
compatibility mode
tick run this program in compatibility mode for
then choose window xp(service pack2)
1000% tested
don't forget to click thanks
  Reply With Quote
Old 08-17-2012, 21:40   #9 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Feb 2007
Location: Good old U.K.
Age: 35
Posts: 65
Member: 451364
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Hey guys, once again my nspro is being awkward & wont let me run the software, the wise words from Elco last time sorted the issue, but its started again, it says i have the "Gemalto" drivers version 4.0.0.2 even after uninstalling everything & deleting the nspro folder from program files then restarting the pc, then re-installing nspro software & restarting the pc again then plugging in the box & installing the drivers and then using win update for smartcard driver and i still get this error 0x01 smartcard missing or corrupt!

Help please.
winits.
  Reply With Quote
Old 08-17-2012, 23:43   #10 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Solution 1:
Delete NsPro folder from \Program Files then reinstall latest NsPro version

If that dont work, go to next solution.

Solution 2.
Right click on "My computer" go to Manage->Services and Applications->Services
Search for "Smart Card" service Make sure is STARTED.
If not started, right click on it and select START.

If still having problems, feel free to leave me a message on yahoo messenger or sonork.
You can find my yahoo messenger id on my forum profile.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need software upgrade for Nokia 5110 ptkrf Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 29 06-27-2014 22:31
How to upload a new firmware... Brand Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 29 06-13-2014 16:30
How to add a language in 51xx/61xx tati Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 8 05-21-2013 20:20
New Nokia Software!!!!!!! Jefferson Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 48 05-12-2013 14:07
news headlines to gsm phone mos Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 6 12-18-2011 12:00

 



All times are GMT +1. The time now is 01:21.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.35248 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO