GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > Hard/Software Products (Non-Official Support) > Griffin Products > MT-BOX

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-28-2007, 15:03   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: MERSIN, TURKEY
Posts: 1,260
Member: 55026
Status: Offline
Thanks Meter: 53
6233 can not flash UCP?

I can not flash ucp on 6233 with MT-BOX, as I don't have any other box for BB5, I am not sure other box can or not. I can flash MCU and PPM aesily but can not UCP at all. that's why phone is blinking. low level format Ok. Please help!

VPP is DISABLED.
Processing File: rm123_145_30004.910.mcusw
Boot...
rap3gv3_2nd.fg
RAP3Gv3_algo.fg
Erase RAP3 [00000000 - 000006BF]
Erase RAP3 [000006C0 - 0000FFFF]
Erase RAP3 [00010000 - 0007FFFF]
Erase RAP3 [000A0000 - 0021FFFF]
Erase RAP3 [00220000 - 011DDFFF]
Erase RAP3 [011DE000 - 011DEFFF]
Erase RAP3 [011DF000 - 011DFFFF]
Erase[17.75 MB]...
Waiting response for 320 Sec...in 77.45s
Flash[16.23 MB]...in 60.97s
* * Processed file in 148.36 seconds
Processing File: rm123_145_30004.91.image_c
Content area page size is 128K.
Boot...
rap3gv3_2nd.fg
RAP3Gv3_algo.fg
Erase RAP3 [016E0000 - 01E7FFFF]
Erase RAP3 [01E80000 - 01FDFFFF]
Erase[9.00 MB]...
Waiting response for 320 Sec...
%%%%%%%% ERROR ERASING:
Failed at address 00000000
  Reply With Quote
Old 04-28-2007, 15:24   #2 (permalink)
No Life Poster
 
irfanamin2's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 3,715
Member: 82423
Status: Offline
Thanks Meter: 1,188
Mate! Try only PPM+Contect file. then post result.
  Reply With Quote
Old 04-28-2007, 15:43   #3 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2003
Location: Baltchik,Bulgaria
Age: 40
Posts: 1,200
Member: 47236
Status: Offline
Thanks Meter: 47
it is cable problem bro

disable VPP pin,
also check your 7.5k inline of BSI and 68k between BSI and GND

that is your problem by me

BR
  Reply With Quote
Old 04-28-2007, 17:47   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: MERSIN, TURKEY
Posts: 1,260
Member: 55026
Status: Offline
Thanks Meter: 53
cable is OK! 5.1K BSI, and 68K GND conected, and phone can enter in local mode, but as you see on the log phne can ne be flashed with UCP flash...
  Reply With Quote
Old 04-28-2007, 18:21   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2005
Location: Poland - Czestochowa
Age: 34
Posts: 244
Member: 115900
Status: Offline
Thanks Meter: 4
i was have the same problem but problem was in cable pin
  Reply With Quote
Old 04-29-2007, 06:17   #6 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Dec 2003
Location: Baltchik,Bulgaria
Age: 40
Posts: 1,200
Member: 47236
Status: Offline
Thanks Meter: 47
by me 5.1k is not enough, try 7,5k

but any way try flash phone via usb cable, if phone isnt hardware dameged then must work fine

BR
  Reply With Quote
Old 05-02-2007, 09:48   #7 (permalink)
No Life Poster
 
911GT's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5,760
Member: 409197
Status: Offline
Thanks Meter: 75
bad try.
Just restart soft and try again
  Reply With Quote
Old 05-03-2007, 12:17   #8 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: MERSIN, TURKEY
Posts: 1,260
Member: 55026
Status: Offline
Thanks Meter: 53
I changed resitor between BSI to GND to 7.5K, but still can not flash UCP, flashing MCU and PPM is well but CUP can not. I using flash ver 4.91.
  Reply With Quote
Old 05-03-2007, 14:51   #9 (permalink)
No Life Poster
 
911GT's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 5,760
Member: 409197
Status: Offline
Thanks Meter: 75
bsi to gnd need to be 68k bro!!!!!!
series in green cable to bsi is 5.1k
  Reply With Quote
Old 05-05-2007, 12:04   #10 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: MERSIN, TURKEY
Posts: 1,260
Member: 55026
Status: Offline
Thanks Meter: 53
sory for mistake, 7.5K aplied BSI, and 68K between BSI to GND.
Regards
  Reply With Quote
Old 06-23-2007, 21:18   #11 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Dec 2002
Location: PL
Posts: 142
Member: 19341
Status: Offline
Thanks Meter: 6
hi i get the same problem do you fix that 6233 ??
  Reply With Quote
Old 06-24-2007, 12:49   #12 (permalink)
No Life Poster
 
arunamobile's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: India
Age: 36
Posts: 563
Member: 129258
Status: Offline
Thanks Meter: 105
please flash in usb mode 100% flaashing done i checked in one 6233 in software with fbus this bugs come may be in next version this solved
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
6233 can not writhe RPL PLZ HELP ME saeid_gsm Universalbox 7 04-30-2008 07:37
6233 can not flash via FBUS with MT BOX... bestncheap MT-BOX 9 09-24-2006 09:22
Setool2 cracked can not flash or can not unlock jignesh_1000 LG 5 01-27-2006 11:51
6610 can erase but can not flash help!! NuengEve UFS2 + UFS3-Tornadoflasher 1 03-07-2005 18:14

 



All times are GMT +1. The time now is 12:34.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.55396 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO