GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Base Band 5 ( BB-5 )

Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) Baseband-5 Phones: 2700 Classic , 2730 Classic , 3109c , 3110c , 3120c , 3250 , 3500c , 3600s , 3610 Fold , 3710 Fold , 3720 Classic , 5130 XpressM , 5200 / 5200b , 5220 XpressM , 5230 XpressM , 5300 / 5300b , 5310 / 5310b , 5320 , 5500 , 5530 XpressM , 5610 , 5630 XpressM , 5700 , 5730 XpressM , 5800 , 6085 / 6086 , 6110n , 6120c , 6121c , 6124c , 6125 , 6126 / 6133b , 6131 / 6133 , 6131 (NFC) , 6136 , 6151 , 6208 Classic , 6210n , 6212c , 6220c , 6233 , 6234 , 6260 Slide , 6263 , 6267 , 6270 , 6280 / 6288 , 6282 , 6290 , 6300 , 6300i , 6301 , 6303 Classic , 6500 Classic , 6500 Slide , 6555 , 6600 Fold , 6600 Slide , 6630 , 6650 Fold , 6680 , 6681 , 6682 , 6700 Classic , 6710 Navigator , 6720 Classic , 6730 Classic , 6760 Slide , 6790 Surge , 7210c , 7310c , 7370 , 7373 , 7390 , 7500 , 7510c , 7610c , 7900 , 8600 , 8800 arte , E50 , E51 , E52 , E55 , E60 , E61 , E61i , E62 , E63 , E65 , E66 , E70 , E71 , E72 , E75 , E90 , N70 , N71 , N72 , N73 , N75 , N76 , N77 , N78 , N79 , N80 , N81 , N82 , N85 , N86 , N90 , N91 , N92 , N93 , N93i , N95 , N95 8GB , N96 , N97 , N97 Mini , X3 , X6

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-17-2007, 05:11   #91 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 8
Member: 198040
Status: Offline
Thanks Meter: 0
thanks for the directcom setup
  Reply With Quote
Old 05-17-2007, 13:26   #92 (permalink)
RsT
Insane Poster
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 76
Member: 27309
Status: Offline
Thanks Meter: 2
Couldn't find my DKU 5 cable from yr's ago, so went out and bought a cheap **** CA42 cable (non official). They told me this is the same cable as the DKU 5 anyway. Not sure that it is, but it works just fine

It just unlocked my 6680 and N70 without any major problems.

If you connect the phone up, hit read, and that bit's ok.

Hit make log, if the phone reboots and you get an error, clear that error, then wait till the phone has just booted and hit make log again.

This works for me.
  Reply With Quote
Old 05-17-2007, 14:38   #93 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 20
Member: 269459
Status: Offline
Thanks Meter: 0
hi,i also have ca42 cable not original i think,and drivers dont work...maybie i dont know something,but this cable works for me how usb cable,how to create com port.can you help? can somebody send me working drivers,i tried some drivers they dont work...
  Reply With Quote
Old 05-17-2007, 22:48   #94 (permalink)
LAD
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2004
Location: UK -Leicester
Posts: 262
Member: 51517
Status: Offline
Thanks Meter: 24
if you can't get the DKU-5 or CA-42 cable to work, and u have some soldering skills, make this:

Serial Com port to Nokia Pop Port Cable (for BB5 unlock) - Tested

best of all...no drivers needed, just a PC/Laptop with a COM port!! (and some soldering skills)

Enjoy!

Last edited by LAD; 05-18-2007 at 05:16.
  Reply With Quote
Old 05-20-2007, 11:41   #95 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 94
Member: 258761
Status: Offline
Thanks Meter: 27
Quote:
Originally Posted by Kevbodian View Post
1. connect UFS to computer
2. open directCOM.
3. setup COMPORT in directCOM and click CONNECT
4. open 'C:\bb5unlocker\logs\bb5_unlocker.cfg'
- change "comX:" to "comM:" where M = directCOM port
5. open bb5 unlocker in 'C:\bb5_unlocker\bb5logunlocker.exe'
6. click READ PHONE and wait
7. click MAKE LOG and wait
8. click READ PHONE (make sure SP area not corrupted, if corrupted click WR BACKUP and READ PHONE until it doesnt say corrupted)
9. click SP UNLOCK. if you get the message about "psw" needed, close BB5_unlocker and open BB5_Calc, you should get message "*****DONE*****"
10. open BB5_unlocker, click SP UNLOCK, wait for message.


sir What cable shoud i use?? the 6680 rj 45 or the dku 5
  Reply With Quote
Old 05-21-2007, 04:44   #96 (permalink)
No Life Poster
 
cairnquay's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 964
Member: 64893
Status: Offline
Thanks Meter: 219
If you have ufs and com emulator then you can use 6680 RJ45 cable

otherwise you need to use dku5 usb cable. Some types work and some types dont
  Reply With Quote
Old 05-21-2007, 10:02   #97 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Nov 2005
Location: KSA
Posts: 305
Member: 201126
Status: Offline
Thanks Meter: 1
any solution for sp area corrupted
is it use without hwk
?
  Reply With Quote
Old 05-21-2007, 20:46   #98 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Poland
Posts: 7
Member: 509037
Status: Offline
Thanks Meter: 0
my english is bad so

i have problem : i have got NK 6630 Ver. 3.45.113 04-01-05 RM-1 he has got a simlock for english T-mobile i download your program and connected to cable DKU-5 and press "Read Phone" and program read it, but i press "Make Log" and have got this masage please help ;[




[IMG][/IMG]
  Reply With Quote
Old 05-30-2007, 06:05   #99 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jan 2007
Location: JAPAN
Posts: 83
Member: 434533
Status: Offline
Thanks Meter: 20
phone damaged with bb5 unlocker..plz help

this is what ive done..

1.set the port number
2.install.bat
3.read phone..done
4.make log..( cannot make log for this phone)

now the phone display invalid sim even i puit in vodafone sim.. plz help..
i have done write backup many times but still cannot..plz help..
  Reply With Quote
Old 05-30-2007, 13:24   #100 (permalink)
No Life Poster
 
EBRJO's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: MooN
Posts: 553
Member: 105175
Status: Offline
Thanks Meter: 30
maybe phone is 4 locks already, that why it say invalid sim or even vodafone sim... maybe you'll wait for the update of the bb5 unlocker that can unlock 4 locks...
  Reply With Quote
Old 08-10-2008, 18:53   #101 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
Member: 503210
Status: Offline
Thanks Meter: 0
http://www.schwantz-i.org/nokia/DirectCOMsetup.zip

matur nuwun mas bos
  Reply With Quote
Old 09-15-2008, 21:40   #102 (permalink)
Freak Poster
 
pakstar's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: U.K www.PhoneandIT.com
Posts: 456
Member: 59991
Status: Offline
Thanks Meter: 40
Quote:
Originally Posted by Kevbodian View Post
1. connect UFS to computer
2. open directCOM.
3. setup COMPORT in directCOM and click CONNECT
4. open 'C:\bb5unlocker\logs\bb5_unlocker.cfg'
- change "comX:" to "comM:" where M = directCOM port
5. open bb5 unlocker in 'C:\bb5_unlocker\bb5logunlocker.exe'
6. click READ PHONE and wait
7. click MAKE LOG and wait
8. click READ PHONE (make sure SP area not corrupted, if corrupted click WR BACKUP and READ PHONE until it doesnt say corrupted)
9. click SP UNLOCK. if you get the message about "psw" needed, close BB5_unlocker and open BB5_Calc, you should get message "*****DONE*****"
10. open BB5_unlocker, click SP UNLOCK, wait for message.

many thanks for your helpful instructions. managed to unlocekd 6630 using DKU-5 cable
  Reply With Quote
Old 10-11-2008, 14:37   #103 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 43
Member: 590811
Status: Offline
Thanks Meter: 4
HI everyone...

I have tried that circuit and with a dke-2 usb cable it did not work. Ive also used a digital camera cable the same as dke-2 and it dd not work they have straight through wiring for all 4 pins...the camera cable works with nokia pcsuite and the transfer is slightly quicker though, but with this custom circuit and dijan bb5 unlocker I get the bad connection error...

tried even two different com port serial cables and still no luck...

I have a Nokia 6300 and trying to unlock it...
  Reply With Quote
Old 10-11-2008, 17:39   #104 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 101
Member: 687548
Status: Offline
Thanks Meter: 9
N6300

Nokia 6300 don't work with Dejan BB5 unlocker
BR,
  Reply With Quote
Old 10-11-2008, 23:42   #105 (permalink)
Freak Poster
 
poochone's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Doncaster
Posts: 193
Member: 525022
Status: Offline
Thanks Meter: 26
No don`t work with DEJAN BB% uunlocker
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unlock 6300 with dku-5 theyikes Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 5 07-12-2009 17:41
Finally Got My N70 Unlocked Using USB DKU-5 CAble realmafia Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 4 06-24-2007 16:12
Unlocking 6680 using DKU-5 cable. ARRGGG!!! Conquerz Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 10 05-24-2007 18:02
BB5 Unlocker and USB DKU-5 for Nokia 6680? Sharpharp Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 2 05-17-2007 18:32

 



All times are GMT +1. The time now is 05:09.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.41850 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO