GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2009, 00:07   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 135
Member: 407810
Status: Offline
Thanks Meter: 18
com port infinity IMEI change problem for CPU MT6225 ferrari phone new medium size


I have problem with new medium size ferrari phone and need to chnge the imei number as it start with 13555xxxx and this kind of imei number does not work with o2 and vodafone uk,
i try all the codes here and there is no code to enable com port for me as i can`t change the imei number via infinity if comport is not activated.
Please some one give some advise.
does spiderman box can change the imei without original usb cable?
I now phone is :CPU MT6225 as when i connect it to pc as a webcam it comes CPU MT6225 first and then install it automaticly.
help pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
phone take nokia small pin charger and on the side it take usb cable and port looks similar to d800 samsung
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 07:45   #2 (permalink)
No Life Poster
 
deepakgarg's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Chandigarh,India
Age: 35
Posts: 5,747
Member: 220603
Status: Offline
Sonork: 100.1624258
Thanks Meter: 1,142
Quote:
Originally Posted by saeedhex1 View Post
I have problem with new medium size ferrari phone and need to chnge the imei number as it start with 13555xxxx and this kind of imei number does not work with o2 and vodafone uk,
i try all the codes here and there is no code to enable com port for me as i can`t change the imei number via infinity if comport is not activated.
Please some one give some advise.
does spiderman box can change the imei without original usb cable?
I now phone is :CPU MT6225 as when i connect it to pc as a webcam it comes CPU MT6225 first and then install it automaticly.
help pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
phone take nokia small pin charger and on the side it take usb cable and port looks similar to d800 samsung
did u try to write imei with mode 2 or 3????what cable r u using with infinity
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 11:58   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 135
Member: 407810
Status: Offline
Thanks Meter: 18
Quote:
Originally Posted by deepakgarg View Post
did u try to write imei with mode 2 or 3????what cable r u using with infinity
I use the original cable , comes with the phone.
do i need special cable for mode 2 or mode 3?
Thank you for your help in advance
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 15:52   #4 (permalink)
No Life Poster
 
deepakgarg's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Chandigarh,India
Age: 35
Posts: 5,747
Member: 220603
Status: Offline
Sonork: 100.1624258
Thanks Meter: 1,142
Quote:
Originally Posted by saeedhex1 View Post
I use the original cable , comes with the phone.
do i need special cable for mode 2 or mode 3?
Thank you for your help in advance
need to use rj45 cable.open phone and check for testpoints marked as rx tx ???
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 17:58   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 135
Member: 407810
Status: Offline
Thanks Meter: 18
Can you explain more,
do i need to use the test point rj45 cable to change the imei?
i have 70 Pcs of this phones it will be big problem to do them this way.
also do you know if the spider man machine can do this more easy than infinity as i have the infinity and will buy the spider man if it can do the job quick.
Thank you,
Regards
  Reply With Quote
Old 10-22-2009, 09:07   #6 (permalink)
No Life Poster
 
deepakgarg's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Chandigarh,India
Age: 35
Posts: 5,747
Member: 220603
Status: Offline
Sonork: 100.1624258
Thanks Meter: 1,142
Quote:
Originally Posted by saeedhex1 View Post
Can you explain more,
do i need to use the test point rj45 cable to change the imei?
i have 70 Pcs of this phones it will be big problem to do them this way.
also do you know if the spider man machine can do this more easy than infinity as i have the infinity and will buy the spider man if it can do the job quick.
Thank you,
Regards
find pinouts with spiderman.define pins.now open chinese miracle software and select comport used by spiderman.now u can perform any operation u want
  Reply With Quote
Old 10-22-2009, 18:33   #7 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 24,957
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 15,050
hello!

first of you must assemble com port cable.
with a help of it you will be able to use all IMEI changing methods. (1,2,3)
new 6225 cables do not have internal usb<>com port convertor.
those are regular USB cables, which is not usable for IMEI change with any of methods.

what is your phone connector type?
I am sure, with my help, you can assemble cable much more faster than waiting for pinout finding box.
  Reply With Quote
Old 10-22-2009, 21:42   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 135
Member: 407810
Status: Offline
Thanks Meter: 18
Quote:
Originally Posted by InfinityHelp View Post
hello!

first of you must assemble com port cable.
with a help of it you will be able to use all IMEI changing methods. (1,2,3)
new 6225 cables do not have internal usb<>com port convertor.
those are regular USB cables, which is not usable for IMEI change with any of methods.

what is your phone connector type?
I am sure, with my help, you can assemble cable much more faster than waiting for pinout finding box.
Hi, Thank you for your help. i just bought new infinity box to do this phones.
i did many of this phones like ferrari and n97 and iphone(chinees) before but this new phones they wont give me option for comport when i connect them via usb cable wich comes with the phone.
here is picture for new ferrari. i have 60 Pcs of them, thank you in advance.

  Reply With Quote
Old 10-23-2009, 00:06   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 135
Member: 407810
Status: Offline
Thanks Meter: 18
Cable looks like D900 Samsung.
Thank you
  Reply With Quote
Old 10-24-2009, 00:08   #10 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 24,957
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 15,050
hello!

power on phone
take multimeter
set it to "V" (voltage measuring)
one multimeter probe put to some grounded phone part.
connector shield is also OK.
with another proble touch one by one each connector pin.
check each pin voltage.
when you see voltage between 2,7...2,9- those are Tx/Rx
find them and we will continue with instructions of assembling own cable
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to InfinityHelp For This Useful Post:
Old 10-24-2009, 12:36   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 135
Member: 407810
Status: Offline
Thanks Meter: 18
Hi,
Thank you for all your help.
i just bought the infnity pin finder and is on the way.
as i have 5 different model of this phones with different cables so it was better to buy pinfinder to make the jub faster.
as much as i know with the pinfinder cables i don`t need to modify cable for this phone, is this correct?
Once again Thank you.
best Regards,
Saeed
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to saeedhex1 For This Useful Post:
Old 10-25-2009, 01:09   #12 (permalink)
No Life Poster
 
bananin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Age: 39
Posts: 1,256
Member: 150844
Status: Online
Thanks Meter: 244
Yes pinfinder its the best way.
You no need modify anithing only conect,detect pinouts and enjoy.
  Reply With Quote
Old 10-26-2009, 17:08   #13 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 24,957
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 15,050
Quote:
Originally Posted by saeedhex1 View Post
Hi,
Thank you for all your help.
i just bought the infnity pin finder and is on the way.
as i have 5 different model of this phones with different cables so it was better to buy pinfinder to make the jub faster.
as much as i know with the pinfinder cables i don`t need to modify cable for this phone, is this correct?
Once again Thank you.
best Regards,
Saeed
hello!

yes, using pinfinder you dont have modify cables.
sometimes phones dont keep tx/rx in system connector.
only in this case you must disassemble phone and search for test points on PCB. by my own experience- this is happening in 5%-10% of cases
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to InfinityHelp For This Useful Post:
Old 10-26-2009, 17:22   #14 (permalink)
Freak Poster
 
ozeracar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: TEKNOZER of TURKEY
Age: 44
Posts: 389
Member: 32738
Status: Offline
Thanks Meter: 32
my friend you must use only rj45 cable or pinfinder , not usb. infinity imei inside firmware sections

so format and ok
  Reply With Quote
Old 10-26-2009, 23:48   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 135
Member: 407810
Status: Offline
Thanks Meter: 18
Quote:
Originally Posted by ozeracar View Post
my friend you must use only rj45 cable or pinfinder , not usb. infinity imei inside firmware sections

so format and ok
Thank you, I`m waiting for my pin finder to arive. can you explain what do you mean by : infinity imei inside firmware sections so format and ok

Thank you
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
21/10/2008 new big samsung update all samsung 3g direct imei change added for freee samigsm78 Basic Micro-Box Software Support (SAMSUNG, HUAWEI, etc...) 40 12-05-2010 23:03
com port infinity IMEI change problem for CPU MT6225 ferrari phone new medium size saeedhex1 Chinese Models & Cloned Phones 0 10-21-2009 00:19
21/10/2008 new big samsung update all samsung 3g direct imei change added for freee tito millo Service Products News & Updates 0 10-22-2008 00:20
After imei change on T29 can't flash the phone roniri Old Ericsson Phones & Sony Phones 1 09-06-2002 01:12

 



All times are GMT +1. The time now is 18:07.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.41596 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO