GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Various > Siemens-Benq > All Siemens and Benq Manufactured Phones > E-Gold Based Phones

E-Gold Based Phones This is the section for all E-Gold and E-Gold Lite based phones: A31,A52 A55, A57, A60, A62, A65, A70, AF51, AL21, AX72, AX75, C55, C60, CF62, CF110, M55, MC60, S55, SL55 And also post all about Joker & Freia in this Section.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-15-2008, 19:34   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Member: 862708
Status: Offline
Thanks Meter: 0
M55 custom cable is not detected

I have a usb to TTL Serial port which I can use to make an unlock cable for my Siemens M55, I've already connected the Tx, Rx and Ground from the usb cable to the phone but the phone doesn't detect it has a cable plugged and the desktop software doesn't detect the phone either. How can I make the phone detect it?
  Reply With Quote
Old 09-16-2008, 04:24   #2 (permalink)
No Life Poster
 
dagos's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,425
Member: 416908
Status: Offline
Thanks Meter: 397
Quote:
Originally Posted by charlie_mtz View Post
I have a usb to TTL Serial port which I can use to make an unlock cable for my Siemens M55, I've already connected the Tx, Rx and Ground from the usb cable to the phone but the phone doesn't detect it has a cable plugged and the desktop software doesn't detect the phone either. How can I make the phone detect it?
...normarly,on the Siemens phones is used DCA510 cable (usb to serial). Supplimentarly, you need to connect two resistors, one between pin 5 and 2; seccond between pin 7 and 2 (in the Lumberg connector). For edification, see in attachemment schematic for DCA510 cable (with PL2303 chipset). Search which chipset you have or give the code writed on the cable....
dagos

Last edited by dagos; 03-27-2010 at 04:12.
  Reply With Quote
Old 09-16-2008, 16:36   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Member: 862708
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Thank you very much, now I understand. I will try this when I can get my hands on 2 10k resistors.
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BB5 is not detecting 2 6280s zigma300 BB5BOX 8 11-17-2007 16:40
HWK in KZF & LG ok, but in dctxBB5 is not detect pepenk HWK 7 03-01-2007 05:29
universal box SMCU is not detected neto Universalbox 4 12-19-2006 08:04
My e398 is not detected by any modding app. Please help... Tapomay Motorola P2k 2 10-26-2006 19:04

 



All times are GMT +1. The time now is 17:45.



Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2014 -
Page generated in 0.23573 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO