GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Various > Siemens-Benq > All Siemens and Benq Manufactured Phones > x1x to x45/x50

x1x to x45/x50 All Siemens mobile starting from S6, S10, ... up to C45, S45, ME45, SL42, SL45(i), A50, CL50, M50, MT50.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-15-2003, 14:14   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Ankara/Turkey
Age: 36
Posts: 14
Member: 27101
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Power level of sl45

Is there anybody knows how I can increase my sl45 power level? I need to increase power because here same places all nokia phones transmitting perfect my sl45 does not..!! My sl45 receive perfect in same areas but transmitting not enough.. Maybe you may say "your power amplifier part of Sl45 is broken" but i dont think so.. I know that power is not enough..
Thanks everybody..
  Reply With Quote
Old 08-15-2003, 18:30   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Jun 2001
Location: Romania
Age: 43
Posts: 328
Member: 4875
Status: Offline
Thanks Meter: 8
The curent is important not the Voltage values ... but this is even a battery problem ( couse the battery does not have enought energy ) or yes your PA is damaged and consumes to much energy not for transmiting the signal but just for working somehow ... that is my ideea ... mabe you are right ...
I have a SL45i and once the phones start to signaling me that the battery is to empty and I must chargeit ... I left6 the phone in charger for 8 hours ( during the night ) but in the morning the same message ... i start to play with Siemens Battery Tool and changeing the power level ( voltage level ) values ... but nothing hapents , the same message ... Battery empty please recharge ... then I chnage the PA couse the phone have signal only in the places where the signal must be full ( center of my city for example ) ... but the signal on my display was very weak ... so I change the PA and now I have signals where some other newer phone don't ... SL45 is a very good phone ...
sorry for my english , hope that this will help you to solve your problem , best regards, alianu.
  Reply With Quote
Old 08-16-2003, 12:17   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Ankara/Turkey
Age: 36
Posts: 14
Member: 27101
Status: Offline
Thanks Meter: 0
In fact, my question is there any service software to change RF power level. I know that RF power of all GSM phones are 330mW. For me 500 mW would be great . But my another idea is about duplexer of my SL45. If this duplexer was adjusted little wrong by factory, transmitting and receiving work unsystematicly.
I am a Motorola radio technician. Here my office many times i am adjusting duplexers. But these duplexers are for conventional repeaters. I am talking about 403 -470 MHz UHF and 136 - 174 Mhz VHF duplexers. If you checked your phone duplexers was very small and it is not able to change adjusment and they had soldered it.
By the way here in my office everybody using nokia phones and they communicate perfect me not. Always they asking me about selling my phone. I like my phone. it has great things. Mp3 java...
Patching many times....
Anyway maybe i sell my phone and buy new one. Best solution..
  Reply With Quote
Old 08-16-2003, 13:35   #4 (permalink)
No Life Poster
 
Drug_Store's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Portugal
Posts: 8,449
Member: 15312
Status: Offline
Sonork: 100.1576041
Thanks Meter: 1,030
Changing your RF to 500mW, will result in an excessive battery usage, and might get "power" problems on other components.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3120 - TX power same on all power levels! .::AkhavanGSM::. Nokia Hardware & Hardware Repair 0 07-06-2006 08:41
N6210 on power level 5 -32dBm but no measurable freq. and phase error chochol Nokia Hardware & Hardware Repair 2 10-22-2004 09:43
Nokia 3310 Tx power level 5 .::AkhavanGSM::. Nokia Hardware & Hardware Repair 5 01-11-2004 13:18
Power Level lafac Motorola Old Legacy (EMMI) 0 10-11-2001 13:32

 



All times are GMT +1. The time now is 07:36.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.25323 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO