GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > GSM & CDMA Phones / Tablets Software & Hardware Area > Samsung > QUALCOMM Models (3G)

QUALCOMM Models (3G) SGH-Z105x, SGH-Z107x, Z110, Z130, Z140, Z300, Z320i, Z500, Z510, ZM60, ZV10, ZV30, ZX10.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2006, 13:45   #136 (permalink)
No Life Poster
 
ringtons's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 732
Member: 97600
Status: Offline
Thanks Meter: 97

Quote:
Originally Posted by pawns View Post
Why WINIMEI say at startup: Can`t open COM1 ! ?

CDMA phone on port 5. PC studio find phone and make backup media.
have you linked pins 2 and 3 on serial port
  Reply With Quote
Old 07-30-2007, 05:07   #137 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2
Member: 554745
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I keep getting file not found messages on all these links. or find win imei
  Reply With Quote
Old 08-07-2007, 13:01   #138 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
Member: 560346
Status: Offline
Thanks Meter: 0
and hoew to do with z510....thkns
  Reply With Quote
Old 09-04-2007, 17:45   #139 (permalink)
Freak Poster
 
wasifkhan's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: UAE
Age: 35
Posts: 422
Member: 72783
Status: Offline
Thanks Meter: 22
very good work man keep it up!!!
Best Regard.
  Reply With Quote
Old 10-08-2007, 00:37   #140 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Member: 604505
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Quote:
Originally Posted by reefer45 View Post
Also go ahead and try this:

Power on your phone (Models Z105, Z107v, Z500, Z500V, etc.......)

1- Enter code *7465625*28782# without a sim in the phone
2- Phone will display "Auto Subset Lock: Activated!"
3- Enter code *7465625*28638# without a sim again
3- Phone will display "Auto Network Lock: Activated!"
4- Now insert the sim and enjoy! Phone is Unlocked!

(NOTE: When you change sim to other operator repeat this process to unlock it for that operator also)

I found this in another thread. All credits for the solution to Morfeus of the FuriousTeam!

I myself haven't got a locked Z500 so i cannot try this. But other people confirmed this as working. I'd like to hear more results on this!

I also found a list of service codes. I guess you could use some of them to enter your unlock codes manually(that you read out with WinIMEI).

Check Versions of h/w s/w f/w:

*#1111# S/W Version
*#1234# Firmware Version
*#2222# H/W Version
*#8999*8376263# All Versions Together

Locks:
*#7465625# = Check Locks
*7465625*638*Code# = Enables Network Lock
#7465625*638*Code# = Disables Network Lock
*7465625*782*Code# = Enables Subset Lock
#7465625*782*Code# = Disables Subset Lock
*7465625*77*Code# = Enables SP Lock
#7465625*77*Code# = Disables SP Lock
*7465625*27*Code# = Enables CP Lock
#7465625*27*Code# = Disables CP Lock
*7465625*746*Code# = Enables SIM Lock
#7465625*746*Code# = Disables SIM Lock
*7465625*228# = Activa lock ON
#7465625*228# = Activa lock OFF
*7465625*28638# = Auto Network Lock ON
#7465625*28638# = Auto Network Lock OFF
*7465625*28782# = Auto Subset Lock ON
#7465625*28782# = Auto Subset Lock OFF
*7465625*2877# = Auto SP Lock ON
#7465625*2877# = Auto SP Lock OFF
*7465625*2827# = Auto CP Lock ON
#7465625*2827# = Auto CP Lock OFF
*7465625*28746# = Auto SIM Lock ON
#7465625*28746# = Auto SIM Lock OFF

ich tried it with my z 140 v and it worked 100%

thx very much
  Reply With Quote
Old 10-09-2007, 11:25   #141 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Member: 605408
Status: Offline
Thanks Meter: 1
how to unlocksamsung blackjack (i607)

hi
i have a samsung blackjack phone, can anyone help me to get it unlocked?

Regards,
  Reply With Quote
Old 10-26-2007, 17:34   #142 (permalink)
No Life Poster
 
quickgsm's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: !
Age: 34
Posts: 1,281
Member: 414755
Status: Offline
Sonork: quickgsm
Thanks Meter: 381
Quote:
Originally Posted by reefer45 View Post
Since the first thread I made on this subject mysteriously disappeared I decided to create a new one with everything you will need to unlock your phone. A lot of people have sent me PMís asking about Z500 unlocking, and here you go!

What do you need?

Software: WinIMEI 1.16, USB Drivers, EasyStudio (Optional but highly recommended). Links to software are at the end of this post.
Hardware: Computer running Win9x/NT/2000/XP, 1x Serial COM Port, 1x USB Port, 1x USB Data Link Cable(PCB429USE).

1. Extract all RAR archives into own empty folder.

2. Install the drivers for the phone. You only need to install the drivers from the folder Samsung CDMA USB Driver donít mind the folder Samsung Mobile USB Driver.

3. Connect the phone to the computer using the USB Data Link Cable. If it asks you about drivers just choose to install the driver from a specific location and point it to the Samsung CDMA USB Driver folder or its subfolder.

4. Now run the setup for EasyStudio and install it like any other application. Check what COM port the Samsung CDMA USB Driver has in the control panel under Phone and Modem options. If the port is higher than 10 force it to port 9 or less. Then go to the Settings Menu and choose Phone Monitor Settings. Look in the COM ports tab and check that the port with the CDMA USB Driver is enabled then press OK. Now it should find the phone. Choose File Manager to the left and then press backup on the top right then choose backup media. This is because WinIMEI might corrupt files. If the phone is not frozen a better option might be to just read the codes with WinIMEI and then enter them manually to unlock it without risk for file system corruption. (Skip this step if you enter codes manually).

5. Now connect the DB9 (partial) loopback connector to COM1. Look at the included picture for info on how to make one. All you have to do is short pin 2 with pin 3 as shown on the picture (look at the red line) and the COM1 port of your computer will now work as a (partial) loopback UART. This is required for WinIMEI to work.

6. Start WinIMEI (QIWS_V1.16(Service)_041011.exe) and on the first screen choose the USB COM port, leave the rest as is and press OK. On the next screen press UNLOCK. If everything went ok your phone is now unlocked! Or if you want to enter the unlock codes manually choose Read Settings instead.

7. Restore your media files with EasyStudio. (If you didnít press UNLOCK you can skip this step).

8. Done!

FAQ:

Q: Why should i make sure the port in WinIMEI is set to 9 or less?

A: Serial ports in Windows are considered to be standard physical devices, that is why you should open any device in the following way: "\\.\COM10". Using the shortened name ("COM1" or "COM3") you can open only first 9 serial ports. More information on this issue can be found in MSDN.

Q: I can't do anything and it says "Phone Freeze", can I unlock this?

A: Yes! It will unfreeze and unlock your phone!

Here are the files:
--------------------------------------------------------------------------
http://rapidshare.de/files/3698773/E...part1.rar.html
http://rapidshare.de/files/3699026/E...part2.rar.html

http://rapidshare.de/files/3699258/Z105V1.16.rar.html

http://org.downloadcenter.samsung.co..._USBDriver.exe


big thankssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
  Reply With Quote
Old 10-26-2007, 17:41   #143 (permalink)
No Life Poster
 
quickgsm's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: !
Age: 34
Posts: 1,281
Member: 414755
Status: Offline
Sonork: quickgsm
Thanks Meter: 381
good work, good sharing....thanks. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Reply With Quote
Old 10-26-2007, 20:04   #144 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Paris
Posts: 1
Member: 616404
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hi

Someone could repost WinIMEI 1.16 because the link is broken.
Thanks a lot !

KM
  Reply With Quote
Old 11-28-2007, 21:38   #145 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Member: 639808
Status: Offline
Thanks Meter: 0
samsung z500 need help

nowt works on here im looking for a code to remove the sim freeze on a samsung z500 i have no cables to plug in either
  Reply With Quote
Old 05-07-2008, 21:04   #146 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 9
Member: 767330
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hello everybody! There doesn't seem to be an introduction section for newbies,so I'll do it here. Anyway I hope you are all well,and enjoying this lovely hot weather for those here in the UK. This is a UK based forum is it not?
Anyway,I have been progressing on to unfreeze my Z500 after using the codes to unblock it from Orange network. But I seem to be stumped on the following
Quote:
Originally Posted by reefer45 View Post
Then go to the Settings Menu and choose Phone Monitor Settings.
I suspect this is in Easy-studio, I couldn't locate it. Your advice will be most appreciated.
thanks
Paul
  Reply With Quote
Old 10-07-2008, 20:49   #147 (permalink)
No Life Poster
 
Black_Daimond's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Netherlands Antilles
Age: 46
Posts: 758
Member: 179391
Status: Offline
Thanks Meter: 57
I try the codes in e Z500v, and now phone is showing "Phone Freeze"
  Reply With Quote
Old 10-06-2012, 15:36   #148 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
Member: 1820980
Status: Offline
Thanks Meter: 3
reefer45 SGH Z500 V was given to be my sister who was using it in London. I tried what you said abot entering the subset code and teh step following it. but it did not work. I did not understand the other bit about doing the same for the new sim
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need solution for Samsung SGH 500 Phonecode MaRiN VLSI, Conexant, Skyworks and Old Models 8 11-06-2012 20:08
Unlock solution for Samsung SGH-P510 dali73 Trident/AGERE Platform 1 07-30-2006 18:01
Unlock code for Samsung SGH-307 nesbpserv Phone Unlocking Codes & Maps 0 03-20-2004 05:33
I need unlock solution for Samsung SGH N100 MaRiN VLSI, Conexant, Skyworks and Old Models 0 07-26-2001 01:54
Need solution for Samsung sgh-800 hungpd Various 0 07-11-2000 17:21

 



All times are GMT +1. The time now is 10:44.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.41064 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO