GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2009, 16:20   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: May 2008
Posts: 172
Member: 771601
Status: Offline
Thanks Meter: 10
pinfinder not detucted rx tx whats problem??


plz help..........
(or more) and repeat operation (parameter "Finder activation tries")
software version: 1.16
cable type: 1x8 (L8A)
platform: MT: MT62xx (autodetect)
searching adapter at COM5...
adapter found, version: 2000
pins: 8, plain
power cycles: 1
activation cycles: 7
power-off delay: 20
start Rx/Tx: 1/1
Loading configuration...
Initializing...
Press and HOLD phone Power button now !
detecting pins...
failed to detect pins
time required: 27 sec
Power Off !
Set parameter to value 20 (or more) and repeat operation (parameter "Finder activation tries")
Cable: 1x8 (L8A)
Power On !
software version: 1.16
cable type: 1x8 (L8A)
platform: MT: MT6205, MT6217-MT6228, MT6230
searching adapter at COM5...
adapter found, version: 2000
pins: 8, plain
power cycles: 1
activation cycles: 7
power-off delay: 20
start Rx/Tx: 1/1
Loading configuration...
Initializing...
Press and HOLD phone Power button now !
detecting pins...
failed to detect pins
time required: 27 sec
Power Off !
Set parameter to value 20 (or more) and repeat operation (parameter "Finder activation tries")

plz help team & useres why this problem i m new & whaat is set parameter to value 20 all phones & working phones plz help
  Reply With Quote
Old 02-04-2009, 19:34   #2 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 25,395
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 16,151
hello!

first of all you must make sure that you have mt62xx MCU phone.
you either can do this by disassembling phone or by typing *#0044# and pressing green (send) button.
if you will see "language set: english"- you can be sure, that this phone is MT62xx

second: connect phone to box power and try to power it ON.
if it does not power On- you must modify main infinity box (remove diode)
and might be need to add capacitor to pinfinder output.
both procedures are available in pinfinder user manual.

third: you must press power button and hold it all the time while program search pinout.

please check if all steps are correct in your case
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to InfinityHelp For This Useful Post:
Old 06-07-2010, 19:29   #3 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: May 2007
Posts: 72
Member: 518978
Status: Offline
Thanks Meter: 9
sir i have same problem ...

I also remove dide & make jumper.., 1000 mf 6.3v cap.but same problem..

Quote:
software version: 1.20
cable type: 1x24 (L24A)
platform: MT: MT6205, MT6217-MT6235
searching adapter at COM23...
adapter found, version: 2000
pins: 24, plain
power cycles: 1
activation cycles: 7
power-off delay: 20
start Rx/Tx: 1/1
Loading configuration...
Initializing...
Press and HOLD phone Power button now !
detecting pins...
failed to detect pins
time required: 107 sec
Trying to Power-On...
Power On !

but some phone pin findin well..
see this log...>
.........................
software version: 1.20
cable type: 1x8 (L8A)
platform: MT: MT6205, MT6217-MT6235
searching adapter at COM23...
adapter found, version: 2000
pins: 8, plain
power cycles: 1
activation cycles: 7
power-off delay: 20
start Rx/Tx: 1/1
Loading configuration...
Initializing...
Press and HOLD phone Power button now !
detecting pins...
19200 fixed
CPU: MT6223
result: Rx:3 Tx:4
time required: 11 sec
Trying to Power-On...
Power On !
  Reply With Quote
Old 06-07-2010, 20:35   #4 (permalink)
Freak Poster
 
sudsud's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Khartoum-Sudan
Posts: 290
Member: 420318
Status: Offline
Sonork: 100.1661057
Thanks Meter: 65
hi bro
some phones rx , tx are inside the board , open ur phone and check it inside
  Reply With Quote
Old 06-07-2010, 20:39   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2010
Age: 38
Posts: 239
Member: 1203577
Status: Offline
Thanks Meter: 24
yes really it's very hard now the work with pinfinder i dont know why not infinity team slove this problem he cant detected any mobile and i have trust in infinity team if i can advandced he can fixed all the problem for us let wait what he can do for us infinity team you are great and i hope you give great work for pinfinder
  Reply With Quote
Old 06-08-2010, 18:27   #6 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: May 2007
Posts: 72
Member: 518978
Status: Offline
Thanks Meter: 9
Quote:
hi bro
some phones rx , tx are inside the board , open ur phone and check it inside
Helow brdr..I chek the 6300i bords.. and i find rx,tx in a systom conector.. & my friend have a spider man box.it can find rx,tx within 5 scnd... i dont no what's problem..!
  Reply With Quote
Old 06-08-2010, 19:30   #7 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 25,395
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 16,151
Quote:
Originally Posted by amilaae View Post
Helow brdr..I chek the 6300i bords.. and i find rx,tx in a systom conector.. & my friend have a spider man box.it can find rx,tx within 5 scnd... i dont no what's problem..!
hello!

lets start from beggining.
when you connect power wires to phone,
run pinfinder software,
can you power On phone from pinfinder power?
for this you must select cable type and press "Power On" button in software
  Reply With Quote
Old 06-08-2010, 20:07   #8 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: May 2007
Posts: 72
Member: 518978
Status: Offline
Thanks Meter: 9
i tryde many times sir...& with soldering rx,tx wires. ..!
  Reply With Quote
Old 06-08-2010, 20:38   #9 (permalink)
No Life Poster
 
John(LMT)'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: "Alfa-Gsm"
Posts: 513
Member: 507536
Status: Offline
Thanks Meter: 75
Same Problem IPF can't detect any Phone

Hello @Supporters i have the same problem. My Pin Finder doesn't detect any phone, with an Alcatel 303 (for testing) on hand and the right procedure (as i read in FAQ) i modified my Infinity Box (using the specified Jumper), with a multimeter i check wires have 4.9V, but phone is never detected eather if i set manually the correct pinout no luck. What more can i do to use it please?

Thanks In Advance!

Last edited by John(LMT); 06-08-2010 at 20:44.
  Reply With Quote
Old 06-09-2010, 12:51   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2010
Age: 38
Posts: 239
Member: 1203577
Status: Offline
Thanks Meter: 24
yes sir i agree with you i hope infinity team do something for us because it's the time for he tested her pinfinder he must update her fw for detected the new mobile plz infinity team with usbfinder spider man i can detected anymobile ut with pinfinder i must solder and i waist time for nothing ....you are great team do something for your pinfinder software
  Reply With Quote
Old 06-09-2010, 18:18   #11 (permalink)
Product Supporter
 
Join Date: May 2005
Posts: 25,395
Member: 148515
Status: Offline
Thanks Meter: 16,151
Quote:
Originally Posted by John(LMT) View Post
Hello @Supporters i have the same problem. My Pin Finder doesn't detect any phone, with an Alcatel 303 (for testing) on hand and the right procedure (as i read in FAQ) i modified my Infinity Box (using the specified Jumper), with a multimeter i check wires have 4.9V, but phone is never detected eather if i set manually the correct pinout no luck. What more can i do to use it please?

Thanks In Advance!
hello!

there is also small chance that pinfinder itself is defective.
if you sure that you doing all correctly- i think best way is to send it to reseller for testing
  Reply With Quote
Old 06-09-2010, 18:52   #12 (permalink)
No Life Poster
 
John(LMT)'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: "Alfa-Gsm"
Posts: 513
Member: 507536
Status: Offline
Thanks Meter: 75
Solution Needed.-

Quote:
Originally Posted by InfinityHelp View Post
hello!

there is also small chance that pinfinder itself is defective.
if you sure that you doing all correctly- i think best way is to send it to reseller for testing
@Support, thanks for your fast reply but could you assist me deeper please, (what more can i test) because since i purchased i haven't ever been able to use it, (months) and send it back to the reseller would be too expensive.

Thanks in advance.-
  Reply With Quote
Old 06-09-2010, 19:00   #13 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2010
Age: 38
Posts: 239
Member: 1203577
Status: Offline
Thanks Meter: 24
infinity team plz your test with your self with new china mobile he cant detected any rx and tx you must fixed the bug that's all
  Reply With Quote
Old 06-09-2010, 23:12   #14 (permalink)
No Life Poster
 
John(LMT)'s Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: "Alfa-Gsm"
Posts: 513
Member: 507536
Status: Offline
Thanks Meter: 75
Quote:
Originally Posted by ayoub_gsm View Post
infinity team plz your test with your self with new china mobile he cant detected any rx and tx you must fixed the bug that's all
Hey bro i don't think it is a Software Bug, mine is the Infinity Pin Finder hardware, because SW runs normally, so i would like to know which components to check to be sure hardware has malfunction.-
  Reply With Quote
Old 06-10-2010, 15:38   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2010
Age: 38
Posts: 239
Member: 1203577
Status: Offline
Thanks Meter: 24
yes bro he must update her fw for detected the new pinout like usbfinder for spider man
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BESTEL 5000+ I can not find rx tx on the socket on the motherboard or the phone Master911 Chinese Models & Cloned Phones 0 12-02-2009 15:37
ve pro not find rx tx b.t.basheer VE-PRO BOX 1 02-23-2009 02:24
super doctor Mtk cable Rx Tx define problem genius2005 Chinese Models & Cloned Phones 1 01-22-2009 13:08
help: pinfinder cannot detect RX TX MARK26 Infinity-Box 5 10-02-2008 02:42
MC-TOOL Not found RX TX rashel.com MC-Tool 0 04-06-2008 13:46

 



All times are GMT +1. The time now is 15:05.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.44836 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO