GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Alcatel > Alcatel TCL Phones and New Models

Alcatel TCL Phones and New Models OT, OH & E series, and all new TCL and Alcatel Models which are not listed in upper sections.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2016, 16:34   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2007
Location: kuwait
Posts: 484
Member: 574464
Status: Offline
Thanks Meter: 27
alcatel idol4 frp


i have alcatel idol 4 Qualcomm Snapdragon 615 chipset locked on frp lock .how can i reset please reply.
  Reply With Quote
Old 09-28-2016, 21:50   #2 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,449
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,300
Quote:
Originally Posted by zaibi View Post
i have alcatel idol 4 Qualcomm Snapdragon 615 chipset locked on frp lock .how can i reset please reply.
Which model exactly you have ? 6055Y, 6055K, 6055B, 6055I ?

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 10-04-2016, 20:29   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2007
Location: kuwait
Posts: 484
Member: 574464
Status: Offline
Thanks Meter: 27
have alcatel 6045y brother but how can i correct information
  Reply With Quote
Old 10-04-2016, 22:39   #4 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,449
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,300
Quote:
Originally Posted by zaibi View Post
have alcatel 6045y brother but how can i correct information
6045Y is IDOL 3, not idol 4, and it's possible to remove frp.

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Brka For This Useful Post:
Old 10-07-2016, 10:02   #5 (permalink)
Major Poster
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 47
Member: 2167430
Status: Offline
Thanks Meter: 0
hi
i have alcatel idol 4 Qualcomm 6055k how to rmove frp br
  Reply With Quote
Old 10-13-2016, 18:03   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 634
Member: 695543
Status: Offline
Sonork: 100.1602536
Thanks Meter: 128
i have also frp 6055k

Last edited by Brka; 10-16-2016 at 14:34. Reason: Imei removed
  Reply With Quote
Old 10-16-2016, 09:35   #7 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2007
Location: kuwait
Posts: 484
Member: 574464
Status: Offline
Thanks Meter: 27
i access settings by apk model no is 6055k bro brka
  Reply With Quote
Old 10-17-2016, 01:09   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2004
Age: 34
Posts: 192
Member: 99756
Status: Offline
Thanks Meter: 30
just put sim card on the name of the sim card ( i used old at&t ) mack text selection (or selet any text you write )
click 4 dots it will appear assist ( mack sure you have a wifi connection ) press on mic say open setting ( say it slowly )
it will open setting press storage and usb press last word explore you are in phone memory open quick shortcut apk (try to add file by usb on phone memory its work )

after that use the old method type your account in browser

restart phone close internet connection

Just some advises if you add file with usb in download folder and when you install it say can,t open the file just but any html file in download folder and open try with the same way the phone will ask you to open it by chose google chrome and download short cut maker apk it will be installing on phone correctly

https:// youtube / 3m08VOc70E4

Tested on Alcatel idol 4. 6055k

Last edited by Brka; 10-17-2016 at 18:13. Reason: merged posts
  Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to sagylove For This Useful Post:
Show/Hide list of the thanked
Old 10-25-2016, 20:03   #9 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Aug 2007
Location: kuwait
Posts: 484
Member: 574464
Status: Offline
Thanks Meter: 27
Yes done by this method
  Reply With Quote
Old 11-12-2016, 17:21   #10 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 512
Member: 11273
Status: Offline
Thanks Meter: 7
I try to do what you wrote step by step, but in my case when I select a text I don't get the 4 dots (points) to the right of selection I just get CUT COPY SHARE without 4 dots. is this a new firmware with a correction of this bug??

can you help me please to find assist in other place?

Regards

Last edited by Brka; 11-16-2016 at 21:08. Reason: removed quoting
  Reply With Quote
Old 11-16-2016, 21:09   #11 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,449
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,300
Quote:
Originally Posted by ab1009 View Post
I try to do what you wrote step by step, but in my case when I select a text I don't get the 4 dots (points) to the right of selection I just get CUT COPY SHARE without 4 dots. is this a new firmware with a correction of this bug??

can you help me please to find assist in other place?

Regards
What i saw before, on some ither model is - ot's OLD firmware.
After updating, four dots appeared
Same thing was also reported on some other forum by users.

So ... use OTU updater, update your phone and retry operation.

b.r.
Alex.
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Brka For This Useful Post:
Old 01-10-2017, 04:04   #12 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 67
Member: 2125605
Status: Offline
Thanks Meter: 4
6055u frp

Won't allow USB debugging or oem unlock

Any solution to bypass frp
  Reply With Quote
Old 01-10-2017, 19:29   #13 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,449
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 2,300
Quote:
Originally Posted by alexz408 View Post
Won't allow USB debugging or oem unlock

Any solution to bypass frp
Use search before posting. Now read whole thread from beginning.

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 12:09.



Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2015 -
Page generated in 0.29756 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO