GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Nokia > Nokia Base Band 5 ( BB-5 )

Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) Baseband-5 Phones: 2700 Classic , 2730 Classic , 3109c , 3110c , 3120c , 3250 , 3500c , 3600s , 3610 Fold , 3710 Fold , 3720 Classic , 5130 XpressM , 5200 / 5200b , 5220 XpressM , 5230 XpressM , 5300 / 5300b , 5310 / 5310b , 5320 , 5500 , 5530 XpressM , 5610 , 5630 XpressM , 5700 , 5730 XpressM , 5800 , 6085 / 6086 , 6110n , 6120c , 6121c , 6124c , 6125 , 6126 / 6133b , 6131 / 6133 , 6131 (NFC) , 6136 , 6151 , 6208 Classic , 6210n , 6212c , 6220c , 6233 , 6234 , 6260 Slide , 6263 , 6267 , 6270 , 6280 / 6288 , 6282 , 6290 , 6300 , 6300i , 6301 , 6303 Classic , 6500 Classic , 6500 Slide , 6555 , 6600 Fold , 6600 Slide , 6630 , 6650 Fold , 6680 , 6681 , 6682 , 6700 Classic , 6710 Navigator , 6720 Classic , 6730 Classic , 6760 Slide , 6790 Surge , 7210c , 7310c , 7370 , 7373 , 7390 , 7500 , 7510c , 7610c , 7900 , 8600 , 8800 arte , E50 , E51 , E52 , E55 , E60 , E61 , E61i , E62 , E63 , E65 , E66 , E70 , E71 , E72 , E75 , E90 , N70 , N71 , N72 , N73 , N75 , N76 , N77 , N78 , N79 , N80 , N81 , N82 , N85 , N86 , N90 , N91 , N92 , N93 , N93i , N95 , N95 8GB , N96 , N97 , N97 Mini , X3 , X6

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2008, 18:35   #1 (permalink)
avn
Freak Poster
 
avn's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: uae
Age: 27
Posts: 195
Member: 361731
Status: Offline
Thanks Meter: 204
unknown provider

6500s when i put sim phone restricted.imei good but provider unknown .i bought rpl . After write rpl also stll same . i used for writeing rpl jaf,mtbox & dss soft.please help me

thanks
  Reply With Quote
Old 09-28-2008, 18:08   #2 (permalink)
Super Moderator
 
stanner_austin's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: INDIA,Gujarat,Surat
Age: 29
Posts: 5,164
Member: 49752
Status: Offline
Sonork: 100.112446
Thanks Meter: 4,139
Quote:
Originally Posted by avn View Post
6500s when i put sim phone restricted.imei good but provider unknown .i bought rpl . After write rpl also stll same . i used for writeing rpl jaf,mtbox & dss soft.please help me

thanks
for helping you i need log.
and check sticky thread last post by me why some phone don't accept rpl sim lock data..
and 6500s have 120 as simlock status and 308 as crypted checksum impossible to decode field..

so you can try with both field erasing..
and rewrite rpl with usb or fbus..
  Reply With Quote
Old 09-28-2008, 20:37   #3 (permalink)
avn
Freak Poster
 
avn's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: uae
Age: 27
Posts: 195
Member: 361731
Status: Offline
Thanks Meter: 204
Quote:
Originally Posted by stanner_austin View Post
for helping you i need log.
and check sticky thread last post by me why some phone don't accept rpl sim lock data..
and 6500s have 120 as simlock status and 308 as crypted checksum impossible to decode field..

so you can try with both field erasing..
and rewrite rpl with usb or fbus..

i erased by BB5Erase_UNI_rapido fille & erase pm also after full flash & write full pm & rpl but still same

this is that rpl logo

Scanning RPL file...
NPC DATA OK...
VARIANT DATA NOT FOUND...
CCC DATA OK...
HWC DATA OK...
NPC APE DATA NOT FOUND...
VARIANT APE DATA NOT FOUND...
CCC APE DATA NOT FOUND...
HWC APE DATA NOT FOUND...
SIMLOCK DATA OK...
SIMLOCK KEY DATA OK...
SUPERDONGLE KEY DATA OK...
CMLA KEY DATA OK...
WMDRM PD DATA OK...
Connecting to phone...
Writing SIMLOCK DATA and SIMLOCK DATA KEY...
Writing SUPER DONGLE KEY...
Writing CMLA KEY DATA...
Writing WMDRM PD DATA...
FAST PHONE detected!
CMT Boot File: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\rap3gv3_2nd.fg
Loader version: 01.1E.00 -> Revision: 0000
Patching CMT boot step1...
Patching CMT boot step2...
Patching CMT boot step3...
CMT Boot Ready
CMT Loader: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\RAP3Gv3_algo.fg
Loader version: 01.21.01 -> Revision: 0000
Patching CMT loader step1...
Patching CMT loader step3...
CMT Loader Ready
Writing NPC DATA...
Writing CCC DATA...
Writing HWC DATA...
Restarting phone...
Done!
  Reply With Quote
Old 09-29-2008, 17:42   #4 (permalink)
avn
Freak Poster
 
avn's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: uae
Age: 27
Posts: 195
Member: 361731
Status: Offline
Thanks Meter: 204
please help me iam waiting for your replay


thanks
  Reply With Quote
Old 09-29-2008, 17:49   #5 (permalink)
Super Moderator
 
stanner_austin's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: INDIA,Gujarat,Surat
Age: 29
Posts: 5,164
Member: 49752
Status: Offline
Sonork: 100.112446
Thanks Meter: 4,139
sorry for late
use this erase file as mcu.
flash it.
flash with new firmware
phone will be on with imei damaged.

write rpl now.

modified pm also attached you need if phone sp area back and phone show contact service.
Attached Files
File Type: rar BB5Erase_5700_rapido.rar (835 Bytes, 135 views)
File Type: rar 6500s modified.rar (2.4 KB, 144 views)
  Reply With Quote
Old 10-02-2008, 10:25   #6 (permalink)
avn
Freak Poster
 
avn's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: uae
Age: 27
Posts: 195
Member: 361731
Status: Offline
Thanks Meter: 204
Quote:
Originally Posted by stanner_austin View Post
sorry for late
use this erase file as mcu.
flash it.
flash with new firmware
phone will be on with imei damaged.

write rpl now.

modified pm also attached you need if phone sp area back and phone show contact service.
cann't erase by this erase file.tried by jaf & ufs .after erase phone still power on & imei same . i think not erasing

thanks
  Reply With Quote
Old 10-02-2008, 10:37   #7 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 57
Member: 317569
Status: Offline
Thanks Meter: 3
in JAF tick the FILE SYSTEM FORMAT and click SERVICE..after that rewrite the RPL..your problem will be solve..
  Reply With Quote
Old 10-02-2008, 10:44   #8 (permalink)
Freak Poster
 
SilentHawk's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 414
Member: 444805
Status: Offline
Thanks Meter: 41
Quote:
Originally Posted by avn View Post
6500s when i put sim phone restricted.imei good but provider unknown .i bought rpl . After write rpl also stll same . i used for writeing rpl jaf,mtbox & dss soft.please help me

thanks

this is important on how to use or write RPL to the BB5 phone

Make sure that the phone is in LOCAL MODE or TEST MODE before you write the calculated RPL., that's the secret on how to use bb5 calculated rpl.

tested and proven by me 1,0001%



br
  Reply With Quote
Old 10-02-2008, 16:20   #9 (permalink)
avn
Freak Poster
 
avn's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: uae
Age: 27
Posts: 195
Member: 361731
Status: Offline
Thanks Meter: 204
Quote:
Originally Posted by stanner_austin View Post
modified pm also attached you need if phone sp area back and phone show contact service.
sir 1 n73 also same problem. provider notfound after write rpl still no provider.but when i trying to write rpl logs diffrent .

Scanning RPL file...
NPC DATA OK...
VARIANT DATA OK...
CCC DATA NOT FOUND...
HWC DATA NOT FOUND...
NPC APE DATA NOT FOUND...
VARIANT APE DATA NOT FOUND...
CCC APE DATA NOT FOUND...
HWC APE DATA NOT FOUND...
SIMLOCK DATA OK...
SIMLOCK KEY DATA OK...
SUPERDONGLE KEY DATA OK...
CMLA KEY DATA OK...
WMDRM PD DATA NOT FOUND...
Connecting to phone...
Writing SIMLOCK DATA and SIMLOCK DATA KEY...
Writing SUPER DONGLE KEY...
Writing CMLA KEY DATA...
Failed!
FAST PHONE detected!
CMT Boot File: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\rap3gv3_2nd.fg
Loader version: 01.1E.00 -> Revision: 0000
Patching CMT boot step1...
Patching CMT boot step2...
Patching CMT boot step3...
CMT Boot Ready
CMT Loader: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\RAP3Gv3_algo.fg
Loader version: 01.21.01 -> Revision: 0000
Patching CMT loader step1...
Patching CMT loader step3...
CMT Loader Ready
Writing NPC DATA...
Writing VARIANT DATA...
Restarting phone...
phone erase by erase file after flashed . after put rpl imei ok but provider unknown
rpl wrong ?



thanks
  Reply With Quote
Old 10-02-2008, 16:32   #10 (permalink)
Super Moderator
 
stanner_austin's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: INDIA,Gujarat,Surat
Age: 29
Posts: 5,164
Member: 49752
Status: Offline
Sonork: 100.112446
Thanks Meter: 4,139
@avn
for n73 make other thread.

for 6500s attached special rpl to damage your certificate area.
use jaf tick on plan rpl select my rpl and write it to DAMAGE PHONE..


after write this your phone imei should become 1234567..
check phone with it.
write modified pm WITHOUT SX4 NEED.

test phone again working?
if yes
now write calculated repair rpl.
replug cable to phone
do info to test phone imei and sim lock area.
possible phone may in contact service just do sx4 and write modified pm.
please be sure that you have to do SX4 and when its show DONE after that you have to select modified pm.
without it it won't work..
Attached Files
File Type: rar BB5 SECZONE DAMAGE by Chevli.rar (754 Bytes, 156 views)
  Reply With Quote
Old 10-02-2008, 18:00   #11 (permalink)
avn
Freak Poster
 
avn's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: uae
Age: 27
Posts: 195
Member: 361731
Status: Offline
Thanks Meter: 204
Quote:
Originally Posted by stanner_austin View Post
@avn
for n73 make other thread.

for 6500s attached special rpl to damage your certificate area.
use jaf tick on plan rpl select my rpl and write it to DAMAGE PHONE..

..
i did but still same .that i bought rpl any wrong ?

log

BB5 SECZONE DAMAGE by Chevli.rpl
PHP Code:
Scanning RPL file...
NPC DATA OK...
VARIANT DATA OK...
CCC DATA NOT FOUND...
HWC DATA NOT FOUND...
NPC APE DATA NOT FOUND...
VARIANT APE DATA NOT FOUND...
CCC APE DATA NOT FOUND...
HWC APE DATA NOT FOUND...
SIMLOCK DATA NOT FOUND...
SIMLOCK KEY DATA NOT FOUND...
SUPERDONGLE KEY DATA NOT FOUND...
CMLA KEY DATA NOT FOUND...
WMDRM PD DATA NOT FOUND...
Connecting to phone...
FAST PHONE detected!
CMT Boot FileC:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\rap3gv3_2nd.fg
Loader version
01.1E.00 -> Revision0000
Patching CMT boot step1
...
Patching CMT boot step2...
Patching CMT boot step3...
CMT Boot Ready
CMT Loader
C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\RAP3Gv3_algo.fg
Loader version
01.21.01 -> Revision0000
Patching CMT loader step1
...
Patching CMT loader step3...
CMT Loader Ready
Writing NPC DATA
...
Writing VARIANT DATA...
Restarting phone...
 
Done

after write info

PHP Code:
MCU SW versionV 06.60
07
-03-08
RM
-240
(cNokia            
HW version
1001
PCI version

RFIC version:  17141714
DSP version

ICPR71_08w09
LCD version
SHARP
PPM version
V 06.60
07
-03-08
RM
-240
(cNokia            
F
Retu version
15
Tahvo version
22
Content Pack version
Contentf
V 06.60
07
-03-08
RM
-240
(cNokia            
Production serial number
CHG266192
Product code
0560704
Module code
0203327
Basic production code
0550669
Flash code

Order number
Product specific data
Long production SN0
ATO

Default 
SN type
IMEI plain12345610654321?
IMEI spare to net1A 32 54 16 60 45 23 01 
IMEI SV to net
13 32 54 16 60 45 23 31 F3 
LOCK STATUS
:
CONFIG KEY8000000000000002
PROVIDER KEY
2380600000000000
Provider
Unknown provider
Key Code count
0FBUS Code count0
Block 1
:
Lock 1CLOSED -> Lock Data23806F 
after write calculated rpl info

PHP Code:
MCU SW versionV 06.60
07
-03-08
RM
-240
(cNokia            
HW version
1001
PCI version

RFIC version:  17141714
DSP version

ICPR71_08w09
LCD version
SHARP
PPM version
V 06.60
07
-03-08
RM
-240
(cNokia            
F
BT MCM version
2222-143
Retu version
15
Tahvo version
22
Content Pack version
Contentf
V 06.60
07
-03-08
RM
-240
(cNokia            
Production serial number
CHG266192
Product code
0560704
Module code
0203327
Basic production code
0550669
Flash code

Order number
Product specific data
Long production SN0
ATO

Default 
SN type
IMEI plain352027024101369
IMEI spare to net
3A 25 20 07 42 01 31 06 
IMEI SV to net
33 25 20 07 42 01 31 36 F3 
LOCK STATUS
:
CONFIG KEY8000000000000002
PROVIDER KEY
2380600000000000
Provider
Unknown provider
Key Code count
0FBUS Code count0
Block 1
:
Lock 1CLOSED -> Lock Data23806F 
thanks
  Reply With Quote
Old 10-03-2008, 08:26   #12 (permalink)
Super Moderator
 
stanner_austin's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: INDIA,Gujarat,Surat
Age: 29
Posts: 5,164
Member: 49752
Status: Offline
Sonork: 100.112446
Thanks Meter: 4,139
heheheheheheh
lolllllz
reason is simple jaf providerlist.ini don't have your provider info..

see here
LOCK STATUS:
CONFIG KEY: 8000000000000002
PROVIDER KEY: 2380600000000000
Provider: Unknown provider
Key Code count: 0, FBUS Code count: 0
Block 1:
Lock 1: CLOSED -> Lock Data: 23806F

means its perfect lock area..
phone is locked to specif provider work ok without sim but show locked with sim.
even i also don't know which provider it is.
so simply unknown provider for jaf and others tools also..

Last edited by stanner_austin; 10-03-2008 at 08:47.
  Reply With Quote
Old 10-03-2008, 14:51   #13 (permalink)
avn
Freak Poster
 
avn's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: uae
Age: 27
Posts: 195
Member: 361731
Status: Offline
Thanks Meter: 204
thanks

now I am understanding


LOCK STATUS:
CONFIG KEY: 8000000000000002
PROVIDER KEY: 2380600000000000
Provider: Unknown provider
Key Code count: 0, FBUS Code count: 0
Block 1:
Lock 1: CLOSED -> Lock Data: 23806F

how can I understand which provider .for purchasing unlock code




thanks
  Reply With Quote
Old 10-04-2008, 04:37   #14 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Sep 2004
Age: 29
Posts: 560
Member: 81931
Status: Offline
Thanks Meter: 92
Quote:
Originally Posted by avn View Post
now I am understanding


LOCK STATUS:
CONFIG KEY: 8000000000000002
PROVIDER KEY: 2380600000000000
Provider: Unknown provider
Key Code count: 0, FBUS Code count: 0
Block 1:
Lock 1: CLOSED -> Lock Data: 23806F

how can I understand which provider .for purchasing unlock code




thanks



well . you can try check IMEI with NOKIA server .
  Reply With Quote
Old 10-09-2008, 09:50   #15 (permalink)
Super Moderator
 
stanner_austin's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: INDIA,Gujarat,Surat
Age: 29
Posts: 5,164
Member: 49752
Status: Offline
Sonork: 100.112446
Thanks Meter: 4,139
Quote:
Originally Posted by avn View Post
now I am understanding


LOCK STATUS:
CONFIG KEY: 8000000000000002
PROVIDER KEY: 2380600000000000
Provider: Unknown provider
Key Code count: 0, FBUS Code count: 0
Block 1:
Lock 1: CLOSED -> Lock Data: 23806F

how can I understand which provider .for purchasing unlock code




thanks
its "Denmark" any provider don't know which one.
and sorry for late.

@MANH.NB
only thanks button no thanks post please.
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to stanner_austin For This Useful Post:
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NOKIA N92 Provider: Unknown provider AFTER WRITE PM mafioso3 Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 4 08-24-2007 16:28
how i can make RPL or solve Unknown provider on BB5 with UB? SE-THAILAND Universalbox 4 07-15-2007 20:23

 



All times are GMT +1. The time now is 18:21.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.52365 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO