GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > NSPRO

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-03-2012, 15:32   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2009
Location: chengdu,city
Posts: 163
Member: 1048476
Status: Offline
Sonork: nkjn
Thanks Meter: 15
Thumbs up I9300 4.1.1 repair signal successfully

first,repair signal on 4.0.4
second,backup efs by Ns pro
thord,update system to 4.1.1
forth,restore efs backup
firth,now IMEI is 0049......
sixth,repair signal again.....everything will be ok.

good luck,guys.Great team,Ns Pro
  Reply With Quote
The Following 6 Users Say Thank You to Eric_cn For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 11-03-2012, 15:51   #2 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
you dont need such complicated steps.
Dont matter if the phone is 4.0.4 or 4.1.1

Just root it then write IMEi again.
The phone will be OK with signal and everything...
  Reply With Quote
The Following 7 Users Say Thank You to Elco For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 11-03-2012, 16:41   #3 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 42
Member: 1795462
Status: Offline
Thanks Meter: 3
Would you have to write the imei every time the phone is updated?

JZK
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to rufnafuk For This Useful Post:
Old 11-03-2012, 22:43   #4 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
if the update is by OTA, no. If the update is by Kies or Odin, yes.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Elco For This Useful Post:
Old 11-04-2012, 02:05   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2009
Location: chengdu,city
Posts: 163
Member: 1048476
Status: Offline
Sonork: nkjn
Thanks Meter: 15
but after update to 4.1.1 by odin,signal was gone,and IMEI/SN all normal.I tried to fix it again successfully,signal same....so I restore efs backup.then fix it and work.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Eric_cn For This Useful Post:
Old 11-05-2012, 06:58   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2008
Location: pakistan pir mahal
Posts: 484
Member: 779470
Status: Offline
Sonork: 100.1605373
Thanks Meter: 45
any one have , 19300 EFS Backup working phone,
my cell no network after imei repair
  Reply With Quote
Old 11-05-2012, 06:58   #7 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2008
Location: pakistan pir mahal
Posts: 484
Member: 779470
Status: Offline
Sonork: 100.1605373
Thanks Meter: 45
any one have , 19300 EFS Backup working phone,
my cell no network after imei repair
  Reply With Quote
Old 11-05-2012, 10:04   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2009
Location: chengdu,city
Posts: 163
Member: 1048476
Status: Offline
Sonork: nkjn
Thanks Meter: 15
I9300 EFS backup here,good luck.

https://hotfile.com/dl/178556602/211...124efs.7z.html
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Eric_cn For This Useful Post:
Old 11-05-2012, 11:58   #9 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Make sure you write the original S/N on the phone when repairing IMEI.
Also the IMEI must be a VALID IMEI.
If you write IMEI 123456789012.. the GSM provider network wont accept the phone to register.
  Reply With Quote
Old 11-06-2012, 12:04   #10 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 97
Member: 1441172
Status: Offline
Thanks Meter: 1
hi i downgraded 4.1.1 to 4.0.4 but not picking up on nspro??? i have done a couple of these phones before and all been fine. just stays on "preparing phone"
  Reply With Quote
Old 11-06-2012, 12:29   #11 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by mobilecareuk View Post
hi i downgraded 4.1.1 to 4.0.4 but not picking up on nspro??? i have done a couple of these phones before and all been fine. just stays on "preparing phone"
Make sure you enable debug mode on the phone, and the phone is rooted.
  Reply With Quote
Old 11-06-2012, 12:44   #12 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 97
Member: 1441172
Status: Offline
Thanks Meter: 1
yes the phone is rooted and usb debugging enabled, and computer picks up drivers but still no response from nspro?
  Reply With Quote
Old 11-06-2012, 12:53   #13 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 97
Member: 1441172
Status: Offline
Thanks Meter: 1
also tried this on 2 phones still same result, no response from nspro
  Reply With Quote
Old 11-06-2012, 12:58   #14 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 97
Member: 1441172
Status: Offline
Thanks Meter: 1
im using version 6.4.2, but i have also tried with version 6.5.0. pls help as i have 2 phones waiting
  Reply With Quote
Old 11-06-2012, 14:58   #15 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by mobilecareuk View Post
also tried this on 2 phones still same result, no response from nspro
you definetly have a problem on that pc (samsung drivers not installed correctly) or the phones are not rooted properly.

Contact me by yahoo messenger: botofancalin@yahoo.com
And i will help you to solve that problem.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Elco For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 21:31.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.29997 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO