GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Base Band 5 ( BB-5 )

Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) Baseband-5 Phones: 2700 Classic , 2730 Classic , 3109c , 3110c , 3120c , 3250 , 3500c , 3600s , 3610 Fold , 3710 Fold , 3720 Classic , 5130 XpressM , 5200 / 5200b , 5220 XpressM , 5230 XpressM , 5300 / 5300b , 5310 / 5310b , 5320 , 5500 , 5530 XpressM , 5610 , 5630 XpressM , 5700 , 5730 XpressM , 5800 , 6085 / 6086 , 6110n , 6120c , 6121c , 6124c , 6125 , 6126 / 6133b , 6131 / 6133 , 6131 (NFC) , 6136 , 6151 , 6208 Classic , 6210n , 6212c , 6220c , 6233 , 6234 , 6260 Slide , 6263 , 6267 , 6270 , 6280 / 6288 , 6282 , 6290 , 6300 , 6300i , 6301 , 6303 Classic , 6500 Classic , 6500 Slide , 6555 , 6600 Fold , 6600 Slide , 6630 , 6650 Fold , 6680 , 6681 , 6682 , 6700 Classic , 6710 Navigator , 6720 Classic , 6730 Classic , 6760 Slide , 6790 Surge , 7210c , 7310c , 7370 , 7373 , 7390 , 7500 , 7510c , 7610c , 7900 , 8600 , 8800 arte , E50 , E51 , E52 , E55 , E60 , E61 , E61i , E62 , E63 , E65 , E66 , E70 , E71 , E72 , E75 , E90 , N70 , N71 , N72 , N73 , N75 , N76 , N77 , N78 , N79 , N80 , N81 , N82 , N85 , N86 , N90 , N91 , N92 , N93 , N93i , N95 , N95 8GB , N96 , N97 , N97 Mini , X3 , X6

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2006, 18:12   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Member: 275452
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Help me to flash my 6280. I have tried twice now and am ready to try again!


Hi, I have done a lot of reading and have tried to flash my 6280 twice before, I have also tried to flash this phone using 2 diffrent PC's. So far I have had absolutly no luck at all.

I have been using Pheonix 2006 and the cable that came in the box with the phone (CA-53?)

On my desktop PC, Pentium 4 3.2Ghz, 1Gig Geil ram, Abit GD8 Motherboard. Pheonix installs ok but when I go to run it, I get the Pheonix splash screen but it just hangs there and i cannot use the program. I have also tried on my laptop, Celeron 2.8Ghz, 752MB ram, Toshiba satellite A40. On this Pheonix installs fine and i can run the program without issues.

Its been a while since the last time I tried to flash my phone so i will tell you what problems I had as best as I can remember.

I install the RM-78 package (newest at the time, cant remember what version it was but i also tried the one before it as my phone is on 3.39? so would have still been newer)

When I run Pheonix it detects my phone OK and I can select it from the device list. Also it reads details from the phone eg. IMEI and serial number and such. However when i goto the software flash part in pheonix the drop down box at the top (cant remember what its called but i should be able to select the package i want to use, then the boxes where you select the image and ppm files should fill them selfs depending on the package selected) But the drop down box is empty so i cannot select the package i want to use. So I manually selected the image and ppm files and so on, and clicked start/flash. Now as far as i remember i get and error about an incorrect loader and an unspecified error. I was hoping somone would be able to offer some advise before i try to flash it again and run into the same problems. thanks for any help.
  Reply With Quote
Old 08-03-2006, 23:20   #2 (permalink)
m4m
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2005
Age: 40
Posts: 349
Member: 126208
Status: Offline
Thanks Meter: 52
did you use this

BB5 Reaper v2.0.0.1 - The Ultimate BB5 Flashing Guide 2006

did you read this

flash bb5 with usb cable (final solution)

RM-78 - New DP_v_202.0 - update for v3.81

http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=306739
  Reply With Quote
Old 08-04-2006, 00:18   #3 (permalink)
Freak Poster
 
belenm40's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Addis Ababa Ethiopia
Age: 43
Posts: 260
Member: 147220
Status: Offline
Thanks Meter: 31
u can easily flash ur phone and make it work by hwk and ofcourse thenew flash file for it
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
plz help me for flashing my L7 manasmoto Motorola P2k 0 02-08-2007 06:22
Please help!!! I can't flash my 6280 with phoenix!!! hipolitogt Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 1 06-22-2006 14:28
Please Help me for Flash my V600. Dynamitor Motorola P2k 1 03-11-2006 15:57
Help me for flash my nokia 6230 !!!!!! Dynamitor Nokia Digital Core Technology 4 ( DCT-4 ) 4 01-24-2006 10:52
pls help me on flashing my gx10 senkron24 Sharp 1 12-05-2005 09:49

 



All times are GMT +1. The time now is 22:23.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.24797 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO