GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > Typhoon Dongle

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2007, 21:48   #1 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2002
Location: Chester UK
Posts: 452
Member: 10048
Status: Offline
Thanks Meter: 3
contacts back up problem


i tried to make a back up of contacts from a 6230i, now all contacts are gone from the phone, they dont appear to be saved on my pc even though the sofware said it was done and to make things even worse whenever i try to enter names and numbers onto the phone manually they are not there when i check, also when using the NAMES key on the phone all i get is the message "INVALID SELECTION"

can anyone help me with this cheers
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 21:00   #2 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 29
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,683
Did you tried ENMUERATE or DUMP?
Dump can't destroy Phoebook, its only reading, parsing it and saving to HTML.
Enumerating CAN destroy !
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 22:03   #3 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2002
Location: Chester UK
Posts: 452
Member: 10048
Status: Offline
Thanks Meter: 3
ha ha yes i found this out to my cost, phone is back working 100% now after flashing but all 200 or so numbers are gone. we live and learn, cheers for replying
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 22:06   #4 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 29
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,683
Don't worry customer will not eat you

Anyway
after clicking ENUMERATE you have a message...:

Note: This is a _EXPERIMENTAL_ feature [...blabla...] make sure you have Phonebook backup ... [... ]

  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 22:27   #5 (permalink)
No Life Poster
 
huzsolt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: YODAFON
Posts: 1,524
Member: 75392
Status: Offline
Sonork: 100.81199
Thanks Meter: 134
BTW, I haven't found explanation elswhere ( I admit, I didn't tried to search also ). but what exactly Enumearate does, and when should we use it?
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 22:32   #6 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 29
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,683
All will be explained in user manual.
Contacts you can DUMP even if Enumeration area is destroyed. (not sure how about 6230i). Same situation as with You huzsolt.
You written some time ago backup w/o enumeration area - so its to reconstruct Enumeration area. If enumeration area is bad - then no contacts displayed (or corrupted) in phone, but they ARE STORED (so you can DUMP them).
If all are ok, then no need to Re-Enumerate phonebook!
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 22:49   #7 (permalink)
No Life Poster
 
huzsolt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: YODAFON
Posts: 1,524
Member: 75392
Status: Offline
Sonork: 100.81199
Thanks Meter: 134
I remember that, My customer ALMOST eat me , but now is clear.
In basic words "enumerate" re-indexes Phone book if it is damaged, to be able to save it, right?
  Reply With Quote
Old 01-14-2007, 22:51   #8 (permalink)
No Life Poster
 
karwos's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland
Age: 29
Posts: 4,943
Member: 117496
Status: Offline
Sonork: 100.83919
Thanks Meter: 22,683
Quote:
Originally Posted by huzsolt View Post
I remember that, My customer ALMOST eat me , but now is clear.
In basic words "enumerate" re-indexes Phone book if it is damaged, to be able to save it, right?
Yes, agree.
But enumeration area is not yet fully reversed by me, so this is expermiential feature. I tested it with 3100 and works well. Make sure to have always backup of Phonebook made (both enumerate and current area). Possible to make through KS3 "backup" module.

BR
  Reply With Quote
Old 05-28-2007, 06:57   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 16
Member: 107772
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Ponebook

Why RM-104 show only names but not numbers. tested on 2 phones?
  Reply With Quote
Old 05-28-2007, 10:17   #10 (permalink)
Crazy Poster
 
Join Date: Mar 2003
Location: Ukraine
Age: 48
Posts: 57
Member: 24548
Status: Offline
Thanks Meter: 17
Quote:
Originally Posted by Kalvi13 View Post
Why RM-104 show only names but not numbers. tested on 2 phones?
Read PM from phone and sent me to [email protected] for extract numbers.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
n9 8gb bateery back up problem jasir_kp Nokia Hardware & Hardware Repair 5 06-16-2009 05:50
Pc suite Back up problem monster02 Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 0 08-11-2008 05:50
Contact Service after restoring full back up penoso Nokia Legacy Phones ( DCT-1 ,2 ,3 ,L ) 3 11-30-2001 11:20

 



All times are GMT +1. The time now is 20:58.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.30449 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO