GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > NSPRO

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-24-2009, 11:21   #1 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Nov 2002
Age: 33
Posts: 59
Member: 17415
Status: Offline
Thanks Meter: 10
S8300 Imei Repair

Hi am unable to repair the imei on the above handset. I am able to read codes and unlock after I flashed files from support but am unable to repair imei, keep getting operation failed! Any solution to this problem?

cheers
stuart
  Reply With Quote
Old 04-24-2009, 14:04   #2 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Where exactly you get operation failed ?
PLZ post here the EXACT MESSAGES from nspro log window.
  Reply With Quote
Old 04-25-2009, 11:55   #3 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Nov 2002
Age: 33
Posts: 59
Member: 17415
Status: Offline
Thanks Meter: 10


Checking serial communication...
Operation failed!

Then when I retry operation get Operation failed! immediately

Last edited by smp_comms; 04-25-2009 at 12:01.
  Reply With Quote
Old 04-25-2009, 12:18   #4 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by smp_comms View Post

Checking serial communication...
Operation failed!

Then when I retry operation get Operation failed! immediately
After entering that code, tick "CONFIRM" on the phone and disconnect and reconnect the phone from cable.
Then, the phone should be detected as "QUALCOMM PROPRIETARY MODEM" on windows device manager.
Then click OK on NsPro and try to write IMEi again.


Last edited by Elco; 04-25-2009 at 12:24.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Elco For This Useful Post:
Old 04-25-2009, 12:29   #5 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Nov 2002
Age: 33
Posts: 59
Member: 17415
Status: Offline
Thanks Meter: 10


still same problem
  Reply With Quote
Old 04-25-2009, 12:37   #6 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by smp_comms View Post

still same problem
PLZ check on different PC. There might be a problem on that PC...

Last edited by Elco; 05-12-2009 at 07:03.
  Reply With Quote
Old 04-25-2009, 13:04   #7 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,078
Member: 270521
Status: Offline
Sonork: 100.1596208
Thanks Meter: 366
Quote:
Originally Posted by smp_comms View Post

still same problem
flash the phone with the firmware on support and then try again it should be ok and post result here thanks
br

Last edited by Elco; 04-25-2009 at 13:15.
  Reply With Quote
Old 05-12-2009, 03:42   #8 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 66
Member: 337286
Status: Offline
Thanks Meter: 2
sorry to jump in but fellt it best to keep it all in one thread i have followed the on screen *# instructions and it says all the correct things on the phone but when i re connect the cable it still comes up as a ZTE USB Modem 6000 COMA 1X in the device manager and i get opperation faild any help would be appreciated
  Reply With Quote
Old 05-12-2009, 07:03   #9 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by bigifa View Post
sorry to jump in but fellt it best to keep it all in one thread i have followed the on screen *# instructions and it says all the correct things on the phone but when i re connect the cable it still comes up as a ZTE USB Modem 6000 COMA 1X in the device manager and i get opperation faild any help would be appreciated
Right click on that device and chose "Update Driver.
Then select the driver manualy.
You can find QUalcomm drivers on NsPro\NsPro Driver folder on your PC.
  Reply With Quote
Old 05-12-2009, 12:45   #10 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 66
Member: 337286
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Quote:
Originally Posted by Elco View Post
Right click on that device and chose "Update Driver.
Then select the driver manualy.
You can find QUalcomm drivers on NsPro\NsPro Driver folder on your PC.

did that but still get checking serial comunications..... Opperation daild!

any sugestions
  Reply With Quote
Old 05-12-2009, 14:16   #11 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
Quote:
Originally Posted by bigifa View Post
did that but still get checking serial comunications..... Opperation daild!

any sugestions
Change the com port number of Qualcomm diagnostic Interface then try again.
  Reply With Quote
Old 05-12-2009, 17:12   #12 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 66
Member: 337286
Status: Offline
Thanks Meter: 2
the diagnostic and NMEA com port where on the ZTE so i changed the drivers manualy to qualcomm and reasingd all my com ports to below 7 but still get the scanning then failed any suggestions
  Reply With Quote
Old 05-12-2009, 18:09   #13 (permalink)
Product Supporter
 
Elco's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Romania
Posts: 9,937
Member: 19254
Status: Offline
Sonork: 100.72990
Thanks Meter: 24,729
I just tested on latest nspro version and here is the result:



So there is something wrong on that PC.
PLZ try on different PC if possible.
  Reply With Quote
Old 05-12-2009, 18:40   #14 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 66
Member: 337286
Status: Offline
Thanks Meter: 2
i will try it on another l8r on thanks for your help
  Reply With Quote
Old 05-13-2009, 19:38   #15 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 66
Member: 337286
Status: Offline
Thanks Meter: 2
ok tryed on other pc with fresh xp install but still the same i may have to guive it up as a bad job lol
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S8300 imei Rhyks Z3X-Team Products 3 02-02-2011 15:02
S8300 imei ???????????? BY_GSMMAN Z3X-Team Products 2 02-24-2010 11:23
how to change s8300 imei philzfog16 NSPRO 2 01-04-2010 14:27
804ss/z540 The IMEI repair.Bluetooth repair liufeifei QUALCOMM Models (3G) 1 05-17-2006 16:10
P2K Ultimate Box, Unlocking, IMEI Repair, Chinese flash repair and more! VictorGSM Main Sales Section 0 07-31-2002 04:36

 



All times are GMT +1. The time now is 15:02.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.45781 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO