GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-13-2009, 08:40   #1 (permalink)
No Life Poster
 
gurinder's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 5AAB
Age: 33
Posts: 589
Member: 167191
Status: Offline
Thanks Meter: 358
alcatel s319x unlock problem


i have problem with this firmware of alcatel s319x. i flashed it with unlock file. but i forgot to take ts backup.. but i have its eeprom backup and that eerpom backup is saying RENGE CHECK error when i tried to back flash it into handset.

now problem is that handset is Ok.. sound is ok but screen is black after flashing with unlock file-

handset has previous version and here is the log of handsets previous version:

Initialize Done
Set baud ...
230400
Set baud Done
Initialize bootcode ...
Initialize bootcode Done
Check firmware integrity ...
detect device identification#1...
detection phase #1...
detect device identification#1 finished
identification#1 structure: 2nd [standard] generation
identification#1 detection finished
identification#1 protocol ver: 05
ver. sw 1: JRD23_07A_PCB01_GPRS_MT6223_S00.MAUI_07A_W07_36_SP 1_V20.BIN
ver. sw 2: MAUI.07A.W07.36.SP1.V20, 00000000
ffs offset/size: 00C00000/00400000
detect device identification#2...



anyhelp in this case or anybody have its original file backup to get my handset back


gurinder
  Reply With Quote
Old 02-13-2009, 12:14   #2 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,857
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,298
Hello,

Did you tried to flash phone with other firmware from support area ?
  Reply With Quote
Old 02-13-2009, 18:18   #3 (permalink)
No Life Poster
 
gurinder's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 5AAB
Age: 33
Posts: 589
Member: 167191
Status: Offline
Thanks Meter: 358
there are only 2 other firmware except that simfree firmware... now in flashing with other firmwares.. do i need to tick FFS format????
  Reply With Quote
Old 02-13-2009, 19:53   #4 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,857
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,298
Quote:
Originally Posted by gurinder View Post
there are only 2 other firmware except that simfree firmware... now in flashing with other firmwares.. do i need to tick FFS format????
Hello,

Yes, it's better to make "ffs format" box checked to reset phone settings to default values during flash process.
  Reply With Quote
Old 02-14-2009, 09:56   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 256
Member: 304933
Status: Offline
Sonork: 100.1618191
Thanks Meter: 49
full flashed and with eeprom file from support site
but set still in lock mode also ffs with flashing
any help
i flash two set but set in lock mode


ple help infinity box
  Reply With Quote
Old 02-14-2009, 11:44   #6 (permalink)
No Life Poster
 
gurinder's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 5AAB
Age: 33
Posts: 589
Member: 167191
Status: Offline
Thanks Meter: 358
i tried each and every file on support.. all simfree files on support.. but my handset not unlocked... then as i told about my problem that i got blank screen after flash with simfree files..is revived by flashing with S319X-2GPWGB1_XH16DP32_JRD23_07A_PCB01_GPRS_MT6223_S00.M AUI_07A_W07_36_SP1_V20_2008-10-29_En_Fr_Es_It_De_Orange-Uk.B0M.bin

now i have successfully revived my handset but handset is still locked..


plz... do something for this handset...
  Reply With Quote
Old 02-14-2009, 12:49   #7 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,857
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,298
Hello,

Try to flash your locked phone with this file now:
http://www.infinity-box.com/download...imfree.B0M.bin

Waiting for your results.

Last edited by InfinitySupport; 02-14-2009 at 13:15. Reason: link fixed
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to InfinitySupport For This Useful Post:
Old 02-14-2009, 21:58   #8 (permalink)
No Life Poster
 
gurinder's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 5AAB
Age: 33
Posts: 589
Member: 167191
Status: Offline
Thanks Meter: 358
is it from support area ???? if yes then it will definately not work.. if it is else then may be work for me
  Reply With Quote
Old 02-14-2009, 22:09   #9 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,857
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,298
Hello,

Special file was prepared for your phone: alcatel s319x unlock problem

If your phone flashed now with good locked firmware and has no problems with LCD make this:
1. download file by given link
2. flash phone with downloaded file (make "format ffs" box checked during flash)
3. try to power on phone and see results

in case of any problems post here operation log text for flash write operation
  Reply With Quote
Old 02-16-2009, 10:59   #10 (permalink)
No Life Poster
 
gurinder's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 5AAB
Age: 33
Posts: 589
Member: 167191
Status: Offline
Thanks Meter: 358
COM1 [VCP0] selected
module v2.64
Device: Alcatel-S319X, S319A
Checking data, wait...
advanced flash detection enabled
Action: write NOR flash
"smart write" active
"format ffs" active
write: Firmware
skip: Customization/Language Pack
skip: Customization
skip: Eeprom/ffs
Boot ...
Press and HOLD Power button now !
19200 fixed
Connecting, wait...
Initializing [6223:8A05:8A00]...
CPU: MT6223
chip: 0011:1CDB:A00C
status: 01
boot packet size: 0400
Release Power button now !
Boot Done
Initialize ...
detecting chip #00 in region #00...
flash: 98004900000002:2AEA0000000000
flash: Toshiba AMD/Fujitsu std [T 0008x002000 00FFx010000] 16Mb
number of flash chip/regions detected: 01/01
Initialize Done
Set baud ...
230400
Set baud Done
Initialize bootcode ...
Initialize bootcode Done
Check firmware integrity ...
detect device identification#1...
detection phase #1...
detect device identification#1 finished
identification#1 structure: 2nd [standard] generation
identification#1 detection finished
identification#1 protocol ver: 05
ver. sw 1: JRD23_07A_PCB01_GPRS_MT6223_S00.MAUI_07A_W07_36_SP 1_V20.BIN
ver. sw 2: MAUI.07A.W07.36.SP1.V20, 00000000
ffs offset/size: 00C00000/00400000
detect device identification#2...
detection phase #1...
detect device identification#2 finished
sim-lock status: enabled
Check firmware integrity Done
Check firmware content ...
Check firmware content Done
Backup required data ...
Backup required data Done
Patch required data ...
Patch required data Done
Special operation ...
Special operation Done
Write ...
file saved: C:\Program Files\InfinityBox\MModule\backup_security\system_l og__JRD23_07A_PCB01_GPRS_MT6223_S00.MAUI_07A_W07_3 6_SP1_V20.BIN_FFFFFFFF_20090216-150616.B0X.bin
Area: Firmware
flash: 98004900000002:2AEA0000000000
Write: Firmware
detect device identification#2...
detection phase #1...
detect device identification#2 finished
security area (code #3, part #2) calculation...
customization: CH16JB10
done
flash: 98004900000002:2AEA0000000000
flash: 98004900000002:2AEA0000000000
Write: security area (code #3, part #2)
security area (code #3, part #2) calculation done
security area (code #3, part #1) calculation...
use default security area (code #3, part #1) pattern
..................security area (code #3, part #1) detecting size...
security area (code #3, part #1) detecting parameters...
security area (code #3, part #1) encoding...
done
flash: 98004900000002:2AEA0000000000
flash: 98004900000002:2AEA0000000000
Write: security area (code #3, part #1)
security area (code #3, part #1) calculation done
Write Done
Finalization ...
formatting...
flash: 98004900000002:2AEA0000000000
Finalization Done
file saved: C:\Program Files\InfinityBox\MModule\backup_security\system_l og__JRD23_07A_PCB01_GPRS_MT6223_S00.MAUI_07A_W07_3 6_SP1_V20.BIN_FFFFFFFF_20090216-151226.B0X.bin
Finished, time used: 391 sec
Remove/Install battery now !

File system has been modified !
It is need to press and HOLD phone "Power" button
during long time (up to 1 min) to make phone Powered-On




thnx to infinity team, handset unlocked with this file.. but now problem is language.. language is changed and more problem.. this handset has middle button for selecting purpose called OK. now this OK button opens the menu but not selecting or futher opens the submenu..

example. phone has total 9 menu. so for selection 9th menu.. in this firmware i have to press 9 button from keyboard then submenu will open other wise by pressing OK button on 9th menu.. menu not appearing.. do u understand what i want to say sir... for opening a particular menu.. we have to press that particular similar button on keypad to open that menu.


thnx for cooperation to unlock this model but plz.. see about language option and that of also menu openin option.

gurinder
  Reply With Quote
Old 02-16-2009, 11:03   #11 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,857
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,298
Hello,

Thanks for test report, we will try to check what may be wrong and try as soon as possible, need some time to think.
  Reply With Quote
Old 02-16-2009, 11:03   #12 (permalink)
No Life Poster
 
alfox's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Pinas
Age: 41
Posts: 1,412
Member: 91411
Status: Offline
Sonork: 100.1584444
Thanks Meter: 372
for language pls try to goto settings and make your luck maybe youll get lucky and change language to english...or you can try *#0044# then try to check in settings also bout your problem with the middle button....post result
  Reply With Quote
Old 02-16-2009, 11:09   #13 (permalink)
No Life Poster
 
gurinder's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 5AAB
Age: 33
Posts: 589
Member: 167191
Status: Offline
Thanks Meter: 358
thnx

Quote:
Originally Posted by alfox View Post
for language pls try to goto settings and make your luck maybe youll get lucky and change language to english...or you can try *#0044# then try to check in settings also bout your problem with the middle button....post result
thnx to alfox sir for language code but menu problem same intact.. after goig to setting option.. further menu not opening by pressing relative button..

how about that problem??


gurinder
  Reply With Quote
Old 02-16-2009, 11:37   #14 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,857
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,298
Hello,

New customization files is ready, please try to flash it one by one and let's see results.
Do not forget to make "format ffs" after flashing (or make "format ffs" box checked during flash process).

1. http://www.infinity-box.com/download...imfree.B0M.bin

2. http://www.infinity-box.com/download...imfree.B0M.bin
  Reply With Quote
Old 02-16-2009, 12:04   #15 (permalink)
No Life Poster
 
gurinder's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 5AAB
Age: 33
Posts: 589
Member: 167191
Status: Offline
Thanks Meter: 358
menu problem same intact with these files but ok button appears on wap setting options at left upper button..

are these files only customization?????

may be that menu have no further sub menu bcoz these files as u wrote are customize.. this is my guess... correct me if i m wrong... may i try again with other files.

may be this type of behaviour of handset is by default....



gurinder
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pls help with alcatel s319x unlock TALIAT Infinity-Box 3 08-02-2009 15:12
Alcatel S319X unlock done but no service kemot Infinity-Box 4 06-20-2009 08:37
Alcatel s319x unlock ok but help Lutfur Infinity-Box 0 04-22-2009 10:29
alcatel s319x unlock problem zeeshan tayyab Infinity-Box 4 03-26-2009 08:46
Alcatel S319x unlocked in one pass jepetu Infinity-Box 2 03-23-2009 13:59

 



All times are GMT +1. The time now is 10:06.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.44941 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO