GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-26-2009, 11:42   #1 (permalink)
Freak Poster
 
nifboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: colombo
Age: 35
Posts: 337
Member: 645987
Status: Offline
Sonork: 100.1612601
Thanks Meter: 109
F.A.Q of China phone Hardware and Software


F.A.Q of China phone Hardware and Software

Q1. What is format ffs?
It is the arrangement of data To comply with the phone.
After format ffs phone gets it's default state,all the user data gets delete and bug/viruses are removed.

Q2. What are different types of flashes?
A.NOR, PSRAM and NAND

Q3. How many different CPU's are there in China phones ?
A.different CPUs and flash types (MTK , SPD Spreadtrum, TI Texas Instrument, Skyworks, AD Analog Device, Infineon)


Q4. Can we list Cpu types?
A.
CPU type
6205
6217
6218
6219
6226
6227
6228
6229
6225
6223
6230....

More types

6600D
6600M
6600E6600I
6600H
6600R
6800..... etc.

Q5. What is NAND and NOR?

i)NOR:.Intel introduced the first commercial NOR type flash chip in 1988.NOR-based flash has long erase and write times, but provides full address and data buses, allowing random access to any memory location.

ii)NAND:.NAND is the 2nd type of flash . It has faster erase and write times, and requires a smaller chip area per cell .Tt also has up to ten times the endurance of NOR flash. However, the I/O interface of NAND flash does not provide a random-access external address bus. Rather, data must be read on a block-wise basis, with typical block sizes of hundreds to thousands of bits.

Q6. What is PSRAM?
A.Pseudo-Static Random Access Memory

Q7. What are different pinouts of china phone
A.Pinouts:.
RX
tX
gnd
D+
D-
vpp
Power on

Q8. my phone is getting power on with battery but not with Power supply?
A.Use 4.2 in power supply it will power on.Normally china phones need more than 1100 mA current to power on that's why they need 4.2 V.

Q9. Using china tool boot loader lines run and then stops but phone fails to power on?
A.HW fault check where the power line is broken/cut.Make jumper.

Q10. What is jumper?
A. short lenght of wire used temporarily to complete a circuit or to bypass a break in a ciruit.

Q11. My phone is not scanning with any tool although it's ON?
A.1.Charging jack bad soldered.(If not then)
2.Ur phne will be other than MTK and u may be trying in MTK tab .Plz try one by one starting from speadtru, to infineon.....etc etc.

Q12. My phone was working before Flash ,after Flash white display?
A.U have used wrong version of flash file.Downlaod correct file and then retry

Q13. How do i come to know the version of my Flash file?
A.Using any chinese phone tool fist scan pins and then press "phone info" or "boot" option.It will show u the CPU version as well as Firmware version.

Q14. In engineering mode I enabled the High speed option .What to do now?
A.Format ur phone using any chinese phone software.

Q15. I format the phone and now it's bluetooth is not working?
A.Repair imei or Reformat the phone.

Q16. what is the safe method of formating phone without killing it?
A.1.Use lower baudrate and make backup before Flash.
2.Use correct erase address.

Q17. I flashed the phone now it show's insert sim
A.First make sure u used correct flash file..If so then It's Hw fault.
Do as follows
1.Check sim tray
2.Uisng ohm-meter check those connection/lines leading to sim ic.If broken make jumper.
3.Replace sim ic.

Q18. What is the default password of china phone?
A.Normally 1122 if not works try 1234,3456,5678,3344

Q19. How to change china language to English?
A.Try *#0044#
If not works then try these
>Set default language: *#0000# Send
>Set English language (new firmware): *#001# Send
>***520* Change language

Q20. My phone is short circuited .how to fix it?
A
1. Connect the phone with power supply
2. Power on it
3. Let it ON for 2 minutes
4. Lay ur thumb on different components of PCB.
5. Feel which component is getting HOT.
6. Remove that component.

Result:Check shortness should have been reduced.

Q21. DO china phones have ROM like htc?
A.NO

Q22. Can china phones be Unlocked which are locked by some provider?
A.About 99% are not locked .They are already unlocked .
U can use any china phone to any country.

Q23. Do my phones supports linux?
A. There is not a single china mobile in earth exists which supports Linux.

Q24. I am going to buy China mini-iphone or Ciphone .What's ur advice?
A.DOn't buy they are not reliable .Use original Iphone if u need.

Q25. My phone goes dead when i was changing Sim card?
A.formatting ur phone with any professional china phone tool will ON the phone.

Q26. I have a new double sim china phone but it show's insert sim on both sims?
A.Enable dual sim option in menu.

Q27. Where to find china phone codes?
A.here is the link http://depositfiles.com/en/files/ngpels7td

Q28. Where to find china phone pinouts?
A.china pin-outs

Q29. Where to find china phone Schematics?
A.schematics

Q30. I format the phone but it goes dead?
A. That is because u have used incorrect address 00xxxx into 0xxxxx
Use Correct address such as


Q31. What is the method now to Revive it?
A.Flash it with appropriate file.

Q32. My sigmatel got Flight mode when my child was playing with it.
A.
Dial *### Go to Factory Settings
now click on select type sensor at last
choose gekewei and press ok. confirm it ( press ok twice )
now you are ready to use camera

OR
Without sim type*#3646633#
then you wil get eng menu
choose option 5 misc
then choose option 6 assert testing
now menu will open
then select dual mode


Q33. My phone gets Handfree sign or earphone sign?

1.Wash handsfree jack with good solvent like petrol or CTC.

IF not solves then do as follows
2.Take Ohm-meter .

3.Attach it's one terminal to handsfree pins (one by one each) and other to different components throughout the board especially near to charging jack.

4. The points where the ohm-meter shows full reading or beep or Zero resistance proves that these are the components directly connected to hand free.

5.Once u discover those components ,check them ,change or replace.

Hope it resolve ur problem .


Q34. Phones is not showing MMC?
adjustment Fault b/w MMC and card socket.
Plz check Mmc door or it's respective jacket (may be due to bend pins).

Q35. Bluetooth power on but fails to search?
A.Format

Q36. Bluetooth is not Powering on?
A. Resold BlueTooth IC with good paste. Non functioning of bluetooth is a Hardware problem.Never flash it ..or u get a dead set.

Q37. Phone spk has low sound.What to do?
A.1.Increase volume from Menu or volume button.
Sound could be increase by replacing old spk with suitable Speaker.

Q38. How to format phone without Pc but with codes?
A.try these codes
reset defaults (phone/user code reset to default): *#9998*7328# (hold #)
reset defaults (phone/user code reset to default): *01763*737381#
KG300 NVRAM format: 2945#*# -> menu 15
SL300m reset defaults: *#987*99# Send
***000* Reset Factory settings
unlocking phone code,only press***847# without simcard

Q39. My phone is not entering in enigineering MENU?
Some phones does not carry engineering MENU due to difference in software becoz of 62xx chip.
Ur phone lies in the same category .
Also soetimes engineering MENU is disabled by the programmers themselves.

Note:never enter in engineering MENU unless u know which option has what function etc

Q40. When I insert charger phone says "Bad contact charger".
A.This could be due to the result of excess of current drawn from the charger.
U need required voltage/current in order to charge ur specific mobile.
Replacing charger will solve the problem .

Q41. Camera module not ready (HW prob)
A.
1.Wash camera connectors with CarbonTetraChloride or any other solvent.
2.If not solves replace camera.
3.If still not solved replace Camera Module.

Q42. Phone is working without sim but don't completely on with sim?
A.
Mostly china phones fails to power on completely with sim due to lack of Current/ampere.So Check battery voltage/current with avo-meter.If insufficient voltage/current change battery.

Q43. Boot OK but Format failed.what's the problem?
A.Reflow Flash chip.

Q44. How to reset phone settings in case of virus ,slow working etc etc
A.Plz Reset ur phone to factory defaults.
For that go Menu > Settings > Restore factory settings > password 1122

Q45. phone is not reading MMC .Is it software or hardware?
A.100% HW.
Check whether ur memory card is working or not.If not replace it.If yes then proceed as follows
1.Turn straight the bent connectors of MMC jacket.
2.Also clean MMC socket with CTC or resold it's terminals.
3.Reflow MMC IC or chnage it.
4.Reflow micro processor.(Reason:All the connections of MMC falls in micro-processor)

Q46. I have a usb cable can i format/flash phone with this cable ?
A.Yes but U need to modify this cable ...read more...

Q47. My phone is not playing Video?
A. 1.Try avi,mp4,3gp and other format
Try one by one and check whether it plays video or not
2.Better way is to record video and see in which format it is saving.once u know the format of ur recorded video u will then upload videos of the same format .
Note:.New china phones support video of.vid format.

Q48. Phone hangs after power on!!!!
A.It's a HW fault.
1.Remove Volume keys.
2.Check keypad of casing and see which has been pressed.Release that key.
3.Phone might be water damage.Disassemble it and clean it with any solvent.
4.Resolve MTK chip(also called micro processor)

Q49. Keypad not working.Any Solution?
A.Mostly it happens due to bad keypad connectors and sometimes due to malfunctioning of Keypad IC.
Wash If phones is water damaged.
Try to resold keypad connectors.
Resold or Replace Keypd IC
Resold C.P.U IC (keypad connections falls in C.P.U that's y u need to resold it while non-functioning of keypad)


Q50. I want to treat china phones and wanna be professional in ...
U need proper equipment such as a flasher box in order to repair Ur phone's software.

Q51. phone charging jack is broken out ,still i want pinouts?
Mostly pinouts of sigmatel phones are printed on the PCB.
What u do is just unscrew the phone and locate it.
They consists of following contacts
rx,tx,gnd and Vpp

Q52. I am flashing a china phone but it stops at 80% ?
first,That is normally caused due to wrong flash or communication error.
second,Try to flash with different firmware.

Q53. I can't find flash file both in support site and forum what to do?
It's better for u to read full flash from working phone and then write to ur's affected one.

Q54. I am making china phone software need help about sdk,programming etc ?
A.Contact me(highlight) via pm.Will surely help u ASAP.

Q55. i want to buy china phone online?
A.Visit here www.alibaba.com

Q56. i need free china software
if u search u can find lots of free softwares in the same forum by...

Q57. My china phone is dead.How to make it ON?
Execute this stepwise
1.Format it with correct address
2.repair security area.
3.Flash it with appropriate file
4.Do HW
In case of Hardware read this...

Q58. One sim is working 2nd sim is emergency call?
A.Repair IMEI of secondary sim.
That's it.

Q59. phone shows no service.
Format it if not solves
Repair imei
Check Hw.Mostly bad contacts of antenna terminals.

Q60. How to locate testpoint if they r not printed on pcb?
A.You can check available test points by multimeter
tx/rx will show voltage 2,7-2,9 volts

Q61. My phone restarts on searching (Most common problem of chin phones).Give solution!!
A.1.Format ffs it with any chines software (Keep backup before flashing)
s.iF not solves remove bluetooth IC.(tested in majority of phone)

Q62. How to run internet and MMS in my china phone?
A.Make sure ur phone support these features.
If yes then ask ur service providers to send settings for that phone.Obtain,Save,install and run ...

Q63. How to skip calibration?
Use infinity for that
1.download and install last version of chinese miracle
2.read full flash
3.press calibrate touch screen,it will ask file give the same which u just readed.
4.done


Q64. My sigmatel restarts,how to solve this problem without PC?
A.Hold power key 1 minute 10 sec... with charged battery ..ur set will formate & ask touch calibration ..do that ur set is ok now without pc
(tested in S3)

Q65. I have no idea about softwares ,cables etc and i want to repair my phone what should i do?
A.If u no nothing and need ur phone to be repaired instantly then visit any Service provider or mobile software lab nearby ur house.

Q66. Ringer ,Speaker and mic all are not working?
A.Following cases are expected
1.handfree problem,read this....
2.NVRAM corrupted, if so Format phone with any chinese Software.


Q67. Phone is at White display what's the problem?
A.First of all check if u could receive or make call .
>If yes then it would be HW fault, Change L.C.D
>If no then it would be software problem
Cause:Someone might have flashed it with wrong version.
Solution: Flash ur phone with correct flash file.

Q68. After format my phone shows calibrate touch screen.
A.Make sure that touch screen is Okay.
>If yes then By pass calibration by stylus.
>If no then skip calibrtaion using infinity.For that read point 4 again.

Q69. I have no infinity box then how can i un-calibrate my phone?
A.Flash phone with the same file and after flash neither format it nor do restore factory setting.

Q70. How many tools are there in market for china phone software? and which one is best?
A.here are the list of those tools..
Spideman box
Master tool
Infinity box
Xintel/vepro
Cpf box
Among them spiderman is comparatively better due to it's fast scanning.

Q71. What is scan or spy?
A.Scan or spy is the option to find pinouts of phone.

Q72. Can i scan pinouts of original phones too apart from china with china tool?
A.yes u can scan pinouts of original phones like alcatel and Lg etc with any chinese phone tool.

Q73. What doeas flash file contains?
Flash chip contains Firmware plus eeprom.
A.Firmware contains programme to run MMc,display ,to attempt call
Eeprom contains User Interface like msgs ,call logs phonebook etc

Q74.Phone fails to install .Jar or .jad file.What is the cause?
A.Possible Reason:Your phone does not support Java or NEC emu.
Q75."not allowed to dial" problem with Cesim A9530

01. Make sure two SIMs are online with good coverage, WLAN

switched off.

02. Press the "call"-button and type in *#9646633#

03. The phone shows "Engineer mode" with a menu of 10 different

items.

04. Go to No. 10 "RF test tool", using the up/down button at the left

side of the mobile.

05. Choose "GSM"

06. A message shows up "Wifi....blabla", just confirm with OK

07. Choose "Power Scan"

08. Select your local GSM frequency (in my case DSC 1800 for

Germany) and press OK.

09. The mobile will freeze now, because its adjusting itself. Leave it like

this for about 2-3 minutes and wait !!!

10. Connect your mobile via USB cable to a PC, DO NOT CONFIRM

any connection mode at your mobile, just and ONLY connect the

cable!!!

11. Press the Menu button (second from the left, the one with the seven

small dots on it) until you you the main menu with the 12 icons on

the display.

12. Go to "Settings" --> "Network Setup" --> "SIM1 network setup"

13. Go to "Preferred mode" and choose "GSM preferred" or "GSM

only"


14. The mobile will switch to your selection, but the message that it

will stay on display. Do not press anything else, just wait for about

10 - 15 seconds.


15. Disconnect the USB cable from the phone, it will show you that it

has switched to your selection.

16. Get back to main menu, switch off and restart the mobile
__________________
IF YOU LIKE THIS POST, DON'T FORGET TO CLICK THANKS BUTTON.

  Reply With Quote
The Following 37 Users Say Thank You to nifboy For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 10-26-2009, 12:04   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2008
Posts: 36
Member: 767574
Status: Offline
Thanks Meter: 9
very good work brother
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mushtaq84 For This Useful Post:
Old 10-30-2009, 18:49   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5
Member: 1149767
Status: Offline
Thanks Meter: 1
Hello,

This is about Chinese iphone wifi n2 (apple clone):

I would appreciate if anyone knows how to change setting for Wifi and GMS. My Chinese iphone clone happened to set with WIFI network. Because of this I am unable to dial. Whenever I try to dial I get this message "Dial not allowed". I have even got the engineering mode code that works. However, I could not find any choice for changing network setting for GSM and Wifi.

Any feedback will be appreciated. Thanks
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nyhimal9 For This Useful Post:
Old 10-30-2009, 18:56   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 5
Member: 1149767
Status: Offline
Thanks Meter: 1
I used two sim card as intructed by previous advice and got into the engineering mode.
But could not find the option for changing wifi to GSM.

I can receive call but I cannot make a call.

It is very odd.

I hope I get some clue.
  Reply With Quote
Old 11-09-2009, 12:47   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Elshad Ngage's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Azerbaijan,Baku
Age: 34
Posts: 317
Member: 520916
Status: Offline
Sonork: 100.1605616
Thanks Meter: 53
Donate money to this user
HI nfiboy please hellp i have same problem not allowed to dia . iphone k530 TV online
i am try this metod but every time stay on the Wlan ?

12. Go to "Settings" --> "Network Setup" --> "SIM1 network setup"

13. Go to "Preferred mode" and choose "GSM preferred" or "GSM

only"
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Elshad Ngage For This Useful Post:
Old 12-10-2009, 05:08   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 8
Member: 1130822
Status: Offline
Thanks Meter: 5
china

sir please help me i have a china board that short on supply due to over volte
can u help?
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to rkhurramnazajk For This Useful Post:
Old 12-23-2009, 10:09   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 4
Member: 1190167
Status: Offline
Thanks Meter: 0
can,, i ask what doing me for here no power,,, 5310 china phone
  Reply With Quote
Old 12-23-2009, 19:59   #8 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 24,895
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 14,899
Quote:
Originally Posted by sal_165 View Post
can,, i ask what doing me for here no power,,, 5310 china phone
hello!

start from Format FFS Complete
  Reply With Quote
Old 01-02-2010, 03:38   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Member: 1198252
Status: Offline
Thanks Meter: 0
BaoXing K8900, Not allowed to dial

Hello, I have a new BaoXing K8900 MTK6235 phone that is stuck in WLAN only mode not allowing me to dial out. I see a solution for this problem with other phones in this thread but I have not found an Engineer Mode code that works with this model. If someone knows answer please reply.
  Reply With Quote
Old 01-02-2010, 15:09   #10 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 24,895
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 14,899
hello!

read out full flash and use our Informer tool to extract all availble for this model codes
try them and find one which is in charge for Engeneering mode
  Reply With Quote
Old 01-09-2010, 05:30   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Member: 1198252
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I have a feeling that the BaoXing K8900 is one of the phones that has it's Engineer code disabled. I sent it back to the supplier but although my replacement works better it has a problem with the pre-installed java apps like Opera-mini. Even though the phone language is set to English, these apps load with Chinese menus. I can't re-install Opera-mini because you can't overwrite default java apps. As a work around I installed The TeaShark java browser http://teashark.com/ which works fine.

I was planning to cut the end off a Nokia DKU-5 cable to make a uart cable but I'm not sure how to find the RX and TX connections on this phone. It only has a standard 5 pin mini-usb plus a 4 way ear phone socket and a 2mm Nokia compatible charger socket.
  Reply With Quote
Old 01-09-2010, 20:44   #12 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 24,895
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 14,899
Quote:
Originally Posted by BravoCharlie View Post
I have a feeling that the BaoXing K8900 is one of the phones that has it's Engineer code disabled. I sent it back to the supplier but although my replacement works better it has a problem with the pre-installed java apps like Opera-mini. Even though the phone language is set to English, these apps load with Chinese menus. I can't re-install Opera-mini because you can't overwrite default java apps. As a work around I installed The TeaShark java browser http://teashark.com/ which works fine.

I was planning to cut the end off a Nokia DKU-5 cable to make a uart cable but I'm not sure how to find the RX and TX connections on this phone. It only has a standard 5 pin mini-usb plus a 4 way ear phone socket and a 2mm Nokia compatible charger socket.
hello!

you must inspect all pins of 5pin connector as well as handsfree connector for voltages 2,7....2,9volts. Phone must be powered On. if you see this voltages- you can be sure that they are Tx/Rx
  Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:44   #13 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Member: 1217325
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hey,
thanks for all your help.. But still i have a problem....
My phone has both wifi and java functions..I can use the wap to connect to the internet but cannot use opera browser or any java apps to connect to the internet.. please help me.
my phone is called h8 tv phone
  Reply With Quote
Old 02-18-2010, 11:02   #14 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2008
Posts: 36
Member: 767574
Status: Offline
Thanks Meter: 9
mr. nifyboy good work . give more boom boom nifyboy
  Reply With Quote
Old 05-08-2010, 06:00   #15 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Member: 1298935
Status: Offline
Thanks Meter: 0
help. i cant access factory mode and engineer mode

my phone is 8900tv china phone. ive been using this code latley then suddenly i can't access this mode.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
๑۩۞۩๑ F.A.Q of China phone Hardware and Software (Revised and updated).....Important. Umair Rashid Chinese Models & Cloned Phones 5 03-10-2010 14:59
china mobile hardware and software great forum is here ajit bs GSM Mobile Links 0 11-07-2008 18:19
we solve all china mobile hardware and software problems mehmoodkishtwar Chinese Models & Cloned Phones 0 06-11-2008 19:08

 



All times are GMT +1. The time now is 19:24.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.50791 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO