GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Alcatel > Alcatel TCL Phones and New Models

Alcatel TCL Phones and New Models OT, OH & E series, and all new TCL and Alcatel Models which are not listed in upper sections.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-19-2017, 08:25   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 118
Member: 2029498
Status: Offline
Thanks Meter: 8
Alcatel OT-6043D imei null


Hi i have OT-6043D with imei null, i have try to reflash the firmware but always imei null, i have try to repair with mtk tools but when i do repair imei show this message ERROR: pttycmdl not found.

i think the problem is NVRAM or BASEBAND.

solution? thanks
  Reply With Quote
Old 04-21-2017, 12:43   #2 (permalink)
No Life Poster
 
boganice's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Age: 35
Posts: 619
Member: 5184
Status: Offline
Thanks Meter: 117
Alcatel phones are the same model and different security products inside, so check out your phone is TCT? You need to download correct firmware same serial number. Also try to use official update program from Alcatel.
  Reply With Quote
Old 04-23-2017, 20:47   #3 (permalink)
Moderator
 
Brka's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Serbia
Age: 41
Posts: 4,816
Member: 163
Status: Offline
Thanks Meter: 3,058
Quote:
Originally Posted by Adcservice View Post
Hi i have OT-6043D with imei null, i have try to reflash the firmware but always imei null, i have try to repair with mtk tools but when i do repair imei show this message ERROR: pttycmdl not found.

i think the problem is NVRAM or BASEBAND.

solution? thanks
For beginning - try using factory OTU Updater

b.r.
Alex
__________________
Always press THANKS button if my post was helpful!
Please DO NOT send me PM's for help, You can ask for help on forum
Do not post THANKS posts - use thanks button !
ALWAYS use SEARCH button before posting!
  Reply With Quote
Old 04-26-2017, 16:37   #4 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 118
Member: 220181
Status: Offline
Thanks Meter: 20
i have a same problem with another alcatel
  Reply With Quote
Old 04-26-2017, 21:56   #5 (permalink)
No Life Poster
 
boganice's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Age: 35
Posts: 619
Member: 5184
Status: Offline
Thanks Meter: 117
Quote:
Originally Posted by LYOR View Post
i have a same problem with another alcatel
U need to use official Alcatel upgrade sw, download it from official support.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


 



All times are GMT +1. The time now is 01:11.



Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2015 -
Page generated in 0.18157 seconds with 7 queries

SEO by vBSEO