GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Various > Siemens-Benq > All Siemens and Benq Manufactured Phones > x1x to x45/x50

x1x to x45/x50 All Siemens mobile starting from S6, S10, ... up to C45, S45, ME45, SL42, SL45(i), A50, CL50, M50, MT50.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-07-2003, 16:16   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Gdańsk, POLAND
Age: 36
Posts: 21
Member: 24832
Status: Offline
Thanks Meter: 0
SL45i dead - Siemens Sensor Tools Cause: Help needed


Hello everyone!

My friend's phone is dead - he tried to make changes (calibrate the battery) in Siemens Sensor Tools, and f**ed it up. SST shows an error window with text: Unable to read Eelite BlockId=67 Info; ( www.darus2.republika.pl/1.jpg ) Could someone tell me, what the hell is going on? Swup, new eeprom, map doesn't make any effect.

Best regards
Phalanx
  Reply With Quote
Old 08-07-2003, 16:23   #2 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Feb 2003
Location: Saigon, Vietnam
Posts: 85
Member: 22487
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I faced this problem before. This block could be corrupted. I'm sure that new EEPROM will fix the problem.
  Reply With Quote
Old 08-08-2003, 06:14   #3 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 61
Member: 33336
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Yes...a new eeprom will fix this.
I have had this problem heaps of times.

Upload a new EEPROM, and then use KSIE to change the IMEI. If this doesn't work, then use a fullflash and change the IMEI with KSIE.

If this doesn't work then there's something much more wrong than simply a corrupted blk.
  Reply With Quote
Old 08-08-2003, 06:39   #4 (permalink)
Insane Poster
 
Join Date: Feb 2003
Location: Saigon, Vietnam
Posts: 85
Member: 22487
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I think you should backup your own EEPROM so that you don't need to write new MAP anymore.
  Reply With Quote
Old 08-08-2003, 07:42   #5 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Mar 2003
Location: EU
Posts: 140
Member: 25696
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hi ,
I think the problem in some of block on your eeprom compare your eeprom whit eeprom tools www.siemens-club.ru end seen block 60 to 70
BR
  Reply With Quote
Old 08-08-2003, 10:23   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Gdańsk, POLAND
Age: 36
Posts: 21
Member: 24832
Status: Offline
Thanks Meter: 0
All is now ok, thank you, guys for your help.
  Reply With Quote
Old 06-20-2004, 12:40   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Age: 59
Posts: 5
Member: 69547
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hi Phalanx,

Please would you advise how you corrected the battery problem?

I have similar problem!

Cordially,
[email protected]
  Reply With Quote
Old 06-20-2004, 14:27   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2004
Age: 35
Posts: 2
Member: 66722
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Phalank my problem it's same with u....
please send me
[email protected]
  Reply With Quote
Old 06-24-2004, 14:56   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Prague, Czech rep.
Age: 41
Posts: 21
Member: 26318
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I will try to answer...

To calibrate the battery you must measure the voltage of the battery with Voltmeter at 2 stages:

1) when the battery is empty.
2) when the battery is full

Then you should enter these values into the fields:

Vbatt1
Vbatt2

and then click the button: "Calculate SpgY03V and SpgY04V" and "Write Phone"

and it should be done!

You should not touch the other values as you can go out of range easily -> damages the eeprom ->

BUT I have never done this procedure as I have no problem with my batt., I only read about it in one of the Czech forums.
Perhaps in the future when I buy a stronger battery....

(I guess you could use the patch: "Drawing signal level in dB and battery level in mV" to measure the Voltage, but do not know how accurate it is)
  Reply With Quote
Old 06-28-2004, 01:29   #10 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2003
Location: Romania
Age: 34
Posts: 153
Member: 23520
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by SashaCZ
I will try to answer...

To calibrate the battery you must measure the voltage of the battery with Voltmeter at 2 stages:

1) when the battery is empty.
2) when the battery is full

Then you should enter these values into the fields:

Vbatt1
Vbatt2

and then click the button: "Calculate SpgY03V and SpgY04V" and "Write Phone"

and it should be done!

You should not touch the other values as you can go out of range easily -> damages the eeprom ->

BUT I have never done this procedure as I have no problem with my batt., I only read about it in one of the Czech forums.
Perhaps in the future when I buy a stronger battery....

(I guess you could use the patch: "Drawing signal level in dB and battery level in mV" to measure the Voltage, but do not know how accurate it is)

But what do we write in the

VbattDSP1
VbattDSP2 fields because in order to calculate spgy03 and 04v we need
those values too
  Reply With Quote
Old 08-02-2004, 17:14   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Prague, Czech rep.
Age: 41
Posts: 21
Member: 26318
Status: Offline
Thanks Meter: 0
VbattDSP1 + VbattDSP2 fields

I have found out that these two values VbattDSP1 + VbattDSP2 which are needed in order to perform the calculation are corresponding to the values Vbatt1 + Vbatt2. They should be the same except that these should be in digital form (Vbatt1 + Vbatt2 are analog values) so the phone can uderestand it (I guess that it needs to be run through phone`s A/D converter - bur still do not know how). This method of battery calibration should be similar to the one done at Siemens.

Last edited by SashaCZ; 08-02-2004 at 18:12.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can't use siemens sensor tool -- help :)) uimuha Siemens-Benq Flash Patching 4 10-15-2004 07:11
SL45i DEATH WITH SENSOR TOOL !!!! PYCON x1x to x45/x50 2 07-17-2004 20:05
Help! Siemens sensors tool 1.3! morzsi x1x to x45/x50 3 11-06-2003 21:05
Siemens Sensor Tools Help - Battery empty Problem stigma x1x to x45/x50 4 03-15-2003 12:10
Need blk-File for Siemens Sensor Tool for SL45 vikado77 x1x to x45/x50 4 07-09-2002 23:04

 



All times are GMT +1. The time now is 22:08.



Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.32360 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO