GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > WotanServer

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-27-2006, 09:52   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 6
Member: 301162
Status: Offline
Thanks Meter: 0
W810i debrand question


I have a Rogers branded W810i purchased in Canada. I'm probably gonna unlock it through TMS first since WotanServer and DaVinci don't seem to support unlocking this phone just yet. After unlocking I want to newest firmware R4DB005. DaVinci team claims with their newest client 16.3 AMR can be retained. Rogers branded W810i all come with AMR enabled. Would WotanServer retain it as well?

I would like to have simplified chinese support after I flash it with R4DB005 and still be able to update from SEUS in the future. I assume the following configuration would work?

Main: W810_CXC1250317_CHINA_HN_R4DB005_RED49
FS: W810_CXC1250324_CHINA_R4DB005_RED49
CDA: 102494/13
?
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 12:40   #2 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2006
Location: Muspelheim
Posts: 211
Member: 235485
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Hi,

new 0.9.903 release can enable AMR on any supported phone.

To have Simplified Chinese support just select Generic China CDA in our client. You will be able to use SEUS in the future.

Best Regards,

WotanServer.com
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 20:10   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 6
Member: 301162
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Have you heard of the unlocking service by TMS at all? I posted in their support forum and still haven't gotten a reply. Would WotanServer support unlocking later on? If so I would just skip that step for now, debrand with Wotan first then wait for the unlocking service later. From what I can tell from the screenshots your app seems to be the cleanest and easiest one to use.

Another question, I already have SEUS installed, would I still need to install the DCU60 Flash Drivers?
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 20:58   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 6
Member: 301162
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hmm after reading TMS's version history carefully I don't see anything in regards to actually unlocking W810 so I might be mistaken. But I do recall seeing on SE-NSE forums that you posted a poll about new features. I vote for unlocking! haha I'll wait about your comment in regards to the DCU60 drivers.
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 21:15   #5 (permalink)
No Life Poster
 
damabib's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: EVERYWHERE U GO
Age: 41
Posts: 4,800
Member: 106026
Status: Offline
Sonork: 100.77890
Thanks Meter: 127
best supports will try and posts
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 21:20   #6 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2006
Location: Muspelheim
Posts: 211
Member: 235485
Status: Offline
Thanks Meter: 5
@str4ng:

We are working on adding unlock right now. Will be not using DCU-60 cable . Need to buy service cable to make unlock.

WotanServer.com
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 21:38   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 6
Member: 301162
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Would I still need to use the DCU60 USB Flashing Drivers if I already have SEUS installed and the phone is recognized correctly etc?
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 22:39   #8 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2006
Location: Muspelheim
Posts: 211
Member: 235485
Status: Offline
Thanks Meter: 5
@str4ng:

If drivers already installed properly you cant install them again . You can directly use our software.

WotanServer.com
  Reply With Quote
Old 06-27-2006, 23:01   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 6
Member: 301162
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Couldn't have been easier. The flash went through successfully. Thank you very much. Will use this service again. Good luck with unlocking development.
  Reply With Quote
Old 06-28-2006, 00:51   #10 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 6
Member: 301162
Status: Offline
Thanks Meter: 0
I bought two more credits and flashed the phone using Singapore Malaysia, Philippines configuration instead. China turns the phone into W810c and has a generally Chinese based menu interface as well. Whereas Singapore gives Simplifed Chinese but with a English based menu interface.
  Reply With Quote
Old 07-04-2006, 08:07   #11 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1
Member: 305348
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Thinking about purchasing w810i

Quote:
Originally Posted by str4ng
I bought two more credits and flashed the phone using Singapore Malaysia, Philippines configuration instead. China turns the phone into W810c and has a generally Chinese based menu interface as well. Whereas Singapore gives Simplifed Chinese but with a English based menu interface.
I am thinking about getting a w810i for a long time now. I hate to order from Ebay and not knowing what I might get. All I want is a phone that has English menu but be able to read Chinese Simplified Id3 tags. So to ask experts' advice here, would the best way to go is to wait for Cingular branded w810i (i don't care about cingular branding or being locked) to come out and use Wotanserver to flash with of the language packs (I guess you have to flash the whole firmware not just the language pack it's self) listed above. My warranty will not be affected either right?

2 additional questions:
1. Does the phone have to be unlocked to be flashed?
2. Another question is how risky is it to flash phones?

Thanks for the help.
  Reply With Quote
Old 07-04-2006, 16:55   #12 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2006
Location: Muspelheim
Posts: 211
Member: 235485
Status: Offline
Thanks Meter: 5
@gordec:

Yes you have to flash whole firmware. Debranding voids warranty but soon there will be option to rebrand your phone before sending to service center ;D

1. no, unlock has nothing to do with flashing
2. if you have battery 100% charged then is absolutely safe

WotanServer.com
  Reply With Quote
Old 07-08-2006, 00:19   #13 (permalink)
LZF
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1
Member: 307270
Status: Offline
Thanks Meter: 0
Hi, just wondering, I'm from Holland and have a Vodafone branded W810i, so I need these to debrand:

W810_R4CK003_FS_EUROPE_3.DVT
W810_R4CK003_MAIN_EU-EMEA-US.DVT
CDA102494/75

I know there is a newer version R4DB005, but I see there ain't a EUR3 version (yet), anyway not on seuniverse ftp. Don't know if it is available at SEUS because my 810 is still branded so it won't update.


My question is the following, do you have the R4DB005 EUR3 file or can I use the R4CK003 version?
Also if I use Wotanserver do I get the flash lite enabled?

TIA
  Reply With Quote
Old 09-11-2006, 01:23   #14 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1
Member: 347327
Status: Offline
Thanks Meter: 0
unbrandig, unlocking, pls help with the terms?

Hi, I don't know much about phones so excuse my ignorance. I got an SEw800 from a friend who got new one as an upgrade from Orange. My question is
- wotaserver can unbrand the phone, does unbranding means, I can use this phone on all the networks? Or is it unlocking. I'm from Czech republic where we talk about "unblocking" the phone.

All I want is to be able to use this phone on all other networks, not just Orange and if poss, stick Czech lang in it too.

Can I do this on wotanserver with orig. cable DCUI-60?

Thanx a milion.
  Reply With Quote
Old 09-19-2006, 23:58   #15 (permalink)
Freak Poster
 
Join Date: Feb 2006
Location: Muspelheim
Posts: 211
Member: 235485
Status: Offline
Thanks Meter: 5
Quote:
Originally Posted by str4ng View Post
Have you heard of the unlocking service by TMS at all? I posted in their support forum and still haven't gotten a reply. Would WotanServer support unlocking later on? If so I would just skip that step for now, debrand with Wotan first then wait for the unlocking service later. From what I can tell from the screenshots your app seems to be the cleanest and easiest one to use.

Another question, I already have SEUS installed, would I still need to install the DCU60 Flash Drivers?
About unlocking can not tell for now.

If you have SEUS installed then no need to install USBFlashDriver again of course.

WotanServer.com
  Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
J700v Debranding Question? Soulja88 NSPRO 8 11-06-2008 00:24
Confusion - W810i debranding now possible or not? IndianL Cruiser Suite 36 06-01-2007 01:40
6280 debrand question Icumobile Twisterflasher 0 07-11-2006 12:55
W810i Debrand & Unlock daniel_jones Cruiser Suite 2 05-10-2006 01:07
k608i debranding question Vinod Rana Cruiser Suite 2 01-04-2006 23:23

 



All times are GMT +1. The time now is 21:30.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.40888 seconds with 8 queries

SEO by vBSEO