GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2009, 19:41   #1 (permalink)
No Life Poster
 
ranagaurav's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: gsm hosting
Posts: 5,597
Member: 907098
Status: Offline
Sonork: 100.1601140
Thanks Meter: 697
spice 410


plz tell me infinity how to unlock spice410 i reqwest tell me step by step
  Reply With Quote
Old 02-01-2009, 22:37   #2 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,925
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,402
Hello,

How to write flash (upgrade/downgrade firmware, change language):

1. connect cable from box to device
2. run "Infinity-Box Shell" software
3. select required model
4. run required software module
5. select required model (if need)
6. go to software "Settings" page and select COM port
7. go to software "Flash" page and load required files
8. press "Write" button and follow instruction given by software


How to read flash:

1. connect cable from box to device
2. run "Infinity-Box Shell" software
3. select required model
4. run required software module
5. select required model (if need)
6. go to software "Settings" page and select COM port
7. go to software "Service" page
8. press "Read flash" (or "Read full flash") button and follow instruction given by software


How to unlock (remove sp-lock, provider lock etc.):

1. connect cable from box to device
2. run "Infinity-Box Shell" software
3. select required model
4. run required software module
5. select required model (if need)
6. go to software "Settings" page and select COM port
7. go to software "Service" page
8. press "SP-Unlock" button and follow instruction given by software


How to reset/format ffs (reset setting to default values, repair freez/restart etc.):
- at first try to make "safe format" (if this option exist)
- if "safe" option is not works try to make "complete" format (if this option exist)

1. connect cable from box to device
2. run "Infinity-Box Shell" software
3. select required model
4. run required software module
5. select required model (if need)
6. go to software "Settings" page and select COM port
7. go to software "Service" page
8. select format mode "safe" or "complete" (if mode is available)
9. press "Reset" or "Format" button and follow instruction given by software
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to InfinitySupport For This Useful Post:
Old 02-25-2009, 21:19   #3 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 42
Member: 426145
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Dear Sir

Pls help me unlock spice 410 i have taken newly infinity box, com port=com-1 serial0/com-4 VCPO/com-6 Vcp1, fbus/mbus, usb/com=on/off what select
thanks
sanjeev
  Reply With Quote
Old 02-26-2009, 08:28   #4 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,925
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,402
C:\Program Files\InfinityBox\Documentation\FAQ

COM4, FBUS, ON
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to InfinitySupport For This Useful Post:
Old 02-27-2009, 12:25   #5 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 42
Member: 426145
Status: Offline
Thanks Meter: 7
COM4 [VCP0] selected
module v2.66
Device: Spice-S410
Checking data, wait...
advanced flash detection enabled
Action: read NOR flash
Boot ...
Press and HOLD Power button now !
baud autodetection active
9600 autodetect
Connecting, wait...
error: boot phase#1 failed
Release Power button now !
in case of initial connection problem: on/off "Boot baudrate autoselect"
Boot Fail
Finished, time used: 267 sec
Remove/Install battery now !
  Reply With Quote
Old 02-28-2009, 20:16   #6 (permalink)
Product Manager
 
InfinitySupport's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: infinity-box
Posts: 37,925
Member: 130995
Status: Offline
Thanks Meter: 34,402
Quote:
Originally Posted by sanjeevkumarbr View Post
COM4 [VCP0] selected
module v2.66
Device: Spice-S410
Checking data, wait...
advanced flash detection enabled
Action: read NOR flash
Boot ...
Press and HOLD Power button now !
baud autodetection active
9600 autodetect
Connecting, wait...
error: boot phase#1 failed
Release Power button now !
in case of initial connection problem: on/off "Boot baudrate autoselect"
Boot Fail
Finished, time used: 267 sec
Remove/Install battery now !
Hello,

It's a problem with cable or COM port.
Try to select other COM port and double check Rx/Tx wires.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to InfinitySupport For This Useful Post:
Old 03-09-2009, 12:31   #7 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 42
Member: 426145
Status: Offline
Thanks Meter: 7
Hi Sir,

i have checked cable & also com port it working fine then also finding same problem

sanjeev
  Reply With Quote
Old 03-09-2009, 20:36   #8 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 561
Member: 358277
Status: Offline
Thanks Meter: 476
s-410

press & hold power button until software tell to release power button. check ur connection with boards r ok.i think ur gnd track is not on exact location.make sure all three wires r properly soldered with board. any problem pm me. no box is as easier then infinity.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jai2008 For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plz halp spice 410 imei rapeir how to rapeir parmodparmod Infinity-Box 15 12-08-2009 15:07
cant unloak spice s 410 madeena Infinity-Box 35 04-02-2009 13:19
cant unlock spice s-410 rathore_telecom Infinity-Box 0 07-03-2007 14:41
Spice S 410 How to unlock amit agrawal Infinity-Box 2 06-15-2007 16:43
protection card error in spice s-410 manish665 ET-BoX 3 06-14-2007 14:48

 



All times are GMT +1. The time now is 06:54.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.35885 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO