GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2006, 06:18   #1 (permalink)
Freak Poster
 
meneleo's Avatar
 
Join Date: May 2004
Age: 48
Posts: 297
Member: 65419
Status: Offline
Thanks Meter: 4
C139 unlock problem

this is what i get when trying to unlock this model
Action: Unlock
Device: C139
Checking data, wait...
Connect...
Press and HOLD Power button...
Release Power button !
Connect Done
Boot...
Boot Done
Set Baud...
Set Baud Done
Check Flash-1...
SW Ver: 1.0.02.E.
HW Ver: MOTOROLA_E88
Check Flash-1 Done
Check Flash-2...
In progress...
Err: non-locked or unknown eeprom
Check Flash-2 Fail
Finished
Remove/Install battery now !
Time used: 44 sec
always stop at 75%
any suggestion
brgds
meneleo
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 06:47   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 460
Member: 32127
Status: Offline
Thanks Meter: 34
try using different battery that has a much stable capacity.....it happened to me before but managed to unlock the phone after replacing the battery

wbr
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 07:03   #3 (permalink)
Freak Poster
 
meneleo's Avatar
 
Join Date: May 2004
Age: 48
Posts: 297
Member: 65419
Status: Offline
Thanks Meter: 4
yes boss darie.im using full bar battery
tried with latest version 1.16A this is the result
COM1 selected
Action: Unlock
Device: C139
Checking data, wait...
Connect...
Press and HOLD Power button...
Release Power button !
Connect Done
Boot...
Boot Done
Set Baud...
115200
Set Baud Done
Check Flash-1...
SW Ver: 1.0.02.E.
HW Ver: MOTOROLA_E88
Check Flash-1 Done
Check Flash-2...
In progress...
File saved: Backup_eeprom-1__2006-5-29_14-8-11.31E.bin
Err: non-locked or unknown eeprom
Check Flash-2 Fail
Finished
Remove/Install battery now !
Time used: 27 sec
phone still lock
im using com 1 cable because not working with infinity cable
port settings is okey
brgds
meneleo
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 08:02   #4 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 35,613
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 27,382
Quote:
Originally Posted by meneleo
Err: non-locked or unknown eeprom
Hello,

Are you sure that your phone sp-locked ?
if yes: power on/off phone and try direct unlock again or try to read codes.
if not helps: read flash and send to InfinityHelp@yahoo.com.hk
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 08:07   #5 (permalink)
No Life Poster
 
SM4RTBOY's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 7,860
Member: 92326
Status: Offline
Thanks Meter: 15,688
Quote:
Originally Posted by InfinitySupport
Hello,

Are you sure that your phone sp-locked ?
if yes: power on/off phone and try direct unlock again or try to read codes.
if not helps: read flash and send to InfinityHelp@yahoo.com.hk
No needs any BOX its free !
enjoy and be happy
valid for others :Motorola: C113, C115, C115i, C116, C117, C118, C139, etc,,....
go folder data and get the codes.. the first 8 digits from left to right -
br
sm4rtboy

Last edited by SM4RTBOY; 09-21-2008 at 23:03.
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 08:35   #6 (permalink)
Freak Poster
 
meneleo's Avatar
 
Join Date: May 2004
Age: 48
Posts: 297
Member: 65419
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Quote:
Originally Posted by InfinitySupport
Hello,

Are you sure that your phone sp-locked ?
if yes: power on/off phone and try direct unlock again or try to read codes.
if not helps: read flash and send to InfinityHelp@yahoo.com.hk
yes sir, phone is lock to smart,when other sim inserted it ask for subsidy password.have tried many times direct unlock or read codes but no luck.also tried to read flash but to no avail.it stops at check flash 2 fail
brgds
meneleo
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 08:37   #7 (permalink)
Freak Poster
 
meneleo's Avatar
 
Join Date: May 2004
Age: 48
Posts: 297
Member: 65419
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Quote:
Originally Posted by SM4RTBOY
No needs any BOX its free !
enjoy and be happy
valid for others :Motorola: C113, C115, C115i, C116, C117, C118, C139, etc,,....
go folder data and get the codes.. the first 8 digits from left to right -
br
sm4rtboy
also tried this solution but not work for me
there is an error in reading flash
brgds
meneleo
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 08:38   #8 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 35,613
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 27,382
Quote:
Originally Posted by meneleo
yes sir, phone is lock to smart,when other sim inserted it ask for subsidy password.have tried many times direct unlock or read codes but no luck.also tried to read flash but to no avail.it stops at check flash 2 fail
brgds
meneleo
Hi,
What is the error during flash reading ? Log ?
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 08:45   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 460
Member: 32127
Status: Offline
Thanks Meter: 34
try to check the 3pin cable and if thats ok attach serial cable from pc to infinity box (here i used com 1 & the orig 3pin cable from infinity) then try to unlock again....i used infinity for almost all c139 unlocking though free soft would do but as an infinity box user we always trying all possibilities utilizing this
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 10:09   #10 (permalink)
Freak Poster
 
meneleo's Avatar
 
Join Date: May 2004
Age: 48
Posts: 297
Member: 65419
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Quote:
Originally Posted by InfinitySupport
Hi,
What is the error during flash reading ? Log ?
regret to say, i was not able to save the log during flash reading but it is almost same with my previous log that it fails reading in flash 2.at the moment, phone is not in my hands.

by the way, the phone is in "simlock contact service provider" when the customer handled it to me.this means that it is simlock to Smart and tried using simcard from other provider and entering wrong codes resulting to not accepting any simcard.upon trying to read codes and direct unlock which having some failed, the phone accept simcard from the original provider but it is still simlock to other network
will post again as soon as customer come back.
brgds
meneleo
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 10:16   #11 (permalink)
Freak Poster
 
meneleo's Avatar
 
Join Date: May 2004
Age: 48
Posts: 297
Member: 65419
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Quote:
Originally Posted by darie cruz
try to check the 3pin cable and if thats ok attach serial cable from pc to infinity box (here i used com 1 & the orig 3pin cable from infinity) then try to unlock again....i used infinity for almost all c139 unlocking though free soft would do but as an infinity box user we always trying all possibilities utilizing this
i use the T191 com cable.do you mean i have to connect the serial port cable to infinity box and pc?i just use usb cable connecting pc and box.
brgds
meneleo
  Reply With Quote
Old 05-29-2006, 11:38   #12 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 35,613
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 27,382
Hi,

please, send me file "Log_moto01.txt". This file located with folder with software. All operations history saved in this file.
InfinityHelp@yahoo.com.hk
  Reply With Quote
Old 05-30-2006, 02:09   #13 (permalink)
Freak Poster
 
meneleo's Avatar
 
Join Date: May 2004
Age: 48
Posts: 297
Member: 65419
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Quote:
Originally Posted by InfinitySupport
Hi,

please, send me file "Log_moto01.txt". This file located with folder with software. All operations history saved in this file.
InfinityHelp@yahoo.com.hk
already sent you the log file.
sorry, not seen that auto log was created
brgds
meneleo
  Reply With Quote
Old 05-30-2006, 02:56   #14 (permalink)
Freak Poster
 
warblades's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: neverland, WT 1982
Age: 32
Posts: 117
Member: 279611
Status: Offline
Thanks Meter: 3
@meneleo

used the appropriate cable mate (C139 Cable).. all the operations you've done is OK, i think the only problem is in your cable...

br
  Reply With Quote
Old 05-30-2006, 09:12   #15 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 35,613
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 27,382
Quote:
Originally Posted by meneleo
already sent you the log file.
sorry, not seen that auto log was created
brgds
meneleo
Hi,

Try to read flash again.
Aslo send me eeprom backup files ("backup...." files in folder with software)
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C139 unlock problem rajumobile Infinity-Box 8 11-06-2007 13:01
c139 unlocking problem Dagr8one Infinity-Box 2 07-22-2007 00:54
C139 unlock problem .............. Masud-GSM Infinity-Box 2 03-01-2007 15:54
c139 unlock problem?... sygnal Infinity-Box 5 02-05-2007 21:43
c139 unlock problem dayman22 Motorola ODM 4 08-22-2006 15:31

 



All times are GMT +1. The time now is 05:46.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.48875 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO