GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (official support) > Infinity-Box

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2016, 00:33   #1 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
Wiko Lenny dead after flash


this is really strange and the first time I get this kind of errors using cm2mtk

I got the phone stuck at wiko Logo.
Did factory reset with cm2mtk and problem continued.
I flashed the phone with a firmware I have read from other working phone in scatter format.

This is a routine procedure which we make every day,

after flashing the phone, the set is dead for good, no more detection via USB, nor pressing any button while connecting, with or without battery doesnt matter.

no response to charger, no signal of life at all.

I used this firmware: MT6572__WIKO__LENNY__s5201ap__4.4.2__ALPS.KK1.MP7. V1

is there any way to revive this via atestpoint or something ?

Flashing Log
Code:
Start  at : [07/03/2016 / 12:26:41]
Operation : Flash [ v1.40 ]

======= Flash
1. Power Off Phone , Remove battery , Insert back
2. Insert USB cable. In some cases require hold BootKey

Wait for phone...
Phone found! [ 94 ]
Sync...
Inital regs read done
Boot Info : 
BB_CPU_ID : 6572
BB_CPU_HW : CA01
BB_CPU_SW : 8A00
BB_CPU_SB : 0000
BB_CPU_NM : [MediaTek] MT6572_S00
Processing BROM stage
BLVersion : 0x01
SecCfgVal : 0x00000000
BromVersion : 0xFF
BLVersion : 0x01
Preloader Status : Alive
Processing DA stage
DA Select done , sending 
DA Ver : MTK_AllInOne_DA_v5.1540.01.01
NAND_ID : 00000000000000000000000000000000
eMMC_ID : 90014A48344732611101DD288ACD7201
DA Stat : v4.2 on BBID : 0x88
DA Sent. Configure setting now ... 
DA started successuflly
eMMC FlashIC initialized
[eMMC] : FLASH_VEN : 0090 , OEM : 014A
[eMMC] : FLASH_INF : [HYNIX] , a2G4
[eMMC] : FLASH_CID : 90014A48344732611101DD288ACD7201
[eMMC] : FLASH_EXT : 0x00400000 , 0x00400000 , 0x00400000
[eMMC] : FLASH_LEN : 0x00000000E9000000
[eMMC] : FLASH_UCP : 3728 MiB
INT RAM    : 0x00020000
EXT RAM    : 0x20000000
BOOT TYPE  : EMMC_FLASH_BOOT
SOC VERIFY : C1
Boot Ok!

ScatCFG : BaseBand : MT6572 , Project : s5201ap , Storage : EMMC
Setting : Flash Pre-Erase (Safe) : Enabled
Setting : AFF verify :  Disabled
Setting : HW verify :  Disabled

BL : Check HW compatibility
BL : BBID supported by BootLoader!
BL : Skip checking by User request!

BL : BatteryLevel : 3604 mV
BL : BatteryLevel Ok

BL : Flash Pre-Erase
Total blocks to Erase : 2
Erase : 0x0000000000C00000-0x0000000000100000
Erase : 0x0000000002900000-0x00000000E5E00000
Flash Pre-Erase Done, time used : 00:00:10

SecCfg Passed , 1799
BMT remark not need. Will skip
Sending Preloader ... 
Use : preloader_s5201ap.bin
Preloader Sent , Init passed
SecCfg Passed , 1799
PartCount : 0012
Update PMT by user request
Repartition Done!

Processing : Flash Write
Flash now : MBR
Image Flash Ok
Flash now : EBR1
Image Flash Ok
Flash now : UBOOT
Image Flash Ok
Flash now : BOOTIMG
Image Flash Ok
Flash now : RECOVERY
Image Flash Ok
Flash now : SEC_RO
Image Flash Ok
Flash now : LOGO
Image Flash Ok
Flash now : ANDROID
Image Flash Ok
Flash now : CACHE
Image Flash Ok
Flash now : USRDATA
Image Flash Ok
Flash Write Done, time used : 00:02:20


Update Mirror PMT
Update Done!

Update RomInfo done

Done!
Elapsed: 00:02:46
Reconnect Power/Cable!

Finish at : [07/03/2016 / 12:29:27]
Few minutes before I flashed a blu studio 5.0 c, which is almost the same hardware, phones are almost identical, and got no problem

logs for BLU
Code:
========================= Start ========================= 
                 07/03/2016 / 12:06:08
========================================================= 
Card found : S/N : 7557D196 , v0129
Chinese Miracle II  [MTK module] v 1.40

Scatter Load Ok , BaseBand : MT6572 , Project : s5201ap_blu_open , Storage : EMMC
Files found : 11 , Set to Flash : 10
Ready to Flash!

Start  at : [07/03/2016 / 12:07:20]
Operation : Flash [ v1.40 ]

======= Flash
1. Power Off Phone , Remove battery , Insert back
2. Insert USB cable. In some cases require hold BootKey

Wait for phone...
Phone found! [ 94 ]
Sync...
Inital regs read done
Boot Info : 
BB_CPU_ID : 6572
BB_CPU_HW : CA01
BB_CPU_SW : 8A00
BB_CPU_SB : 0000
BB_CPU_NM : [MediaTek] MT6572_S00
Processing BROM stage
BLVersion : 0x01
SecCfgVal : 0x00000000
BromVersion : 0xFF
BLVersion : 0x01
Preloader Status : Alive
Processing DA stage
DA Select done , sending 
DA Ver : MTK_AllInOne_DA_v5.1540.01.01
NAND_ID : 00000000000000000000000000000000
eMMC_ID : 90014A4834473164040503A2077D229F
DA Stat : v4.2 on BBID : 0x88
DA Sent. Configure setting now ... 
DA started successuflly
eMMC FlashIC initialized
[eMMC] : FLASH_VEN : 0090 , OEM : 014A
[eMMC] : FLASH_INF : [HYNIX] , d1G4
[eMMC] : FLASH_CID : 90014A4834473164040503A2077D229F
[eMMC] : FLASH_EXT : 0x00400000 , 0x00400000 , 0x00400000
[eMMC] : FLASH_LEN : 0x00000000E9000000
[eMMC] : FLASH_UCP : 3728 MiB
INT RAM    : 0x00020000
EXT RAM    : 0x20000000
BOOT TYPE  : EMMC_FLASH_BOOT
SOC VERIFY : C1
Boot Ok!

ScatCFG : BaseBand : MT6572 , Project : s5201ap_blu_open , Storage : EMMC
Setting : Flash Pre-Erase : Off ( Write Flash Only )
Setting : AFF verify :  Disabled
Setting : HW verify :  Enabled

BL : Check HW compatibility
BL : BBID supported by BootLoader!
BL : Check eMMC compatibility
BL : eMMC supported by BootLoader!

BL : BatteryLevel : 4027 mV
BL : BatteryLevel Ok

SecCfg Passed , 1799
BMT remark not need. Will skip
Sending Preloader ... 
Use : preloader_s5201ap_blu_open.bin
Preloader Sent , Init passed
SecCfg Passed , 1799
PartCount : 0012

Processing : Flash Write
Flash now : MBR
Image Flash Ok
Flash now : EBR1
Image Flash Ok
Flash now : UBOOT
Image Flash Ok
Flash now : BOOTIMG
Image Flash Ok
Flash now : RECOVERY
Image Flash Ok
Flash now : SEC_RO
Image Flash Ok
Flash now : LOGO
Image Flash Ok
Flash now : ANDROID
Image Flash Ok
Flash now : CACHE
Image Flash Ok
Flash now : USRDATA
Image Flash Ok
Flash Write Done, time used : 00:02:34


Update RomInfo done

Done!
Elapsed: 00:02:58
Reconnect Power/Cable!

Finish at : [07/03/2016 / 12:10:18]

Need ideas, help...
  Reply With Quote
Old 03-10-2016, 00:31   #2 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
I see... still no replies from anyone, no ideas, no thoughts...

OK

I dismantled the phone, and found KCOL0 TP, shorted it to Ground and connected USB cable, Phone is detected.... am a bit more relaxed now.

Tried to write preloader from same firmware and got this

Code:
Wait for phone...
Phone found! [ 42 ]
Sync...
Inital regs read done
Boot Info : 
BB_CPU_ID : 6572
BB_CPU_HW : CA01
BB_CPU_SW : 8A00
BB_CPU_SB : 0000
BB_CPU_NM : [MediaTek] MT6572_S00
Processing BROM stage
BLVersion : 0xFE
SecCfgVal : 0x00000000
BromVersion : 0x05
BLVersion : 0xFE
Preloader Status : Not active (Erased)
Processing DA stage
DA Select done , sending 
DA Ver : MTK_AllInOne_DA_v5.1540.01.01
NAND_ID : 00000000000000000000000000000000
eMMC_ID : 90014A48344732611101DD288ACD7201
DA Stat : v4.2 on BBID : 0x88
DRAM not initialized , configure DRAM Settings
DRAM EmiReq Ok , 0x00A8
DRAM Init Ok , 0x20000000
DA Sent. Configure setting now ... 
DA started successuflly
eMMC FlashIC initialized
[eMMC] : FLASH_VEN : 0090 , OEM : 014A
[eMMC] : FLASH_INF : [HYNIX] , a2G4
[eMMC] : FLASH_CID : 90014A48344732611101DD288ACD7201
[eMMC] : FLASH_EXT : 0x00400000 , 0x00400000 , 0x00400000
[eMMC] : FLASH_LEN : 0x00000000E9000000
[eMMC] : FLASH_UCP : 3728 MiB
INT RAM    : 0x00020000
EXT RAM    : 0x20000000
BOOT TYPE  : EMMC_FLASH_BOOT
SOC VERIFY : C1
Boot Ok!

SecCfg Passed , 1799
BL : BBID supported by BootLoader!
Supported HW by Preloader : 
FlashID [0] CID : 90014A483447316404 , Name : H4G1d , Vendor : 90 , [HYNIX]
STORAGE : BL NOT support this eMMC! Select Correct One!

Done!
Elapsed: 00:00:09
Reconnect Power/Cable!
looks like the firmware is not compatible, maybe it is another revision of the same model WIKO LENNY ?

Anyone has a different preloader for this phone ? this is the preloader file in the firmware.
preloader_s5201ap.bin
  Reply With Quote
Old 03-10-2016, 06:31   #3 (permalink)
No Life Poster
 
JayDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15,444
Member: 462970
Status: Offline
Thanks Meter: 14,670
Hello.
Sometimes I need sleep and back to real life

About problem :
You can use ANY compatible MT6572 phone preloader. CM2 show list of ID's on selection.

About phone exactly - mostly like it have new HW, which are not compatible with old version. Anyway - strange about CM2 flashed that FW to phone. It should check any byte of eMMC ID to make sure. Will revise it for future updates.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JayDi For This Useful Post:
Old 03-10-2016, 19:04   #4 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 66
Member: 1742103
Status: Offline
Thanks Meter: 17
http://update.wikomobile.com/LENNY_V19.zip
http://update.wikomobile.com/LENNY_V20.zip
  Reply With Quote
Old 03-10-2016, 21:13   #5 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
Maybe I unchecked the hw check checkbox, am getting used to this bad practice lately, this bad practice came to be used because of some false alerts from cm2 on some phones.

I checked yesterday on needrom.com and I saw files for wiki Lenny and wiko Lenny 2.

Am downloading and will try preloader from that wiko Lenny 2 firmware...

Enviado desde mi SM-N920T mediante Tapatalk
  Reply With Quote
Old 03-10-2016, 21:13   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
Thanks for the files. I will check when I can download it, if preloader a differs between these files

Enviado desde mi SM-N920T mediante Tapatalk
  Reply With Quote
Old 03-11-2016, 01:25   #7 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
Hi

Got the files down from needrom.
the suspicious archive I was talking about (Lenny 2)
I extracted it, and the preloader file diuffers from all other archives.
preloader is: preloader_s5030.bin

I havent tried to write it yet...
any comment?
  Reply With Quote
Old 03-11-2016, 08:14   #8 (permalink)
No Life Poster
 
JayDi's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15,444
Member: 462970
Status: Offline
Thanks Meter: 14,670
Just try. There is nothing bad will happen.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JayDi For This Useful Post:
Old 03-14-2016, 00:52   #9 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2015
Location: Nigeria
Posts: 722
Member: 2500215
Status: Offline
Thanks Meter: 213
Donate money to this user
I am enjoying the story. Wanna learn from this thread.
  Reply With Quote
Old 03-14-2016, 18:36   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
ok
just tried, this time, there is a match for the CID on both preloader and phone, but is not writing...

Code:
User selected Preloader file : preloader_s5030.bin
Operation : Init Preloader [ v1.40 ]

Supported HW by Preloader : 
FlashID [0] CID : 90014A483847316505 , Name : H8G1e , Vendor : 90 , [HYNIX]
FlashID [1] CID : 150100464A32374D42 , Name : FJ27MB , Vendor : 15 , [SAMSUNG]
FlashID [2] CID : 90014A483447326111 , Name : H4G2a , Vendor : 90 , [HYNIX]
FlashID [3] CID : 150100463832324D42 , Name : F822MB , Vendor : 15 , [SAMSUNG]

1. Power Off Phone , Remove battery , Insert back
2. Insert USB cable. In some cases require hold BootKey

Wait for phone...
Phone found! [ 42 ]
Sync...
Inital regs read done
Boot Info : 
BB_CPU_ID : 6572
BB_CPU_HW : CA01
BB_CPU_SW : 8A00
BB_CPU_SB : 0000
BB_CPU_NM : [MediaTek] MT6572_S00
Processing BROM stage
BLVersion : 0xFE
SecCfgVal : 0x00000000
BromVersion : 0x05
BLVersion : 0xFE
Preloader Status : Not active (Erased)
Processing DA stage
DA Select done , sending 
DA Ver : MTK_AllInOne_DA_v5.1540.01.01
NAND_ID : 00000000000000000000000000000000
eMMC_ID : 90014A48344732611101DD288ACD7201
DA Stat : v4.2 on BBID : 0x88
DRAM not initialized , configure DRAM Settings
DRAM EmiReq Ok , 0x00A8

Error : DA init Failed! Error code : 0x5
LErr : EMICFG_NOT_FOUND

Boot Error!

Operation Failed
Elapsed: 00:00:07
Reconnect Power/Cable!
tried with and without battery...
  Reply With Quote
Old 03-14-2016, 18:46   #11 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2015
Location: Nigeria
Posts: 722
Member: 2500215
Status: Offline
Thanks Meter: 213
Donate money to this user
Since preloader is alive, why not try using Sp flash tool plus officially matched stock rom?

Sent from my TECNO_P5_PLUS using Tapatalk
  Reply With Quote
Old 03-14-2016, 18:57   #12 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
Preloader is not alive:
Preloader Status : Not active (Erased)

I have to use Testpoint to force preloader
and yes, I will try flashing with spflashtool via testpoint
  Reply With Quote
Old 03-15-2016, 09:18   #13 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2015
Location: Nigeria
Posts: 722
Member: 2500215
Status: Offline
Thanks Meter: 213
Donate money to this user
Remember to share your result please.

Sent from my TECNO_P5_PLUS using Tapatalk
  Reply With Quote
Old 03-21-2016, 06:25   #14 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
Quote:
Originally Posted by Southsider2009 View Post
Remember to share your result please.

Sent from my TECNO_P5_PLUS using Tapatalk
I will

as soon as I work on the project again this week.
  Reply With Quote
Old 03-21-2016, 06:26   #15 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santiago de Cuba
Posts: 3,072
Member: 220595
Status: Offline
Thanks Meter: 229
I was waiting for @JayDi to comment on my last log, wanna hear his suggestion before going any further with spflashtool
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 23:20.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.36375 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO