GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2009, 20:08   #1 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Exclamation Help with Installation


I am getting this error trying to unlock Pantech C3b:

"COM4 [VCP0] selected
Phone must be POWERED-ON !
Cable must be in "DATA" mode !
Connecting, wait...
error: connection failed, try again !
error: operation not finished properly
Finished, time used: 15 sec
Power-off phone by "Power" button (don't remove battery)."

I am using the cable from my Furious Gold box. Is the problem with the cable or installation of drivers?
  Reply With Quote
Old 10-05-2009, 22:29   #2 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,904
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,387
Quote:
Originally Posted by wirelessrush View Post
I am getting this error trying to unlock Pantech C3b:

"COM4 [VCP0] selected
Phone must be POWERED-ON !
Cable must be in "DATA" mode !
Connecting, wait...
error: connection failed, try again !
error: operation not finished properly
Finished, time used: 15 sec
Power-off phone by "Power" button (don't remove battery)."

I am using the cable from my Furious Gold box. Is the problem with the cable or installation of drivers?
Hello,

Please, check Infinity-Box Shell, you will see cable schematic for Pantech.
You can see two different schematics !
You must use schematic for "DATA" mode.


Here is an instruction how to get cable/pinout information:

1. be sure that you have downloaded and installed latest Infinity-Box Pinouts update
2. run Infinity-Box Shell
3. select required model
4. see detailed information about cable/pinout (Rx/Tx/Gnd pins and other information)

Here is an example of information given by Infinity-Box Shell:



Here is information how to build your own cable:
http:///vbb/showthread.php?t=342807
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to InfinitySupport For This Useful Post:
Old 10-08-2009, 21:24   #3 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Where can I buy this cable in the United States already made ?
  Reply With Quote
Old 10-09-2009, 19:02   #4 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
The issue seems to be with the cable. I am able to read the flash files from the phone which leads me to believe my cable is GPRS not DATA mode. Can anyone tell me where I can buy the DATA cable? I bought one from unlockcellular.com, but that one turned out to be GPRS. Thanks
  Reply With Quote
Old 10-10-2009, 11:08   #5 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,904
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,387
Hello,

It's easy to make cable modification.
move wires from 15/12 pins to 10/11 pins.

=== DATA MODE ===

keyboard top
1.........24
phone pin-3 connect to phone pin-4
10: box Tx/phone Rx (RJ-45 pin-2)
11: box Rx/phone Tx (RJ-45 pin-3)
24: Gnd

=== GPRS MODE ===

keyboard top
1.........24
15: box Tx/phone Rx (RJ-45 pin-2)
12: box Rx/phone Tx (RJ-45 pin-3)
24: Gnd
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 05:22   #6 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Please stop posting the schematics. I have had them from day one. That is not what I am asking for. The connectors that I have are missing some pins so I cannot make one. Where can I buy this cable? This is very frustrating to spend hundreds of dollars on an unlocker and not be able to use it because it does not come with the cables and no one is selling them. Why bother to market something when you cannot support it?
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 07:54   #7 (permalink)
No Life Poster
 
deepakgarg's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Chandigarh,India
Age: 35
Posts: 5,766
Member: 220603
Status: Offline
Sonork: 100.1624258
Thanks Meter: 1,146
Quote:
Originally Posted by wirelessrush View Post
Please stop posting the schematics. I have had them from day one. That is not what I am asking for. The connectors that I have are missing some pins so I cannot make one. Where can I buy this cable? This is very frustrating to spend hundreds of dollars on an unlocker and not be able to use it because it does not come with the cables and no one is selling them. Why bother to market something when you cannot support it?
u can buy online from gpg cables or ipmart cables
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 09:55   #8 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Deepak garg, Thank you brother. Can you tell me which one of these cables is actually the Data Mode not GPRS?

http://www.ipmart.com/main/search.php?in=0&find=c300

or

http://www.one-stop-factory.com/pdet...roductid=10497
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 15:56   #9 (permalink)
No Life Poster
 
deepakgarg's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Chandigarh,India
Age: 35
Posts: 5,766
Member: 220603
Status: Offline
Sonork: 100.1624258
Thanks Meter: 1,146
http://www.ipmart.com/main/product/C...hp?prod=118879
http://www.ipmart.com/main/product/C...hp?prod=118875

better buy these two at once
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to deepakgarg For This Useful Post:
Old 10-21-2009, 21:49   #10 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
Deepakgarg, I oredred one of each cable because I did not know the difference. I will post the results once I receive them. I apprecate you taking the time to help me out. Take Care
  Reply With Quote
Old 10-21-2009, 22:43   #11 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,904
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,387
Quote:
Originally Posted by wirelessrush View Post
Please stop posting the schematics. I have had them from day one. That is not what I am asking for. The connectors that I have are missing some pins so I cannot make one. Where can I buy this cable? This is very frustrating to spend hundreds of dollars on an unlocker and not be able to use it because it does not come with the cables and no one is selling them. Why bother to market something when you cannot support it?

It was last time when I have tried to make so detailed explanation, in future I'll just post link to this page http://www.infinity-box.com/dealers.php to avoid answers like yours.

Thank you very much for your kind respect to our efforts.
Good luck !

p.s.
if you are unable to move two pins in connector and/or solder two wires let me make a suggestion: you have to learn to make easy hardware job, not only press buttons. In other case future work with mobile phones will be little bit hard for you.
Yes, I am understand that stupid supporter should not post stupid advices, so, please, don't be angry for this my advice, fo sure my more that 110 years experience is nothing so you have no reason to read any of my comments.
  Reply With Quote
Old 10-22-2009, 00:42   #12 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
I think there is a misunderstanding. Infinity team has been the most responsive out of all the unlockers I have ever owned, and I have many unlockers. Infinity returned all of my emails in a timely manner when most other unlock producers never even bother to respond. Your advice was not stupid. It just wasn't what I was asking. I sometimes spend hours and days to install an unlocker. Everyone knows that the unlockers are hard to install and learn to use. Installing, configuring, and learning to use an unlocker is anything but pushing a button. Expecting a response such as deepakgarg's is not unreasonable. As a business person, it is worth it for me to spend a few dollars to buy a cable rather than wasting time playing with cables so please do not tell me what is my job because you do not know me or my job description. I am sure you are very experienced and knowlegeable. Otherwise, you would not develope such a product. Exchanging knowledge and sharing experience is the foundation of forums such as this one so you cannot be upset because someone is asking a simple question such as where can I buy something. I am not angry just asking a valid question. You got angry thinking I am making a negative comment about your product when I was not. Thanks
  Reply With Quote
Old 10-22-2009, 10:59   #13 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,904
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,387
Hello,

If you have problems with new cables from time to time (I am sure you will have a problems if you will try to repair noname Chinese models), I suggest you to buy PinFinder.
As a result you will get set of different connectors (with all wires soldered to connector) and also an ability to detect pinout in automatic mode (as well as set pinout manually).
Yes, I agree, separate cables is more easy to use (due to no need to select pinouts, configure PinFinder etc), but if you will have many new different phones probably you will be more happy with PinFinder than with separate RJ45 cables.
  Reply With Quote
Old 10-22-2009, 21:52   #14 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
That is a very good suggestion. I will try that. Thanks again for providing such a quick response.
  Reply With Quote
Old 11-03-2009, 04:19   #15 (permalink)
Freak Poster
 
wirelessrush's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.wirelessrush.com
Posts: 140
Member: 220548
Status: Offline
Thanks Meter: 4
The cable finally arrived from China, and it worked like a charm. Deepakgard, thanks a million for the help and links.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Newbie needs help with installing NECSmarT driver mtb116 FuriousGold 1 12-02-2006 11:43
any one can help with installing games in my D807 i cant do it fireman009 Board, Server and Login Problems/Support 1 11-30-2006 06:14
PLease help with Installer Multi-box korter Various 0 07-31-2006 12:32
Need help with installation kimmyboi TotalMoto 13 07-10-2005 09:42
Need help with installing UST Pro [email protected] UST Pro II 2 11-28-2003 01:27

 



All times are GMT +1. The time now is 04:42.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.43884 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO