GSM Shop GSM Shop
GSM-Forum  

Welcome to the GSM-Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features.
Only registered members may post questions, contact other members or search our database of over 8 million posts.

Registration is fast, simple and absolutely free so please - Click to REGISTER!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us .

Go Back   GSM-Forum > Product Support Sections > No More Supported Solutions (Dead Products) > No More Supported H/W Products > No more Support JAF Products. > JAF Xtras

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2006, 18:10   #31 (permalink)
Freak Poster
 
ottyone's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Age: 56
Posts: 249
Member: 35205
Status: Offline
Thanks Meter: 14

1st - this tool is a nice gift 4 jaf users (and the jaf is the best box i ever had - every time he do his job)


can anybody post a pinout 4 philips (TCM) 330 cable

2 use with the jaf-com-emu ?


the soft can´t find the phone ( phone startup normaly not in TAT mode by push power on button )




BR
 
Old 06-11-2006, 10:50   #32 (permalink)
Product Supporter
 
J.A.F. Philips's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Member: 291972
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Quote:
Originally Posted by ottyone
BR
Hi,

Raskal, posted Philips pinout earlier.

Software works with any universal RS232 box, and also with any USB2serial cables. You just have to select the com port where your cable/box resides.

Regards
J.A.F Philips
 
Old 06-11-2006, 15:37   #33 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Feb 2003
Location: on the Moon ;)
Age: 42
Posts: 2,794
Member: 21937
Status: Offline
Thanks Meter: 279
Quote:
Originally Posted by J.A.F. Philips
Hi,

Raskal, posted Philips pinout earlier.

Software works with any universal RS232 box, and also with any USB2serial cables. You just have to select the com port where your cable/box resides.

Regards
J.A.F Philips
hi jaf philips.
i have 2 unsupported models , but i cant read frimware as software freez while connecting to phone on flash mode .... any way i can help to read this phone somehow ?
 
Old 06-11-2006, 18:37   #34 (permalink)
Product Supporter
 
J.A.F. Philips's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Member: 291972
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Quote:
Originally Posted by TRABEL
hi jaf philips.
i have 2 unsupported models , but i cant read frimware as software freez while connecting to phone on flash mode .... any way i can help to read this phone somehow ?

Please tell me what phones are you trying to connect, i will try to to advise you how to proceed.

As some basic advices:

1. Take care not to have firewall or antivirus wich use invasive techniques as memory writes in processes Themida wrapper does not like this, and JAF Philips use Themida wrapper.

2. Use universal interface or USB2serial cable, but try to select Normal speed if you ecounter problems.

3. For usual Philips phones from new generation (162 and up) wich use the so called "Jack boot" don't use the Recovery Mode from Extende features with normal cable. That option is usable when the phone is dead and does not boot anymore and you need to solder wires on tespoints.

4. Check the cables, these are the source for most if the problems.

Regards
J.A.F. Philips
 
The Following User Says Thank You to J.A.F. Philips For This Useful Post:
Old 06-11-2006, 18:45   #35 (permalink)
Product Supporter
 
J.A.F. Philips's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Member: 291972
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Hi,

after an card update new stable verion of J.A.F. Philips is coming, so please be atuned and update your card asap when the new version will be released.

Next update will contain some of these features:

- Dongle status will show different for no present, non active, different P-KEY
- New rotative links in setup page
- Romanian language added (more will come)
- Added repair locks method for 2 new 160 firmwares
- Added support for 2 new 160 firmwares
- Repaired "Repair locks" , now does the job (for now this function is disabled)
- Added support for new Thomson flash type
- Added Recovery Mode support for those new Thomson flashes also (160 phones)

Regards
J.A.F. Philips
 
Old 06-11-2006, 19:31   #36 (permalink)
Freak Poster
 
ottyone's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Age: 56
Posts: 249
Member: 35205
Status: Offline
Thanks Meter: 14
Quote:
Originally Posted by J.A.F. Philips
Hi,

Raskal, posted Philips pinout earlier.

Software works with any universal RS232 box, and also with any USB2serial cables. You just have to select the com port where your cable/box resides.

Regards
J.A.F Philips

hm - i have 2 RJ46 --> philips (savvy) IIxxIIIIIIIIIxxI (no R1,5kOhm)
and 1 RS232 --> philips (savvy) IIxxIIIIIIIIIxxI (with external +5v power)

and when i use the RJ45 cable (JAF-Com EMU COM 2) the software not find the phone

the same is when i use the COM cable (COM1)

maybe i built my own cable ore modify a RJ45 cable (buildin a R1,5kOhm) ?
 
Old 06-11-2006, 19:35   #37 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Feb 2003
Location: on the Moon ;)
Age: 42
Posts: 2,794
Member: 21937
Status: Offline
Thanks Meter: 279
Quote:
Originally Posted by J.A.F. Philips
Please tell me what phones are you trying to connect, i will try to to advise you how to proceed.

As some basic advices:

1. Take care not to have firewall or antivirus wich use invasive techniques as memory writes in processes Themida wrapper does not like this, and JAF Philips use Themida wrapper.

2. Use universal interface or USB2serial cable, but try to select Normal speed if you ecounter problems.

3. For usual Philips phones from new generation (162 and up) wich use the so called "Jack boot" don't use the Recovery Mode from Extende features with normal cable. That option is usable when the phone is dead and does not boot anymore and you need to solder wires on tespoints.

4. Check the cables, these are the source for most if the problems.

Regards
J.A.F. Philips
hi
i am trying to unlock/read 530 and 535 israel versions
k

trying with 530
Power on phone
conecting
Type: intel 4mb

soft freez there ... every time
nothing i can do then close from task manager

for unlocking
Power ON Phone
Conecting

Version: 01140024
Type: CT5398

Unsuported version

535
power o.k , read o.k
unsupported version for unlock

Power ON Phone
Conecting

Version: 01140111
Type: CT5358

Unsuported version

im using unibox with 530 cable , phone going into tat mod np , and connecting and reading lang from the 535 np.
but it seem no metter what im trying to read on the 535 , it goes out lang file

i will retest tomorrow will post results.
if i can read the 535 , it seem that cable is good right ?
 
Old 06-12-2006, 00:56   #38 (permalink)
No Life Poster
 
magixian's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Lagos Nigeria
Posts: 2,379
Member: 61176
Status: Offline
Sonork: 100.86572
Thanks Meter: 343
Donate money to this user
looks like it's wray's zealot modified but it's a great tool, i wish we'll have mitsubishi evolver and lurker gold modified for Jaf p-key.

i am happy with JAF
 
Old 06-12-2006, 10:57   #39 (permalink)
Product Supporter
 
J.A.F. Philips's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Member: 291972
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Quote:
Originally Posted by TRABEL
hi
i am trying to unlock/read 530 and 535 israel versions
k

trying with 530
Power on phone
conecting
Type: intel 4mb

soft freez there ... every time
nothing i can do then close from task manager

for unlocking
Power ON Phone
Conecting

Version: 01140024
Type: CT5398

Unsuported version

535
power o.k , read o.k
unsupported version for unlock

Power ON Phone
Conecting

Version: 01140111
Type: CT5358

Unsuported version

im using unibox with 530 cable , phone going into tat mod np , and connecting and reading lang from the 535 np.
but it seem no metter what im trying to read on the 535 , it goes out lang file

i will retest tomorrow will post results.
if i can read the 535 , it seem that cable is good right ?
Hi,

if you can connect in Test Mode then the cable is OK. I investigated the 535 and it works ok for reading/writting flash. If you read the Langpack first, then you read full flash from an unknown version the lang filename will remain at default name, but what you are saving is not the langfile again, but the flash, just modify the name and click save. Look at the size of the file, if is over 4mb is full flash, if is under 1mb is langfile. No matter the extension, you just upload it to me. ...or Untill the new update (coming today) you can read the flashes like this (for this model only):

Click on the Extended features, then Recovery Mode, the phone will boot in usual way. Then read flash, and post the links here. In the next version the FTP will be up and running and you will can use the Send Flash button from Extended features.

Regards
J.A.F. Philips

p.s. If you send me the files today will be included in the next update coming today.
 
Old 06-12-2006, 17:15   #40 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Feb 2003
Location: on the Moon ;)
Age: 42
Posts: 2,794
Member: 21937
Status: Offline
Thanks Meter: 279
Quote:
Originally Posted by J.A.F. Philips
Hi,

if you can connect in Test Mode then the cable is OK. I investigated the 535 and it works ok for reading/writting flash. If you read the Langpack first, then you read full flash from an unknown version the lang filename will remain at default name, but what you are saving is not the langfile again, but the flash, just modify the name and click save. Look at the size of the file, if is over 4mb is full flash, if is under 1mb is langfile. No matter the extension, you just upload it to me. ...or Untill the new update (coming today) you can read the flashes like this (for this model only):

Click on the Extended features, then Recovery Mode, the phone will boot in usual way. Then read flash, and post the links here. In the next version the FTP will be up and running and you will can use the Send Flash button from Extended features.

Regards
J.A.F. Philips

p.s. If you send me the files today will be included in the next update coming today.
thx for the info
i cant do it today as i left shop already and im home now
will do it tomorrow morning and will post you link or if new version got ftp then i'll send there and will tell you

i will try again with the 530 freezing problem after new update and pkey update hope will be better
thx for replay and support
 
Old 06-13-2006, 12:32   #41 (permalink)
No Life Poster
 
Join Date: Feb 2003
Location: on the Moon ;)
Age: 42
Posts: 2,794
Member: 21937
Status: Offline
Thanks Meter: 279
k still no luck with the 530
i got few errors and couldnt read anything from it
the 535 got sold , im waiting for new one.
here are screenshots

i have managed to read unlock codes from the 530 with the free edition from multi-unibox if that help somehow
thx
Attached Images
File Type: jpg 530.JPG (46.9 KB, 193 views)
File Type: jpg 530_1.JPG (43.7 KB, 130 views)
File Type: jpg 530_2.JPG (41.7 KB, 167 views)
 
Old 06-13-2006, 15:08   #42 (permalink)
Product Supporter
 
J.A.F. Philips's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 91
Member: 291972
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Hi,

well, on my tests on 535 (wich is identical with 530) all works fine. From what i see it gets detected a flash of 4Mb, well the 530 series have 8Mb flashes, so this might be the problem, a shared flash id.

Contact me on [email protected] i will send you a special modified version to detect the exact flash id number, detect the share ratio, and update the core to support this sub type also.

Regards
J.A.F. Philips
 
Old 06-16-2006, 09:38   #43 (permalink)
No Life Poster
 
simpa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Out of Africa
Posts: 702
Member: 45476
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Nice work, tested on 355.
But what about flash file support?
I would need 330 flash files with East European LNG.
 
Old 06-16-2006, 13:48   #44 (permalink)
Freak Poster
 
ottyone's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Age: 56
Posts: 249
Member: 35205
Status: Offline
Thanks Meter: 14
is philips 330 and philips fisio 330 the same ?
or they are different ?


BR
 
Old 06-16-2006, 18:41   #45 (permalink)
No Life Poster
 
simpa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Out of Africa
Posts: 702
Member: 45476
Status: Offline
Thanks Meter: 16
Quote:
Originally Posted by ottyone
is philips 330 and philips fisio 330 the same ?
or they are different ?


BR
They are the same.
simpa
 
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
thread Thread Starter Forum Replies Last Post
..:: FREE Virtual PKEY v1.0 - FREE JAF 1.98.64 - FREE JAF CC v0.78 ::.. zulea Nokia Base Band 5 ( BB-5 ) 184 07-07-2009 21:52
jaf has released for free 6060 unlock mvtamele MT-BOX 15 03-08-2007 10:48

 



All times are GMT +1. The time now is 00:19.



Powered by Searchlight © 2019 Axivo Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
- GSM Hosting Ltd. - 1999-2017 -
Page generated in 0.43608 seconds with 9 queries

SEO by vBSEO